הכירו את מונטי: מעדניה, בית קפה וקוקטיילים מעניינים תחת גג אחד

מונטי החדש השוכן (בערך) ממול להוטל מונטיפיורי מציע חוויה מושלמת לכולם במחירים ידידותיים. בתפריט: פיצות, מאפים וגם ארוחות רציניות. בהמשך מתוכנן גם בר יין

מק'קורמק (מימין) וניצן. מונטי (צילום: רן בירן)
מק'קורמק (מימין) וניצן. מונטי (צילום: רן בירן)
4 באפריל 2021

הקורונה הפכה את המעדניות לאיט גירלז של שנת 2021. עדינה של מנו וינו, GOODA, המעדניה האיטלקית של רוסטיקו והדליקטסן במקום הבראסרי – כולן מאובזרות בערך מוסף שלוקח את הקונספט לשלב הבא. כעת מצטרף לרשימה מונטי, שילוב של מעדניה, חלל אוכל ובילוי, בית קפה ובית קלייה וחנות יין.

מאחורי מונטי, או בשמו המלא מונטיפיורי 41, עומד קיקי ניצן, שותף בקפיטריה בקניון TLV ומי שהקים לפני כמה עשורים את סנדביצ'יית אוליב ואת הזינגר בר. במונטי הוא משתף פעולה עם ג'ו מק'קורמק, מפיק סרטים בעיסוקו וחובב קפה שפתח באותו מקום בית קלייה וקפה בשם Lo Fi, ששרד תקופה קצרה. "מלבד קליית הקפה שהיא מדהימה שינינו הכול. מכיוון שאי אפשר להתעלם מהקורונה שמרחפת מעלינו, חשבנו מה אנשים רוצים כיום ומה רווחי ונכון. הגענו למודל של מקום שמייצר לעצמו את רוב הדברים ומביא דברים מיוחדים. את הקפה שאנו קולים כאן אפשר לקנות הביתה וגם קמחים, דגים כבושים, חומצים ורטבים ויין".

מעדנייה היברידית. מונטי (צילום: רן בירן)
מעדנייה היברידית. מונטי (צילום: רן בירן)

מטחנה גדולה שניצבת בכניסה וניחוח שנישא בחלל האוויר מכריזים על אחד מהעוגנים של מונטי. מק'קורמק מספר שכדי לייחד את המקום הוא בחר ליצור קשר עם בית קליה שעובד עם סיטונאים באיטליה. "בישראל יש שניים-שלושה ספקים עיקריים ואני רציתי קפה שאי אפשר למצוא במקומות אחרים. אנחנו מביאים דברים מיוחדים כמו קפה בחביות וויסקי וקפה מחוות בבעלות נשים בקולומביה. יש לנו בדרך כלל שבעה סוגי קפה קבועים ומספר סוגים מתחלפים כתערובות וקפה חד זני".

מה עוד למדנו משנת הקורונה? היכנסו למדד טיים-אאוט העולמי

מבחינת שיטות הכנה התפריט מתרחק משיגועי הגל השלישי ומציע רק משקאות מבוססי אספרסו וקולד ברו. "השיטות האחרות גוזלות יותר מדי זמן ומצריכות כוח אדם. בנוסף, כשאנשים מגיעים ורואים את המכשור המיוחד, ההתלהבות פוחתת. אנחנו דוברים את השפה ומציעים קפה ברמה הגבוהה ביותר עם שירות מהיר ובלי יומרות".

קפה ומאפה. מונטי (צילום: רן בירן)
קפה ומאפה. מונטי (צילום: רן בירן)

לצד הקפה מכינים במונטי בכל יום מאפים טריים ומחברים להם מוצרים מהמעדנייה. הבוקר נפתח בכריכים כגון קממבר, סלמון, גבינת עזים וכריך טבעוני (18-32 ש"ח) וממשיך לסלטים, פוקאצ'ות ופיצות בשני גדלים כמו מרגריטה, ביאנקה בייקון, אנשובי אורטיז ופפרוני (35-82 ש"ח). בערב תוכלו לשבת ברחבה החיצונית על צלחת גבינות, קרפצ'יו בקר מהקצבייה של אהרוני בשינקין, מטיאס עם שמנת חמוצה וסלסת תפוחים, בוראטה קונפי שום ועגבניות שרי ועוד (28-42 ש"ח). אם מתחשק משהו רציני יותר זו גם אופציה מתפריט ספיישלים משתנים, למשל לזניה ראגו, פאי רועים, קיש לורן ומסאחן – עוף בסומק ובצל אפוי במאפה של בצק ומוגש עם יוגורט שיפקה (מ-36 ש"ח).

פיצות במונטי (צילום: רן בירן)
פיצות במונטי (צילום: רן בירן)

במקררים ועל המדפים מאוחסנים סנגריה, סיידרים ובקבוקי יין מיקבים מהארץ ומחו"ל שנמכרים במחירי חנות – השלמה לארוחה קלילה ולא יקרה באוויר הפתוח. בשעות אחר הצהריים (19:00-16:00) מתקיים הפי האואר 1+1 על קוקטיילים נבחרים (קמפרי טוניק, פינק ג'ין ועוד) ו־50 אחוז הנחה על כל הפיצות. "אני גר בשכונה ורוצה לשרת משפחות עם ילדים. מכיוון שאנחנו מעדניה ומספקים לעצמנו, אנו יכולים להשתמש במוצרים הטובים ביותר ולשמור על מחיר סביר", מסביר ניצן. בקרוב יפתח בחלק מהקומה העליונה בר יין שיפעל בשעות הערב, תוספת מתבקשת לספוט היברידי ברוח הפוסט קורונה.
מונטי, מונטיפיורי 41 תל אביב, 03-5245550 ראשון-חמישי 07:45-23:00, שישי 07:45-16:00 (שעות הרצה)