א' זה אבוקדו: מדריך הזנים לאבוקדואי המתחיל
מכורים לאבוקדו? אל תתהדרו בזה עד שתתמקצעו בפרטים. מכור אמתי יודע איזה זן לשים בסושי ואיזה בכריך
בימינו, התמכרות לאבוקדו כבר לא מרשימה אף אחד. הפגנת בקיאות בזני האבוקדו השונים, לעומת זאת, מבטיחה שתהיו מסמר הערב. הנה כמה פרטים שתוכלו לשלוף מול החבר'ה בשיחת קוקטייל ולהפיל אותם לרצפה.
עוד כתבות שיעניינו אותך:
איך הפך האבוקדו לטרנד הלוהט של 2018?
בקרוב תיפתח בתל אביב מסעדה שכולה אבוקדו
המסעדה שהולכת להכיר לכם בלקן חדשה
ערד
אחד מזני האבוקדו החורפיים במיוחד, שמגיע לשווקים הרבה אחרי הגשם הראשון. האבוקדו האגסי הזה חמאתי למדי, ולכן יתאים לכריכים, אבל אינו מהנחשקים שבזנים.
מתי: ינואר עד מרץ.
פוארטה
אבוקדו קליף בעל בשר קרמי הנמרח כמו חמאה. מתאים לסושי ולכריכים.
מתי: נובמבר עד מרץ.
פינקרטון
מכורכם קליפה, טוב לגוקאמולה ולכריכים במיוחד, לנוכח העובדה שמדובר בזן קל לקילוף, ובטעם דומיננטי.
מתי: נובמבר עד מרץ.
האס
זהו הזן שחור־סגול הנחשק במיוחד. מתאים לסושי וגם לסביצ'ה בזכות טעמו העדין. כשהוא עדיין מעט נוקשה אתם מוזמנים לצרוב אותו קלות על הגריל ולהגיש עם בלסמי מצומצם.
מתי: ינואר עד מאי.
אטינגר
הזן בוהק הקליפה נחשב למתאים ביותר לסושי. בזכות הקליפה שלו קל למשש אותו ולבדוק מתי הוא בדיוק מוכן. מדובר בפרי גדול וירוק הידוע בצורתו האגסית ונחשב לזן האהוב בישראל בזכות מרקמו החלק.
מתי: אוקטובר עד דצמבר.
ריד
זן נחשק במיוחד ונחשב גם לזן האחרון של העונה, מצוין לסושי וליצירת שושני אבוקדו.
מתי: מרץ עד מאי.