הבריזה הרעננה של הקז'ואל דיינינג בפסטיבל ראונד טייבלס

לא רק כוכבי מישלן: תאילנדית בהר סיני וצ'יקטי מארחות את השפים הנכונים מעולם הקז'ואל דיינינג, ומוכיחות שאפשר לאכול גם בזול בפסטיבל ראונד טייבלס של אמריקן אקספרס

תאכלו גם בזול בפסטיבל ראונד טייבלס. POK POK. צילום: יח"צ
תאכלו גם בזול בפסטיבל ראונד טייבלס. POK POK. צילום: יח"צ
22 באוקטובר 2017

תוכן שיווקי | אמריקן אקספרס

עם כל הכבוד למסעדות מעוטרות התארים וכוכבי המישלן שמגיעות אלינו לכבוד אירועי ראונד טייבלס של אמריקן אקספרס, אנחנו מאוד אוהבים את הבריזה הרעננה שמביא איתה דור הקז'ואל דיינינג. POK POK של שף אנדי ריקר, זוכה פרס ג'יימס בירד לשף מצטיין, שהביא את בשורת המטבח התאילנדי לארצות הברית, ו-Xemei של השפים סטפנו ומקס קולומבו, שהביאו את איטליה לרחובותיה התוססים של ברצלונה הן חוויה שאסור לכם לפספס. כיאה לרוח הקז'ואל דיינינג, תוכלו להינות מהתאילנדי של POK POK ומהאטילקי של Xemei ב-269 ש"ח בלבד, או ב-209 ש"ח ללקוחות אמריקן אקספרס.

לפרטים נוספים לחצו 

Xemei, ספרד, מתארחת בצ'יקטי

Xemei. צילום: יח"צ
Xemei. צילום: יח"צ

שפים: סטפנו ומקס קולומבו
מטבח: איטלקי-ונציאני טרי
פרסים ותארים: המסעדה זכתה כמה שנים ברציפות בפרס Giovanni Nuvoletti מטעם ה-Accademia Italiana Della Cucina.
על המסעדה: כבני העיר הרומנטית בעולם, התאומים בעלי הלוק ההיפסטרי הגיעו לברצלונה בעקבות האהבה: סטפנו התאהב בבחורה ואז בעיר, והזמין את אחיו להצטרף לקבוע בה את ביתם ולפתוח מסעדה משותפת. ההימור הצליח: מגזין Vice הגדיר את Xemei כאיטלקיה הטובה בברצלונה, והתקשורת כולה מהללת את הטרטוריה המגניבה בשכונת Poble-sec האופנתית. לצד האווירה השמחה והשירות הידידותי מקפידים השניים על תפריט שמורכב ממנות ונציאניות קלאסיות העשויות מחומרי הגלם האיכותיים ביותר. כל אלו הפכו את Xemei לחביבת הסלבס שמגיעים לעיר. שון פן הוא אורח קבוע, ליידי גאגא מגיעה אחרי כל הופעה, פטי סמית׳ שולחת לתאומים ספרים חתומים ופאולו קונטה נשבע שזה המקום הכי איטלקי בספרד.

ועוד משהו: למקס אין בכלל הכשרה מקצועית רשמית כשף; יש לו תואר באדריכלות, כהתאהב בבישול, החל את דרכו בעבודה  במסעדות שוק בכל העולם, כשהוא מתמחה בהכנת פסטה טריה תוצרת בית.

״יש מסעדות שמתאהבים בהן לנצח, ואז מעלים זכרונות וחולמים לשוב אליהן בהקדם האפשרי. Xemei נושאת בצדק ובגאווה את תואר המסעדה האיטלקית הטובה בברצלונה״ -Happy in Spain

שפים סטפנו ומקס קולומבו. צילום: יח"צ
שפים סטפנו ומקס קולומבו. צילום: יח"צ

המארח – שף אוהד לוי, צ'יקטי: "סטפנו ומקס אספו אותנו משדה התעופה, ו-20 דקות מהרגע שהגענו למלון כבר עברנו מבר לבר, מטאפאס לטאפאס והתהלכנו ברחובות ברצלונה עם בקבוקי יין ביד. היה פאן, הייתה אחלה זרימה והם פתחו לנו את הראש לכל מיני כיוונים חדשים. הם לא לוקחים את עצמם ברצינות, אבל את העבודה והאוכל שלהם ברצינות יתרה".

