Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מה רואים הלילה: דייוויד בליין מחפש את הקסם שנותר ברחבי העולם

יהיה אש. "דיוויד בליין: אל תתפתו לנסות". צילום: יח"צ דיסני
יהיה אש. "דיוויד בליין: אל תתפתו לנסות". צילום: יח"צ דיסני

הוא אולי קצת נודניק, אבל גם ההייטרים הגדולים ביותר של בליין יודו שהוא אמן שדוחף את עצמו ואת התחום שלו לקצה. בדוקמנטרי החדש שלו בדיסני+ הוא מטייל ברחבי העולם כדי למצוא פסיכים כמותו שהקדישו את חייהם כדי לעשות דברים מדהימים שמרגישים כמו קסם, אבל לגמרי אמיתיים

25 במרץ 2025

דייוויד בליין מעצבן. כלומר, הוא קוסם – הוא צריך להיות מעצבן. אבל בליין מעצבן בקטע אחר, כי הוא עבר מקוסם שעושה תכסיסי רחוב לתרגילי סיבולת מופרעים. עוד ב-99 הוא נקבר בחיים, ומאז לא הפסיק להתחרות בגיבורו הודיני, עם פעלולים יותר מקסמים. אבל מי אנחנו שנקבע בכלל מה זה קסם? הגישה של בליין, יש להודות, ניצחה – הפעלולים דוחקי הגוף האנושי שלו עשו עבור הקהל את אותו אפקט של לשלוף קלף מהאוזן (פלוס קצת זעזוע), והוא ללא ספק הפך לקוסם הכי מוכר בזמנו.

>>הנסיך הניגרי: יש הרבה נוכלים על המסך, אבל מי הנוכל הטוב מכולם?

הסדרה הדוקומנטרית החדשה שלו "דייוויד בליין: אל תתפתו לנסות", שעלתה לאחרונה לדיסני+, לא דומה לשאר היצירות שלו. כלומר כן, גם הפעם הוא מסתובב ברחוב ומראה לאנשים את הקסם, בזמן שהמצלמה בכלל מתמקדת במבטים המופתעים ולא בזריזות הידיים. אבל מעבר לזה, הפוקוס לא עליו, אלא על מי שהוא פוגש – בליין מטייל ברחבי העולם, ומחפש אנשים שכמותו, גורמים למציאות להרגיש כמו קסם, למרות שהיא המציאות. או במילים שלו, אנשים שעושים דברים שנראים כל כך בלתי אפשריים, עד שאנחנו מניחים שהם קסם. אבל הם למעשה אמיתיים. בפועל, זה אומר שהוא פוגש אנשים שעושים דברים משוגעים.

במהלך המסע שלו, שנע בין ברזיל ותאילנד לחוג הארקטי וליפן (וגם להודו, כי ברור שחייבים), הוא פוגש את אנשי הביזאר – מנשקי הקוברות, אוכלי האש, נועצי הסכין באף (כן) וגם סתם אנשים שעושים דברים מטורפים כמו ללכת על חבל מעל פאבלות או לשחק עם עשרות עקרבים ארסיים. ומכיוון שבליין אדם מטורף בעצמו, כל מפגש כזה כולל גם התנסות שלו, ובאופן נדיר מאוד אתם יכולים לראות אותו מבוהל, מתרגש, נלחץ ומפשל. סוג של הצצה מאחורי הקלעים לאנשים הכי משוגעים בעולם, שאיכשהו רתמו את השיגעון כדי לעשות דברים מדהימים. אפשר לקרוא לזה סוג של קסם.
"דייוויד בליין: אל תתפתו לנסות", שני פרקים ראשונים בדיסני+

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!