במשך יותר משני עשורים מנסים לקחת את הסיפור של ג'ייסון מפרנצ'ייז האימה "יום שישי ה-13" ולהפוך אותו לסדרה, אבל רק כחברת ההפקה A24 נכנסת לעניינים, אתם יודעים שהולך להיות פה משהו מעניין. גם אם השואוראנר הוא הקול שמאחורי אלאדין. רגע... מה?
אנחנו תקועים בעידן הפרנצ'ייזים. נראה שאף אדם בהוליווד לא עושה היום מוב אם אין מאחוריו איזה מותג ענק שמקושר לפרויקט, וכבר תמו כל הקיצים מלהתלונן על חוסר המקוריות. תרבות הסיקוולים והפריקוולים וספין אוף סוחטת כל מוצר אפשרי, ואיזה פרי מניב יותר מיץ מאשר אותם רוצחים סדרתיים שפשוט לא מצליחים למות? היצורים שסיפקו אינסוף המשכונים וסרטים הישר לוידאו עוד לפני שמישהו בהוליווד ידע מה ראשי התיבות של IP, מפלצות אימה שנכנסו לזיכרון הקולקטיבי של הפחד הקמאי, ולא יצאו ממנו עד לסיום הבא. כבר קיבלנו פריקוול לליצן פניוויז, ופריקוול לחייזר של "הנוסע השמיני". הגיע זמנו של ג'ייסון וורהיס.
>> סיינפלד תומך בישראל. לארי דיוויד כבר מצא אי חדש ל"אנשי הבייגל"
"קריסטל לייק" מתרחש מסביב לאגם בו טבע ג'ייסון, אז עוד נער שמגיע למחנה קיץ ומוזנח על ידי המדריכים, ולעתיד רוצח סדרתי בעל מסיכת הוקי ומצ'טה איימתנית. איך עושים פריקוול לדמות שמתה בגיל נעורים, אתם בטח שואלים. ובכן, מאוד פשוט – מתמקדים באמא שלו, פמלה, שאם אתם זוכרים משהו מהסרטים המקוריים וודאי תזכרו שגם היא לא בדיוק האישה הכי שפויה עם גרזן ביער. לכן הסדרה אמנם מתחילה באותו יום נורא במחנה, אבל ממשיכה עם האם במצוקה שמנסה להביא צדק לבן שלה, ומתחילה להבין שאולי הוא לא אבוד בתחתית האגם כפי שכולם חושבים.
מאחורי הסדרה הזו, שכל 10 פרקיה עלו השבוע בשירות פיקוק של NBC, עומד מאמץ בן יותר מ-20 שנים ליצור סדרה מפרנצ'ייז האימה המצליח – עוד ב-2003 רצו לבנות סביב האגם סדרת נוער סטייל "באפי ציידת הערפדים", אבל הפרויקט נתקע בגיהנום של פיתוח (אירוני!), ואחרי שנים של ניסיונות הגיעו לבסוף חברת ההפקות היוקרתית A24, והשתלטו על הפרויקט. ומכל האנשים בעולם שיכלו להוביל את הפרויקט, הם בחרו דווקא בראד קיילב קיין, שחקן ותסריטאי שאתם כנראה לא מכירים את שמו, אבל בוודאות מכירים את קולו – הוא האדם מאחורי קול השירה של אלאדין. כן, זה ששר את "עולם חדש מופלא" וכל זה. מסתבר שלאחר הסרט הוא פיתח קריירה כתסריטאי, ואף עבד על הפריקוול המעולה "זה: ברוכים הבאים לדריי" – אז יש סיבה להיות אופטימיים בנוגע לפריקוול להלן. איך שלא יהיה, בטוח יהיה מדמם מאוד. ככה זה בפרנצ'ייז.
"קריסטל לייק", 10 פרקים, עכשיו בפיקוק