3.11-9.10, צ'יקטי, יהודה הלוי 58, תל אביב, 03-6853499, 269 ש"ח (או 209 ש"ח בהנחת אמריקן אקספרס)

POK POK, ארצות הברית, מתארחת בתאילנדית בסמטת סיני

POK POK. צילום: יח"צ
POK POK. צילום: יח"צ

שף: אנדי ריקר
מטבח: צפון תאילנדי
פרסים ותארים: שף אנדי ריקר זכה בשנת 2011 בפרס החשוב ביותר בתחום בארה״ב: שף מצטיין מטעם קרן ג'יימס בירד ("האוסקר" של האוכל). בשנת 2014 העניקה לו הקרן פרס נוסף, על המסה ״כוכב סיאם: קארי תאילנדי״ שפורסמה במגזין האוכל הנחשב Saveur. ב-2015 זכתה Pok Pok NY בכבוד נוסף וקיבלה כוכב מישלן.

על המסעדה: פוק פוק היא אימפריה המונה חמש מסעדות, בר, שירות קייטרינג ועסקים משלימים – כולם על טהרת המטבח הצפון תאילנדי. אנדי ריקר (53), העומד בראשה, הוא שף אמריקני עטור פרסים ומומחה למטבח התאילנדי, מי שנחשב לחלוץ שהביא את בשורת הקולינריה התאילנדית לארה״ב. ״צריך כשרון מיוחד כדי לגשר על הפער בין ברוקלין לבין צפון-מזרח תאילנד; לאחר שהקדיש את חייו ללימוד המטבח הצפון-תאילנדי, שף אנדי ריקר מצליח לעשות זאת במיומנות רבה. Pok Pok NY היא ההתגלמות הטעימה של הלמידה הזו״, כתבו עליו במישלן. למרות התארים וההצלחה לה זוכה ריקר, הוא מקפיד על נגישות לקהל הרחב עם תמחור שפוי וגישה קלילה. המסעדות שלו בפורטלנד ובניו יורק מתאפיינות באווירה נינוחה ואופנתית ובעיצוב אינדי-היפסטרי עדכני. אצלו האוכל נמצא במרכז, בלי גינונים וטקסים מיותרים.

ועוד משהו: ריקר החל את הקריירה שלו במטבח במקום הכי נמוך – כשוטף כלים. את הידע שלו צבר תוך כדי טיולים ועבודה במסעדות מסביב לעולם. מאז 1987, כשהתאהב בתאילנד, הוא עורך במדינה מסעות ארוכים וחוקר את הקולינריה המקומית.

״ריקר לא מבשל כמו שף, אלא כמו אנתרופולוג״ – טיים אאוט ניו יורק

שף אנדי ריקר. צילום: יח"צ
שף אנדי ריקר. צילום: יח"צ

המארח – צבי גרוס, התאילנדית בסמטת סיני: "נסיעה אחת של ריקר לצפון תאילנד גרמה לו להתאהב בטעמים ובהיסטוריה של המקום. את האהבה הזו הוא הביא למטבח שלו, והעבודה שלו היא מרתקת וסופר מדויקת – הוא עובד עם כפות מדידה ומתכונים, בחור מאוד רציני ומאוד מקצועי. הוא ביקש להשאיר את התפריט כמה שיותר אותנטי בפסטיבל, וזו תהיה חוויה מאוד מעניינת עם טעמים מאוד שונים לקהל הישראלי".

17.11-12.11, התאילנדית בסמטת סיני, הר סיני 1, תל אביב, 054-2017132, 269 ש"ח (או 209 ש"ח ללקוחות אמריקן אקספרס)