כולנו בלגים: "מאמו" מביא את המחמצת והמסקרפונה לוופל הבלגי

החבר המופרע החדש שלכם. מאמו וופל. צילום: יעל בונפיס
החבר המופרע החדש שלכם. מאמו וופל. צילום: יעל בונפיס

שכחו מכל מה שידעתם על וופל בלגי. שכחתם? יופי. כי הוופל הבלגי של "מאמו" הולך ללמד אתכם הכל מחדש - לא עוד בצק אוורירי סטנדרטי, אלא בצק מחמצת פריך עם טעמי חמאה וקרמל. וחכו עד שתשמעו את התוספות המיוחדות (ולפעמים: החריפות)

10 באפריל 2024

הישראלים מתים על וופל בלגי, אבל מה לעשות, בורים. כולנו אמנם מכנים אותו וופל בלגי, אבל זו טעות, כי עבור הבלגים עצמם יש שני סוגים של וופל בלגי (או גופרה, אם תרצו ממש לדקדק): האחד הוא וופל נוסח בריסל, והוא הסוג וופל שאנחנו רגילים לאכול כאן – וופל עם בצק תפוח בעל מרקם אוורירי ורך שעשוי מתערובת בצק קלאסית, הכוללת ביצים, קמח, חמאה ואבקת אפייה. השני הוא נוסח ליאז', והוא כולל תוספת שמרים לבצק, והכנתו מורכבת יותר, אך שווה את זה, משום שהשינוי מייצר מרקם קריספי וטעם חמאתי-קרמלי מנצח. עכשיו כבר לא צריך לטוס לבלגיה כדי לחזות בפלא החמים והנעים הזה, כי בימים אלה ממש ניתן כבר להשיג אותו במשלוח וולט הביתה. זה הרגע להכיר, או בעצם לנגוס, במאמו, שמביאים וופל בלגי ליאז'י.

>> זה 5 בערב איפשהו: דוכן הקוקטיילים מהכרמל שרוצה שתשתו במהלך היום

אולי בטח תוהים לעצמכם "רגע, וופל בלגי הוא וופל בלגי. מה כבר יכול להיות כה שונה או מיוחד?". אז אני עוד זוכרת ביקור בבלגיה בו טעמתי את הוופל הליאז'י המפורסם, ובאותו הרגע אמרתי לעצמי "הו פאק, מה בעצם אכלתי עד עכשיו?", והחיים כבר לא נראו אותו הדבר. בלי הגזמות. סתם, אולי עם קצת הגזמות. אבל הוא כן טעים בצורה בלתי רגילה. הצורה אולי זהה, אך החווייה מרגשת ומספקת בהרבה. בוופל הליאז'י הבצק הוא שבמרכז, ולא התוספות שנערמות עליו. חוץ מתערובת השמרים, הוא עשוי גם מהרבה חמאה וגושי סוכר חום, מה שמשווה לו מתיקות קרמלית וחמאתית, ועל כן למצוא אותו בתל אביב זה גילוי מרגש.

קלאסיקה אמתית. מאמו וופל. צילום: יעל בונפיס
קלאסיקה אמתית. מאמו וופל. צילום: יעל בונפיס

מאחורי מאמו עומד עדן סמט, אימפריית וופלים דזעיר אנפין, שגם עומד מאחורי קרייזי באני. כן כן, אלו הוופלים בצורת פין ופות, חה חה. קרייזי באני עוד עומדת בעינה – ועדיין מככבת במסיבות רווקים ורווקות, ובסטורי של טינאיג'ריים שובביים – אך כעת מרחיב סמט את מניפת הוופלים שלו, יוצא מהאזורים המוצנעים ומייצר וופל מהוגן למדי, אותו מכין לפי מתכון של אמו – מה שהעניק לו את השם מאמו. מאותה מאמו מדוברת הגיעה גם האהבה של עדן לבצקים ולאפייה, כשהחל כבר בילדות לאפות יחד איתה, וללמוד את רזי הבצק, ובצק השמרים בפרט.

כעת הוופלים של מאמו מוצעים במשלוח וולט הביתה, ובהמשך צפויים גם למצוא מיקום קבע. כשטעמתי את הוופל גיליתי שאכן מדובר באותו קסם שזכרתי. הוא מגיע חמים, שטוח ובעובי דק, נדיב בחמאה, קרמלי דיו ונעים לבריות. הוופל מוגש עם מספר תוספות שמחמיאות לבצק, ולא מאפילות עליו, פשוט כי כשמדובר בבצק כזה זה ממש חבל: יש את הקלאסי, כמו שאוכלים שם בבלגיה, עם קוביית חמאה ומייפל. יש שוקולדי, עם פררו רושה ואגוזים מסוכרים, יש אחד עם נוטלה וקינדר, או עם פיסטוק שמוגש בליווי שוקולד לבן ושברי פיסטוק.

לאמיצים בלבד. וופל שוקולד בלגי וצ'ילי גרוס. מאמו וופל. צילום: יעל בונפיס
לאמיצים בלבד. וופל שוקולד בלגי וצ'ילי גרוס. מאמו וופל. צילום: יעל בונפיס

למבוגרים והאמיצים בחבורה יש גם וופל עם שוקולד מריר וגרידת תפוז, או עם שוקולד בלגי וצ'ילי גרוס. חוץ מזה, אנחנו צופים שהוופל שמשלב בין נוטלה לבייגלה מלוח יהיה להיט מבטיח. עוד בתפריט, כל עוד הם עדיין כאן, וופל עם שוקולד לבן ותותים טריים, ועוד בגזרת הפירות יש גם עם נוטלה ובננה. מלבד זאת ניתן (וכדאי) להוסיף לחגיגה שקית זילוף של קרם מסקרפונה ענוג, עם טאץ׳ וניל נחוץ, לזלף מלמעלה ולראות כי טוב. מחירי הוופל עומדים על 40 ש"ח לאישי, ו-70 ש"ח לזוגי, ותוספת המסקרפונה כרוכה בתוספת של 10 ש"ח. בקיצור, נראה לנו שמצאנו לכם כיבוד ראוי לפרק הבא של מאסטר שף – להזמין מאמו זוגי ולזלול מול חיים כהן.
זמין במשלוח בימים א-ה בין 17:00-20:00 ובמוצ״ש בין .20:30-00:30