מבורקס אנשובי ועד קרוקומבוש: 29 בתי המאפה הכי מומלצים בתל אביב

בעשור האחרון עשתה תל אביב קפיצת איכות מטורפת בכל הקשור להיצע הפטיסרי, הבולנז'רי, הבייקרי והקונדיטורי בעיר שהעפילו בחלק מהמקרים לרמה ולאיכות בינלאומיים. איפה תמצאו את הלחמים, המאפים, העוגות והקינוחים הכי טובים? ברשימה הזאת. צוות "טיים אאוט" בחר את הטובים מכולם ואכל אותם
הרבה קמח עבר במאפיות העיר מאז לימד אותנו ארז קומרובסקי מה זה לחם, ובעשורים האחרונים הפכה תל אביב מעיר של פיתות, בורקס גבינה יבשושי ובייגלה קשה עורף לעיר של קרואסון מרווה, קראפין ג'נדויה, עוגיות מדלן ולחמי מחמצת מזני חיטה קדומים. תקראו להן בייקרי, פטיסרי, בולנז'רי או כל רי אחר שתרצו, השורה התחתונה היא שכמעט בכל פינה אפשר להריח ניחוחות חמאתיים של בצקים מדופדפים ואת ריחו המשכר של לחם מחמצת טרי. לאורך השנים ביקרנו בכולן ואכלנו הכל. ואלה המסקנות:
>> עיר קפה ומאפה סביב לה: 38 בתי הקפה הכי מומלצים בתל אביב
>> מסורת של שבת תל אביבית: 32 בתי קפה שפתוחים בשבת בבוקר
אורבן בייקרי
אורבן בייקרי היא מאפייה עירונית לפי הספר. מה זה אומר? שכל אחד מתושבי העיר יוכל למצוא את עצמו בה, מטף ועד קשיש, מאוכל כל ועד טבעוני. תמצאו בה ייצוג נאה לכל אגף פחמימתי שהוא – החל מקרואסונים טריים ופריכים או בריוש שוקולד חלומי, כלה בעוגות בחושות מצוינות כמו עוגת גזר עם פרוסטינג ועוגת תפוז הפוכה של סבתא ועד מאפים מלוחים מסקרנים כמו מאפה ארטישוק פסטו, והכל בדרגת מצוינות גבוהה.
ניצנה 14 יפו (שכונת נגה)
אלכסנדר
את הביקור במאפייה של שף קונדיטור אלכס ברמן יש לתכנן בקפידה. להקדיש זמן לעמידה בתור ולהתלבטות מול הדלפק כי המבחר מסחרר. מצד שני, ביס בקראפין או בקרואסון ואפילו בבאגט יזרוק אתכם ישר לבולנז'רי ולפטיסרי הטובות בעולם. וזה, גבירותיי, מצדיק את המאמץ.
לילינבלום 18 תל אביב
אלון שבו
שף קונדיטור אלון שבו מתמחה ביצירות אמנות ארטיזנליות מתוקות ויפהפיות שמפארות את הוויטרינה באלגנטיות מאופקת. לאחר שבחרתם קינוח מן הראוי לפנות למאפים מלוחים, בורקס וישיסואז למשל. תודו לנו אחר כך, כשתירגעו מההלם של כמה שזה טעים.
צ'לנוב 22 תל אביב // שינקין 26 תל אביב
בבקה בייקרי
האחיות שיר וקורל גורן בונות ב-20 אצבעות אימפריית מאפים מפוארת. עוגות, עוגיות, לחמים (וגם פיצות בחלק מהסניפים) וכמובן פרעצלים ששמם נודע למרחקים – מוגשים בנונשלנטיות נעימה שרק מדגישה את איכות המוצרים. יש לממלכה הקטנה הזאת כבר שישה סניפים בעיר ועוד ארבעה מחוץ לה, וזה תמיד תענוג לפגוש בבקה.
