מכירים מיקרופון מדונה? אז זהו, שמלכת הפופ סתם נדחפה

למה ראפרים אומרים "יו", למה כל הסדרות משתמשות באותו עיתון ואיך נולדה מכונת הצחוק? מהיום לומדים משהו לפני השינה. מדור חדש

מדונה בקליפורניה, 2004 (צילום: פרנק מיקלוטה/גטי אימג'ס)
מדונה בקליפורניה, 2004 (צילום: פרנק מיקלוטה/גטי אימג'ס)
18 בדצמבר 2019

המיקרופון שכולנו מכירים בשם "מדונה", שמספק הגברה אלחוטית למוזיקאי על וגם למדריך המעצבן שעושה סיור בכל שישי באנגלית מתחת לבית שלכם, למעשה צריך להקרא "קייט" – על שם קייט בוש.

למה ראפרים אומרים "יו"?
שמתם לב שכל הסדרות משתמשות באותו עיתון כבר 50 שנה?
כך יכולתם לנצח שעשועונים בניינטיז

בשנת 1979 יצאה קייט בוש, שעד אז הספיקה להוציא שני אלבומים מצליחים, בטור ראשון מסוגו בשם "Tour Of Life". כל שיר כלל כוריאוגרפיה ספציפית שהמחיזה על הבמה את הסיפור שבו הוא עוסק, וההופעה כללה החלפת תלבושות תכופה ושירת לייב על הבמה, ללא פלייבק. בוש לא הייתה מרוצה מכך שלא הצליחה לרקוד עם המיקרופון הרגיל שמחזיקים ביד, אז מהנדס הסאונד של הטור, מרטין פישר, המציא במיוחד עבורה את המיקרופון האלחוטי שהוא בנה לראשונה מקולב בגדים עשוי חוט תיל.

 

זה היה הטור שאחריו בוש לא הופיעה במשך 35 שנה: במהלך הופעה באנגליה נפל אל מותו ביל דאפילד, מנהל התאורה של המופע. בוש הקדישה לו את אחד המופעים בטור הקצר, שלאחריו לא עלתה על הבמה (פרט להופעות בודדות ונדירות) עד לשנת 2014, לסדרת המופעים "Before the Dawn". אחרי בוש, ג'נט ג'קסון אימצה את המיקרופון האלחוטי כאקססורי בולט בלוק שלה, אבל מדונה היא זו שהכי מזוהה עם הטכנולוגיה הזו עד היום.