Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

7 מסעדות מתל אביב נכנסו לרשימת אלף המסעדות הטובות בעולם

בשבילנו את הרבה יותר מעשר. מסעדת OCD. צילום: 50Best
בשבילנו את הרבה יותר מעשר. מסעדת OCD. צילום: 50Best

זה אולי נשמע הרבה, אבל זאת ירידה דרמטית למדי מ-13 המסעדות שהעפילו אל "לה ליסט" הצרפתי ב-2019. את הדירוג לשנת 2025 מובילה OCD של שף רז רהב, כשאחריה בפער משייה, אלנה, קלארו ופאסטל. היעדרן של A, היבה ו-&Moshik המעולות מסמן שאולי הבעיה היא דווקא ברשימה עצמה

25 בנובמבר 2025

ב-2016 החל משרד החוץ הצרפתי לערוך את "לה ליסט", רשימת 1000 המסעדות הטובות בעולם, בניסיון לשמר את יוקרתה והובלתה של הקולינריה הצרפתית בעולם, על בסיס הטענה (המוצדקת) שמרבית דירוגי המסעדות העולמיים נגועים בשחיתות, קומבינות והטיות ברנז'איות. בסוף השבוע פורסמה הרשימה בפעם העשירית, כשהיא מתבססת על שקלול אלגוריתמי של מיליוני ביקורות ופוסטים, קצת כמו רוטן טומייטוס של פיין דיינינג. והחדשות הרעות: מגמת הירידה בקרנו של המטבח הישראלי נמשכת.

מתחילים מחדש. משייה (צילום: אסף קרלה)
מתחילים מחדש. משייה (צילום: אסף קרלה)

רק שמונה מסעדות ישראליות נכנסו לדירוג 2025 של "לה ליסט", כולן במחצית התחתונה של הטבלה ורק אחת מהן לא תל אביבית (צ'אקרה הירושלמית), זאת לעומת 13 מסעדות שהתברגו אליה ב-2019 לשם השוואה. גם הציון המשוקלל לו זכו המסעדות הישראליות נמצא בירידה, כשאת המקום הראשון ביניהן תופסת שוב OCD המצוינת של שף רז רהב עם 88.5 נקודות מתוך 100 אפשריות, לעומת 91.5 נקודות בהן זכה ב-2023. לא מאוד מפליא בהתחשב בכך שרובן עסוקות בשנתיים האחרונות בהישרדות ולא בניסיונות להגביה את הרף.
ואלה הציונים בהם זכו המסעדות התל אביביות הכי טובות של "לה ליסט":

OCDי88.5
משייה 83
אלנה 81.5
מנטה ריי 77.5
קלארו 77
פאסטל 77
פופינה 76

צרפתים, אולי כדאי שתתעדכנו. שף מושיק רוט, &MOSHIK (צילום אסף קרלה)
צרפתים, אולי כדאי שתתעדכנו. שף מושיק רוט, &MOSHIK (צילום אסף קרלה)

אם ב-2023 עוד אפשר היה לקבל את היעדרן של מסעדות כמו A של יובל בן נריה והיבה של יוסי שטרית מהרשימה עקב היותן חדשות יחסית, כעת ניתן לומר שיחד עם חסרונה של &Moshik המעולה וגרייס הנפלאה – מתקבלת מהרשימה הצרפתית תמונה מאוד לא מעודכנת של סצנת הפיין-דיינינג בישראל, שיש בה אולי כדי להעיד על הרלוונטיות של הרשימה כולה.

לה ברנרדין (צילום: שמעון & תמר/ באדיבות TimeOut ניו יורק)
לה ברנרדין (צילום: שמעון & תמר/ באדיבות TimeOut ניו יורק)

ואם לצאת קצת מהפרובנציאליות: את המקום הראשון היוקרתי של "לה ליסט" חולקות השנה לא פחות מ-10 מסעדות שזכו לציון המשוקלל 99.5, ביניהן כמה מסעדות שנחשבות לדינוזאורים קולינריים רציניים כמו "לה ברנרדין" הניו יורקית של אריק ריפר או "גי סאבוי" הפריזאית של השף האיקוני הנושא את אותו שם, ואפילו "רובושון או דום" במקאו הסינית שמוביל הפרוטז'ה של ג'ואל רובושון, שף ג'וליאן טונגוריאן.

הבחירות השמרניות-קלאסיות של "לה ליסט" מעידות כנראה יותר על טעמם של הצרפתים וניסיונם לתבוע את מקומם, מאשר על תמונת המצב האמיתית בזירת הפיין-דיינינג העולמית, והרשימה אכן כוללת כ-120 מסעדות צרפתיות. סבבה,אנחנו פשוט נעשה רשימה משלנוhttps://timeout.co.il/%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%9f-%d7%93%d7%99%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%a0%d7%92-1124/ואז נראה איפה הצרפתים ואיפה אנחנו.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה! https://shop.timeout.co.il/timeout_special/?utm_source=website&utm_medium=popup