משה סנה 21 תל אביב (צהלה) // דיזנגוף 145 תל אביב // מאיר יערי 19 תל אביב (כוכב הצפון) // כיכר הבימה תל אביב // אהרון בקר 8 תל אביב (מיקאדו סנטר) // דיזנגוף 274 תל אביב
בייקרי
מאז פתיחת הסניף הראשון ברחוב יד חרוצים עברה המאפייה של רותי ברודו שינוי מקצה לקצה. סניפים נוספים נפתחו גם בשכונות מרוחקות מהמרכז, המאפים השתדרגו והכול הפך להיות יותר מתוקתק ומקצועי, מפעל לא קטן של איכות. ביקור בבייקרי יכול לסגור פינה של כריך/קפה ומאפה לבוקר ופיצה לצהריים, או ליצור הזדמנות לארוחת קינוחים מושחתת (וכמובן: שלל לחמים, מאפים, עוגות ומוצרי דליקטסן לקחת הביתה). החלטה שלכם.
בייקרי // אתר הבית
בית לחם
המאפייה בוויצמן פינת ארלוזורוב, בלוקיישן שפעם אכלס בית מרקחת מיתולוגי, מספקת כבר שנים פחמימות ברמה גבוהה ללקוחות הסביבה. מתישהו לאורך הזמן הייתה שם גם החלפת בעלות, אך השם נשאר ואיתו הלחמים והמאפים המנחמים כתמיד, ובראשם פוקאצ'ות מוצלחות ביותר.
ויצמן 20 פינת ארלוזרוב תל אביב
בליקמח
כשמאפיית בליקמח נפתחה, מגמת הפחתת הגלוטן הייתה בחיתוליה. מאז עברו במלוש קילוגרמים רבים של קמח נטול ודן דייויס ואורן דגן, אופים, בני זוג ואנשים עם חמידות מידבקת, ממשיכים בדרך אותה סללו בהקפדה יתרה – מאפים, עוגות ויטרינה, קינוחים אישיים וממתקים ארטיזנליים ברמה הגבוהה ביותר, ללא אף טיפת גלוטן.
הברזל 32 תל אביב (רמת החייל)
בר לחם
המאפייה בצפון הרחוק של העיר נפתחה בשנת 2005 ומאז היא שומרת על עקביות וצוברת קהל שבע ומרוצה. גם אם נכנסתם לקנות רק לחם, סביר שתסיימו את הביקור עם מוצרים נוספים בסל – עוגות, קישים, מאפים מתוקים ומלוחים ועוגיות לקפה. קשה מאוד להתנגד ולא בטוח שצריך.
קהילת סלוניקי 7 תל אביב (נאות אפקה)
ג'ורנו
דריסת הרגל התל אביבית של ג'ורנו מהרצליה התחילה אמנם בשיפולי העיר בשכונת נאות אפקה, אך לשמחתנו לאחרונה הם שמו פעמיהם גםלשרונה ואנחנו יכולים להתמלא פחמימות מכל הסוגים והמינים. שזה אומר לזלול בבקה שוקולד, להתענג על מקרונים רכים ומבורכים, להתפנק בשוקולדות אלגנטיות וגם לחתום בפרסבורגר פרג לטובת מי שבקלאס האירופאי.
ויינשל 6 תל אביב (נאות אפקה) // קלמן מגן 4 תל אביב (שרונה מרקט)
דלאל
הבולנז'רי־פטיסרי שצמוד למסעדה הוותיקה בנווה צדק הוא מכרה זהב של מתוקים ומלוחים: עוגות ועוגיות, קינוחי ויטרינה ומאפי בוקר, לחמים וכריכים סקסיים וכל מה שאפשר לרצות לזלול עם הקפה בחצר הקטנה והנעימה שממול. שף קונדיטור תימור לביא מקפידה לא רק על איכות אלא גם על אסתטיקה רומנטית בעוגות ובמאפים, שמתבטאת גם בקולקציות מרהיבות של מאפים לחגים.
