בעקבות הפיסטוק האבוד: מתכון לעוגיית המדלן-פיסטוק של מיקי שמו

ירוק עולה. מדלן פיסטוק של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
ירוק עולה. מדלן פיסטוק של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

אולי תופתעו, אבל החיבור בין פיסטוק לעוגיות הצרפתיות מדלן דווקא ממש טבעי. ובזמן שכולם רצים בין סופר לסופר כדי לצוד את הקראנץ' פיסטוק האחרון, אתם פשוט יכולים להכין לעצמכם עוגייה אוורירית בטעמי פיסטוק ירוק ירוק כמו הענק ההוא

60 עוגיות | כשעה וחצי | קל | כשר | אפייה

>> לעוד מתכונים של מיקי שמו באתר השולחן

4 תבניות מדלן מיני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מיקי שמו (צילום: דרור כץ)
מיקי שמו (צילום: דרור כץ)

גיוונים אפשריים:
• מוסיפים לתערובת 1/2 כפית קינמון טחון.
• מצפים או טובלים את העוגיות בשוקולד מריר עד חצי אורכן.
באותה שיטה מכינים עוגיות מדלן פטל ומי ורדים: מחליפים את מחית הפיסטוק במחית פטל באותה כמות (להשיג בחנויות המתמחות) ומוסיפים כפית מי ורדים. מכינים ציפוי מ- 1/2 כוס אבקת סוכר ו- 3 כפות מחית פטל. טובלים ואופים כמו במתכון למדלן דבש.

אופן ההכנה

1
טורפים בקערה שני סוגי סוכר, מלח, דבש וביצים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה והסוכר נמס. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה מומסת ומחית פיסטוק ומערבבים לתערובת חלקה.

2
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה עד שהתערובת יציבה לזילוף.

3
מחממים תנור ל- 190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים מסיליקון.

4
מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים לתבניות המדלן עד 2/3 גובה השקעים. חובטים קלות את התבנית בשולחן עבודה כדי שהתערובת תתפזר היטב בשקעים.

5
אופים כ- 12-10 דקות להזהבה קלה (לתבנית אחת: 10-8 דקות).

6
מייד בסיום האפייה מחלצים את העוגיות מהתבנית (פשוט הופכים את התבנית והן ישתחררו בקלות) ומעבירים לרשת ל-10 דקות צינון.

7
מאחסנים בכלי אטום עד 5 ימים.