סניורה בייקרי: הצרפתים של דרום ת"א כבר התמכרו למאפים המדופפים

או לה לה פלורנטין. סניורה בייקרי (צילום חיים יוסף)
או לה לה פלורנטין. סניורה בייקרי (צילום חיים יוסף)

מאפייה נוצצת שנשקפת דרך חלון גדול, חלל מרווח עם אזור תצוגה מרשים, חדר מיוחד ללחמים ומרפסת קדמית עם בריזה נעימה גם באמצע הקיץ - במרחק 10 דקות הליכה מהמיקום הקודם, סטודיו סניורה נולדו מחדש בתור מאפיית פאר פלורנטינאית עם דפדופים שמפתים גם צרפתים. פריז - מאחורייך

26 באוגוסט 2025

פלורנטין, אנחנו לא יודעים איך להגיד לך את זה מבלי שתתרגשי, אז נגיד בעדינות: יש לך מאפייה חדשה. כלומר, לא חדשה לגמרי – אך מחודשת ויפה להפליא. עשר דקות הליכה מפרידות בין סטודיו סניורה, המקום הישן, לסניורה בייקרי המחודשת, אבל השדרוג אקספוננציאלי: מאפייה נוצצת שנשקפת דרך חלון גדול, חלל מרווח עם אזור תצוגה מרשים, חדר מיוחד ללחמים ומרפסת קדמית עם בריזה נעימה גם באמצע הקיץ.
>> רוצים שינוי: 7 מסעדות ובתי קפה שנולדו מחדש בחודש האחרון

"זה כמו לעבור מאופניים לאופנוע", צוחקים הבעלים אריאל זביב ושחר סניור על השדרוג. כבר בשעת בוקר מוקדמת ניחוח בצק אפוי מזמין פנימה. על האי המרכזי מונחים מאפים מדופפים, ובמדפים שמאחורי הדלפק מצטופפים לחמים שהרגע יצאו מהתנור. בייקרי קסום על צלע בניין חדש, עם מרחב מזמין ופחמימות משגעות. פריז – מאחורייך.

מגנט לצרפתים. סניורה בייקרי (צילום חיים יוסף)
מגנט לצרפתים. סניורה בייקרי (צילום חיים יוסף)

סניורה בייקרי צעירה יחסית אך שמה הולך לפניה. אי אפשר לטעות בטביעת האצבע של סניור, קונדיטורית מוערכת עם ותק של יותר מעשור בתחום (טאטי, טאיזו, מסעדת מייזון קייזר, אורבן בייקרי) ושל זביב (OCD), שניהם יוצאי פופינה. שילובי טעמים מעניינים, ייצור עצמי והקפדה אובססיבית לאסתטיקה ניכרים בכל פינה, מהעיצוב ועד למאפים עצמם. למרות שהמקום עדיין בהרצה, כבר אפשר לרכוש כאן מאפים אהובים מהגלגול הקודם של הסטודיו: למשל מאפה ריבת עגבניות שרי, גבינת המאירי ופרחי בזיליקום ומאפה פולנטה ופטריות.

מאפה פולנטה ופטריות, סניורה בייקרי (צילום חיים יוסף)
מאפה פולנטה ופטריות, סניורה בייקרי (צילום חיים יוסף)

הרחבת המאפייה איפשרה לבני הזוג להעמיק תהליכים, כמו במאפה תפוחי אדמה חדש עם פירה ותפוח אדמה קרעים אפוי, תרגיל שימוש בחומר גלם אחד, שמגיע במספר צורות. באגף המתוקים פגשנו מאפה קרם ריקוטה ואוכמניות, וטארט אפרסקים עם קראמבל יוגורט וגרידת תפוז וגם מיני-פרחי סחלב ("אנחנו מאוד אוהבים פרחים עוד מהימים שעבדנו בפופינה ואוהבים לעבוד עם ירוקל'ה").

רוצה פרחים. מאפה פירה וקרעי תפוחי אדמה אפויים. סניורה בייקרי (צילום חיים יוסף)
רוצה פרחים. מאפה פירה וקרעי תפוחי אדמה אפויים. סניורה בייקרי (צילום חיים יוסף)

תמצאו כאן גם עוגת לוז טבעונית עם ריבת שזיפים וגרניום וקראמבל שמן זית, אצבעות פיננסייר שקדים פרוסים ופיסטוקים, עוגיית שוקולד צ'יפס עם ג'נדויה מתוצרת בית ופרלינה אגוזי לוז, וכמובן קרואסון חמאה וקרואסון שוקולד, כי המעמד מחייב. מכיוון שהמקום עדיין בהרצה המאפים מגיעים לדלפק בהדרגה – קודם כל קרואסונים ומאפי בוקר קלאסיים, והמאפים המורכבים יותר בהמשך. תיירים מצרפת שמתגוררים בשכונה כבר חוזרים שוב ושוב לטעום מהמאפים המדופפים שמזכירים את הבית.

שחר סניור ואריאל זביב, סניורה בייקרי (צילום חיים יוסף)
שחר סניור ואריאל זביב, סניורה בייקרי (צילום חיים יוסף)

ארוחות בוקר ובראנץ' יתווספו בהמשך, אך כבר עכשיו אפשר לאסוף מהדלפק קפה וסנדוויץ' ולהתארגן על ארוחת בוקר עצמאית. לחמניות עגולות רכות ממולאות מקושקשת רכה עם קרם פרש ועירית, קרם קשיו ופלפלים קלויים ופרחי זעתר (טבעוני), כרוב צלוי ביין ועלי חרדל ועוד מסמנים את יריית הפתיחה להרחבת גבולות הגזרה של המאפייה.

שומעים את הפירורים עד כאן. סניורה בייקרי (צילום חיים יוסף)
שומעים את הפירורים עד כאן. סניורה בייקרי (צילום חיים יוסף)

בעתיד הרחוק יותר יתווספו מגשי אירוח, ולאחר שהמאפייה תתייצב היא תספק לחמים ומוצרים למסעדות. ואגב לחמים – מתוך הקולקציה החדשה והמוצלחת של לחמי מחמצת, כדאי לשים לב ללחם שיפון עם זרעי שומר וגרעינים עם טעמים עמוקים וניחוח אניס ממכר. מי יודע, אולי גם אתם תתמכרו ותחזרו כמו הצרפתים. הצרפתים תמיד חוזרים.
הרבי מבכרך 3, ראשון-חמישי 17:00-09:00, שישי 15:00-09:00, שבת סגור