כל ישראל חברים 7 תל אביב (נווה צדק)
המוציא
המוציא היא מאפייה ותיקה בעיר, שמלבד לחם מעולה מוציאה מהתנור מאפים טובים ופשוטים, אולד-סקול, כמו שצריך ובלי דאווינים מיותרים או יומרות מוגזמות. האיכות מצוינת, וקראנץ' השמרים שוקולד שמוגש בחתכה לא סימטרית הוא מהאהובים עלינו ולא בכדי. הבצק פריך וטוב, מילוי השוקולד עשיר ונדיב, ועוד לא דיברנו על הרוגעלך שאפשר לפעמים לאכול ממנו ארבעה מבלי לשים וגם לא על הבורקסים שתמיד שם בשבילנו.
מקווה ישראל 5 // לוינסקי 40 // דוידקה 14 // יאשה חפץ 9 תל אביב
דנון
המאפייה בבית הספר למצוינות קולינרית פועלת אמנם רק בימי שישי, אבל איזו תצוגת פחמימות מפוארת! תלמידי בית הספר וסגל ההוראה אופים לחמים ומאפים מתוקים ומלוחים שמשאירים לפריז אבק ואותנו פעורי פה בכל פעם מחדש. רוצים לדעת מה הסוד? הכל כתוב בספר "שיעורים בקונדיטוריה יצירתית".
התערוכה 3 תל אביב
זומר
הסניף הראשון נפתח בשנת 2009 בפרישמן פינת דיזנגוף על ידי גיל זומר ויניב גרציאני, ונחשב לעוגן קולינרי באזור. מאז השניים התפצלו – גרציאני נמצא בקינג ג'ורג' וביהודה הלוי, ובזומר אפשר עדיין למצוא לחמי בוטיק, קרואסונים ביצור עצמי, מאפי בוקר מתוקים או מלוחים, כריכים וממרחים.
פרישמן 39 תל אביב
חגי והלחם
בכל הנוגע ללחמים, האופה חגי בן יהודה הוא טהרן בקטע טוב. את לחמי המחמצת הוא מכין בעבודת יד מחיטה מזני מורשת וללא קיצורי דרך, מקשר ישיר עם המגדלים דרך טחינה שמתבצעת בחדר שנבנה במיוחד ועד לאפייה בתנור אבן. מאז הקמתה משמשת המאפיה שלו כמוקד עליה לרגל למביני לחם אמיתיים. צריך תמונה של הלחם הזה במילון.
ויטל 25 תל אביב
לה מולאן
כולם יודעים שהמוסד הוותיק בבוגרשוב הוא אחת המאפיות הטובות בעיר, מחלוצי הלחם הארטיזינלי והמאפים המדופדפים בעיר. על השולחן ובחלון הראווה מוצגים מאפים אלגנטיים ובגטים שמביני עניין מעידים שהם הכי פריכים ואווריריים ומהיותר דומים שיש לנו למה שתוכלו לנגוס בפריז. השולחנות המעטים תמיד תפוסים ולכן נמשיך לאכול את כריך הגאודה ומלפפון חמוץ שלנו על ספסל ברחוב ולהתענג על כל ביס.
בוגרשוב 72 תל אביב
לחם אביגיל
אחד הסודות הכבר לא כל כך שמורים של יפו, במעלה רחוב יהודה הימית, שם במאפיה קטנה מכינה אביגיל אבשלום דהן כמה מהלחמים הכי טעימים שיצא לנו לאכול, כולל לחמים טריים על בסיס זני חיטה עתיקים מצד אחד אבל גם חלת בריוש שתשאיר אתכם עם פה פעור כדי שתוכל לאכול עוד חלת בריוש. תבואו מוקדם כי הכל נגמר מהר.
יהודה הימית 33 יפו
לחמים
למלכה האם של המאפיות, זו שגרמה לעם ישראל להתמכר למאפים ולהצמיד את האף לחורים בשמשה, כבר מלאו 22 והיא עדיין במיטבה. האופה אורי שפט לא מוריד לרגע את הרגל מהגז ואם תעברו בשעות הבוקר המוקדמות בסניף דיזנגוף (יש עוד שישה סניפים נוספים), יש מצב שהוא יכין לכם במו ידיו סנדוויץ' מקושקשת וגאודה. אם זו לא אהבת אמת, אנחנו לא יודעים מה כן.
מאפיית לחמים
לחמנינה
יש לה וייב תל אביבי שאין לטעות בו, לחם נלסון איקוני ומאפי בוקר משובחים שהופכים את התלבטות הקפה ומאפה לקשה במיוחד. לחמנינה היא קטגוריה בפני עצמה ומי שמתמכר לא יחליף אותה באף מאפייה אחרת. נינה עצמה כבר מזמן הפליגה למחוזות אחרים, אבל הסניף המקורי ברחוב קרמניצקי נותר פשוט נפלא וגם זה שמול הבימה הפך איקוני זה מכבר.
קרמניצקי 14 תל אביב (ביצרון) // מרמורק 4 תל אביב // אינשטיין 7 תל אביב // ולנברג 18 תל אביב
מייזון קייזר
סגירת המסעדה הטילה צל כבד על המשך קיומו של הבולנז'רי־פטיסרי בישראל, אך עד כה לבאגטים ולקינוחים שלום. בנמל תל אביב ובפינת הרצל רוטשילד כבר אין תורים ארוכים כמו בימי הפתיחה העליזים אי אז בקורונה, אבל אפשר עדיין לנעוץ שיניים במאפים של המגה־בולנז'ר אריק קייזר, שכבשו את העולם.
רוטשילד 7 תל אביב // נמל תל אביב 22 תל אביב // מנחם בגין 144 תל אביב (מידטאון)
מרגוזה
עוגן ותיק בשוק הפשפשים שפועל כבר שנים כמכונה משומנת ומשמר את אווירת המאפייה משפחתית. מרגוזה היא תבנית נוף מולדתה בלחמים ומאפים שאינם מביישים אף קונדיטוריה פריזאית, סמטאות צבעוניות וקריאת המואזין. יש גם סניף חדש בפלורנטין שנפתח לפני שנים מספר ותמצאו בו פסטורליה עירונית בניחוח מאפה פיסטוק אמרנה.
יהודה מרגוזה 24 יפו // ידידיה פרנקל 74 תל אביב (פלורנטין)
NONO&MIMI
שנים של קנאה בתושבי הוד השרון הסתיימו כשנונו ומימי הגיעו לתל אביב והתמקמו באופנהיימר, מרכז קניות מנומנם שהפך – לא מעט בזכות המאפייה החדשה – לתוסס וסקסי יותר. לחמים, מאפים מלוחים ומתוקים, כריכים, פיצות ועוגות באיכות בלתי מתפשרת גורמים גם לעכברי מרכז העיר להתאמץ ולחצות את הירקון או להגיע לסניף בגבעתיים, במרחק הליכה מצומת קפלן.
נונו/מימי
נורדיניו
למעשה, לא מדובר רק בנורדיניו אלא בכל בתי הקפה והמאפה של WE LIKE YOU TOO בראשות הקונדיטור שגיא מלר, שהביא לעיר שפה משלו בתחום הפחמימות, המגדים ודברי המתיקה. זה מתבטא בקרואסון שוקו שוקו שהוא מושלם כפי שהוא נשמע, ממשיך בעוגת הגבינה הבאסקית שכדאי לזכור איפה אכלתם לראשונה, מסתיים בפאנדורו שהוא מאפה מופתי וממש מגיע לסיומו בבטן שלנו שרק מחכה לדגום עוד מאפים מבית היוצר של מלר.
נחלת בנימין 27 תל אביב
סניורה בייקרי
אמרה ידועה שהמצאנו גורסת כי פופ אפ טוב מגיע כדי להישאר. וסניורה בייקרי היא היא ההוכחה. הכל התחיל כפופ אפ שגרר תור משתרך עד לקצה הרחוב, והמשיך לשמחתנו במקום קבע של אריאל זביב ושחר סניור, שניהם יוצאי פופינה. המאפיה החדשה נוצצת ונעימה, ותמצאו בה מאפים מיוחדים, מדופדפים כהלכה ובעיקר לא שגרתיים שלא תפגשו בכל מקום. כן, טארט אפרסקים עם קראמבל יוגורט וגרידת תפוז וגם מיני-פרחי סחלב. אנחנו מדברים עלייך, חושבים עלייך בימים ומדמיינים אותך בלילות.
