ליל שימורים: ארבעה מתכונים לאי בודד

המשימה: לבשל ארוחת מלכים ממזווה מצומצם של אוכל יבש וקופסאות שימורים. המאותגרים: השפים בנצי ארבל ועמרי זקהיים ממסעדת סורא מארה. התוצאה: טעימה אש. הפקת מתכונים לזמנים קשים

מתכוני הישרדות. צילום: אנטולי מיכאלו
מתכוני הישרדות. צילום: אנטולי מיכאלו
22 באוקטובר 2015

מרק חומוס וקארי

מצרכים

  • 1 כף אבקת בצל
  • 1 כף אבקת קארי
  • 3 גרם זרעי כוסברה
  • 1 קופסת שימורי גרגירי חומוס לא מסוננת
  • מים (למלא את קופסת השימורים הריקה במים)
  • ½ כפית אבקת שום
  • ½ כפית סוכר
  • ½ כפית מלח

 

[tmwdfpad]

אופן ההכנה

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר.
מעבירים את התערובת לסיר (דרך מסננת) ומביאים לרתיחה.
מתפללים שמישהו יעבור במקרה ויזרוק מעל כוסברה.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

ספגטי עם טונה בולס

מצרכים

חבילת ספגטי מבושלת על פי ההוראות

לכדורי הטונה

  • 4 קופסאות טונה בשמן (קופסה אחת לא מסוננת)
  • 60 גר' פנקו
  • כפית פלפל שאטה טחון
  • 4 כפות בצל מטוגן
  • ½ כפית אורגנו יבש

 

לרוטב העגבניות

  • 1 קופסת עגבניות קלופות קצוצות מתוצרת איטליה
  • ½ כפית סוכר
  • מלח לפי הטעם
  • 4 כפות שמן זית
  • מים (למלא את קופסת השימורים הריקה במים)
  • 1 כף רכז עגבניות

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את החומרים לכדורי הטונה ויוצרים מהתערובת כדורים דחוסים מאוד (בגודל כדור פינג פונג).

מניחים את כל חומרי הרוטב במחבת, מביאים לרתיחה ונותנים לרוטב לבעבע במשך 7 דקות. מוסיפים לרוטב את כדורי הטונה ומבשלים יחד כ־2 וחצי דקות. מערבבים עם הפסטה המבושלת ומגישים.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

המבורגר אפונה וכמהין

מצרכים

  • 1 קופסת שימורי אפונה
  • 50 גר' פנקו
  • 2 כפות גדושות בצל מטוגן משומר (כן, יש דבר כזה!)
  • 4 כפות מים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות שמן כמהין

אופן ההכנה

לשׁים הכל בידיים עד שהתערובת הומוגנית ואז יוצרים ממנה קציצות. מורחים שמן זית על כל קציצה וצורבים אותה משני הצדדים במחבת נון סטיק לוהטת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ומוציאים כעבור 6 דקות.

אפשר להכין ליד מיונז רמולד עם אנשובי וצלפים ולשים בלחמנייה ואפשר לא.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

קציפת קוקוס, וויסקי וריבת חלב

מצרכים

  • 1 קופסת חלב מרוכז
  • 100 גר' חלב קוקוס
  • 1 כף וויסקי
  • 1 תחתית מוכנה של עוגה קנויה או וופל מוכן
  • 1 קופסת שימורי אפרסקים

אופן ההכנה

מניחים את קופסת החלב המרוכז בתוך סיר עם מים ומלח ומבשלים כשעתיים. מקררים במי קרח כחצי שעה, מוציאים את תוכן הקופסה לקערה ומערבבים עם חלב הקוקוס והוויסקי. מכניסים את התערובת למכל קצפת ומנערים היטב, שמים על התחתית המוכנה. מגישים עם פרוסות אפרסק מקופסה.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו