דיזנגוף מתבגר: בר המסלולים נסגר, ובמקומו נפתח עוד בר יין שווה

מיליו. צילום: גל קולוג
מיליו. צילום: גל קולוג

לוקיישן מבוקש שעד לאחרונה התהדר באווירת שולחנות ארוכים, בירה והקרנת כדורגל משנה את עורו. עכשיו הוא מציע למעלה מ-50 לייבלים של יין מרחבי העולם, צלחת גבינות ואווירה פריזאית אלגנטית - וכל זה במחירים מעולים. וזה עוד לפני ההנחות בשעת אפרטיבו

22 ביוני 2023

סצנת ברי היין מגיעה גם לרחוב דיזינגוף, שעד כה היה ידוע יותר יותר בזכות ברי המסלולים או בשולחנות ארוכים ומלאים כוסות בירה אימתניות (בתוספת מסך גדול שמקרין משחק כדורגל). כעת, הקלאסה מגיעה גם לכאן. לצד קפה מרטיני החדש, לאחרונה נפתח Milieu (מהמילה "מילייה" בצרפתית, אבל כאן מבטאים את זה מילויו), בר חדש שמציע לנו ללגום יין, לנשנש ברוסקטה ובעיקר להתרועע עם המילייה הנכון.

הקלאסה הגיע גם לדיזינגוף. מיליו. צילום: גל קולוג
הקלאסה הגיע גם לדיזינגוף. מיליו. צילום: גל קולוג

מילויו נפתח על חורבותיו של הבר איז׳ו ובבט, בר דיזינגופי קלאסי מהסוג שתיארנו בהתחלה – שולחנות מוארכים, בירה, עוד בירה וליגת האלופות. חברי הקבוצה שעמדה מאחורי הבר הבינה שהקהל מסביב התבגר ומעוניין בקו יותר פיין ואלגנטי, מה שהביא אותם לשפץ את המקום מהיסוד, להוסיף טאץ׳ צרפתי מוקפד ולפתוח בר יין נונשלנטי שמציע מנות בינוניות, טובות והגונות. סוף סוף ביקרנו בבר יין שיצאנו ממנו מבושמים, שבעים ובלי חור בכיס.

במילויו אפשר לשבת בחוץ על הרחוב, באזור מתוחם תחת כיפת השמיים שתוכלו לעשן בו, או בפנים על הבר. הוא יציע לכם כ־53 לייבלים של יינות מהארץ ומהעולם, 17 מתוכם גם נמזגים לכוסות או לקארף, כך שתוכלו להתנסות ביותר מבקבוק אחד. או שניים. או שלושה. את תפריט היינות אצר איש היין גל מויאל, והוא כולל, למשל, כוס של פרימיטיבו סאלנטו מאיטליה (33 ש״ח לכוס, 99 ש״ח לקארף); טיילור פאס מניו זילנד (48 ש״ח כוס, 195 ש״ח לבקבוק) או רוזה ז׳ארדן דה רוז׳, צרפתי פרחוני, (44 ש״ח לכוס, 170 ש״ח לבקבוק). 

שמיים וארץ. מיליו. צילום: גל קולוג
שמיים וארץ. מיליו. צילום: גל קולוג

בגזרת האוכל ראוי לציין שוב את הגודל הנדיב והתמחור ההגיוני של המנות, וכן את העובדה שאמון עליהן הסו שף של פרונטו, איתי אייל. בין המומלצות שבתפריט האוכל מנות כמו כרוב צלוי עם חמאה חומה על מצע של יוגורט חם, אורגנו ופירורי לחם מחמצת – מנה נפלאה ומנחמת שתשתדך נפלא לכוסית יין לבן (48 ש״ח).

בגלל שבכל זאת, מדובר בבר יין צרפתי, תוכלו למצוא בו גם פלטת גבינות מפתה שכוללת טום, בושה וגבינה כחולה, מנצ'גו כמהין ותוספת של תערובת אגוז מלך, קשיו ושקדים מתובלים, ריבה עונתית ודבש טימין בליווי טוסטונים (72 ש״ח), או ברוסקטה רוסטביף תוצרת בית עם איולי, זרעי עגבניה, עלי חרדל ושאלוט מוחמץ, על ברוסקטה מחגי והלחם, שאין טובה ממנה בעיר. (58 ש"ח). 

בואו לאפרטיבו. מיליו. צילום: גל קולוג
בואו לאפרטיבו. מיליו. צילום: גל קולוג

בשעות הערב המוקדמות מוצע במקום אפרטיבו שווה במיוחד, במסגרתו תוכלו ללגום יינות נבחרים במחירים שבין 19-28 ש״ח לכוס ואת השאר לקבל ב־20 אחוזי הנחה. את הכרוב הצלוי שכבר סיפרנו עליו (ואנחנו עדיין חושבים עליו) תוכלו לנשנש בין השעות האלה במחיר של 33 ש״ח, וגם לטעום קובנו – מנה של בריסקט עם רוטב ברביקיו וגבינה שוויצרית – ב-43 ש״ח. בקרוב צפוי להיפתח הבר גם לבראנץ׳ – הארוחה האהובה על תל אביבים – בסופ״שים וגם באמצע השבוע. יש למה לחכות. 

Milieu. דיזינגוף 141. כל יום החל מ-18:00 ועד אחרון הלקוחות