הרבי מבכרך 3
עמיתה
מבקרי אוכל הם קהל קשוח שקשה להוציא אותו משלוותו. כשעמיתה נפתחה כולם התיישרו בשורה עם שיר הלל למאפים וללחמים ולא בכדי, שכן מיכל בוטון ואנה שפירו הן שף-קונדיטריות מוכשרות כשדות. ומי שטעם בורקס אנשובי יודע. הסניף החדש במוזיאון העיר בכיכר ביאליק, שגם אפשר לשבת בו ולעזור לכל המאפים עם קפה משובח, הוא לגמרי ליגה אחרת.
סלמה10 יפו // ביאליק 27 תל אביב
פיקה (FIKA)
כשהסניף הראשון של פיקה נפתח הבנו שבכל הנוגע לאפייה השוודים לא פראיירים בכלל. מאז ספרנו כבר ארבעה סניפים בעיר ועוד כמה מחוץ לה, ומאפים מתובלים בהל וכורכום כבר אינם גורמים להרמת גבה. הלחמים והמאפים הייחודיים משובחים והקפה טוב, במיוחד כשמצוותים אליו סמלה, בריוש במילוי מרציפן וקצפת.
FIKA
צייט פור ברוט
זהו, כבר לא צריך לנסוע לברלין כי מאפיית צייט פור ברוט הגיעה לארץ על כל המשתמע מכך – מאפים ולחמים כבדים וכהים עם קרום קשה ופציח כמיטב מסורת האפייה הגרמנית ושבלולי שמרים שאין כמותם, שנקה שמנמנים עם שוקולד וקינמון, זיגוגים וציפויים, החומר שממנו עשויים חלומות.
מנחם בגין 37 תל אביב // אחד העם 13 תל אביב
רביבה וסיליה
אימפריית המאפים והקינוחים ממשיכה את פועלה של רביבה אפל ז"ל, מחלוצות ענף הקונדיטוריה המקומית, כשבארץ אפו עדיין עם מרגרינה וצמקאו. אפל הביאה לישראל את העדינות הפריזאית בטעמים, בטקסטורות ובנראות, ומשימת מגדל הקרוקומבוש בהנחייתה ב"מאסטר שף" הראתה למתמודדים ולצופים מהיכן מזולף הקרם פטיסייר. לרביבה יש מניית יסוד בפטיסרי הישראלי ומורשתה הקפדנית משתקפת בוויטרינה בכל מקרון וקרואסון (וגם בפיצה).
נסים אלוני 10 תל אביב
שטפן בייקרי
הבייקרי של שטפן מאכר באמת נראה כאילו הלכה למעשה, נלקח מוינה. והאמת שלא רק מדובר בנראות, אלא גם בטעם ובסטייל. בויטרינה המזוגגת עוגות לינזדר טורט קלאסיות שלא נס ליחן, זאכר טורט שוקולדי עשיר וגבוהה, טופפן טורטה מענגת וכמובן שטרודל תפוחים או גבינה ודובדבנים שמכין שטפן בעצמו לפי מתכון של סבתו. הכי הכי סחורה מאירופה שיש בתל אביב, ואל תפספסו גם את הקייזרשמארן בעונה החורפית.
טשרניחובסקי 21
שרויטמן
הסניף ברחוב גאולה, מהמקומות האהובים עלינו בעיר, נסגר לפני כחצי שנה, אבל הלחמים של ערן שרויטמן הם בליגה אחרת וזה ברור וידוע לכל. רק יודעי דבר וחן מבינים שגם המאפים שם פשוט מעולים, מאפה סמנה שאנחנו חולמים עליו בלילות, מאפי שמרים שוקולד שמחבקים אותנו וגם דונאטס אפויים שאנחנו אוהבים לאהוב. כולם סיבה טובה להתמזרח אל נחלת יצחק (זה בתל אביב וזה לא רחוק, נשבעות).
נחלת יצחק 30 תל אביב