ותיקי תל אביב, שימו לב: המלבי שהכי אהבתם ב-1999 חוזר לשוק

אם הסלוגן "טעמת, נתפסת, טעמת פעם, באת עוד הפעם" גורם לכם להזיל ריר בצורה לא רצונית, זה אומר שאתם יודעים בדיוק באיזה מלבי מדובר. ואם לא, אז עזבו אתכם מסיסמאות, בואו לאכול את המלבי האגדי של אובי ז"ל - הפעם מעשה ידיו של הבן שלו
במיליניום הקודם, לפני באג 2000 – כלומר, בשנת 1999 הרחוקה – לא היה עובר אורח בשוק הכרמל שלא הכיר את המלבי של אובי. אובי, הלוא הוא עובדיה, היה עובר עם עגלה מתנדנדת בשוק הכרמל ומציע לעוברים והשבים מלבי שהפך למיתולוגי של ממש – בין היתר בזכות הסלוגן הקליט: "טעמת, נתפסת, טעמת פעם, באת עוד הפעם". בין אם בזכות הקופי ובין אם בזכות המלבי עצמו – מה שבטוח הוא שהעגלה הייתה מתרוקנת תוך שעות ספורות ועובדיה היה חוזר ליפו. עובדיה המשיך להגיע אל השוק עם המלבי המפורסם עד למותו בשנת 2007, מאז השאיר את שוק הכרמל בגעגוע. ולמה בעצם אנחנו מספרים לכם את כל זה? כי המלבי של אובי חוזר ממש בימים אלה, והפעם על ידי דור ההמשך – בנו יוסי חייט.
יוסי, שנולד וגדל ביפו, החליט להמשיך את מורשתו של אביו כאשר התחיל להכין את המלבי לפי אותו מתכון מסורתי וסודי (!) שהגיע עוד מהסבא בבלקן. יוסי רואה בכך מפעל הנצחה של אביו שאהב יותר מכל את שוק הכרמל ואנשיו (ומלבי, כמובן). את המלבי שלו הוא מגיש בשתי תצורות, האחת הקלאסית עם הסירופ הוורוד ומי הוורדים – שהוא אכן נהדר, קליל וערב לחיך. הגרסה השנייה והטרנדית יותר מגיעה בגרסת פיסטוק, הטרנד של 2022 שמסרב לעזוב אותנו, כך זה נראה, גם ב-2023. מדובר במלבי פיסטוק עם שבבי פיסטוק ושערות חלבה למעלה. מומלץ וטעים לאוהבי הז'אנר.
על הדרך, יוסי הבין שמלבד המלבי, יש כיום מגמה של קינוחים נוסטלגיים: וכך התחיל להכין גם קרם בוואריה לפי הספר, עם כמות מדויקת של סוכר ועם קריצה שובבית ונחוצה לאייטיז, גם מוס שוקולד – בואו נודה בכך, קינוח שלא יתיישן לעולם, גם פנקוטה משמנת במרקם מדויק וציפוי קרמלי מלמעלה וגם קינוח שערות קדאיף מתוקות וחרוכות עם שמנת מתוקה. טעים, פשוט וטוב.
מכיוון שמדובר, כאמור, במפעל הנצחה לאב, יוסי, למרות שמתגורר היום ביבנה, מגיע לשוק הכרמל בימי חמישי ושישי ומוכר את תוצרתו בין כתלי מעדניית "פינת הגבינות והיין", שנמצאת ביעבץ פינת הכרמל ומציעה בימי השגרה מגוון דליקטסים מפתים. לדבריו: "אין כמו להמשיך את דרכו של אבי, דווקא במקום שהוא הכי אהב". למי שלא רוצה להגיע אל השוק, ורוצה את המלבי כל יום ולא רק בסופש, במהלך השבוע יש גם משלוחים מאשקלון ועד הרצליה. כולל תל אבי, כמובן.
פינת הגבינות והיין, הכרמל 14 פינת יעבץ, או בהזמנה באתר