מלאים בטעים: אספנו לכם את מנות הממולאים הכי טובות

ממולאים במתחם הטעמים. צילום: גיל אבירם
ממולאים במתחם הטעמים. צילום: גיל אבירם

טבעוניים או בשריים, מכל העדות ובשילוב של (כמעט) כל סוגי הירקות - אין הרבה דברים מנחמים וטעימים יותר ממנת ממולאים טובה. רעבים? ובכן, הכנו לכם רשימה

27 בדצמבר 2021

כרמל, הסופה, אמנם כבר מאחורינו אבל גם כשהשמש שקרנית אנחנו חושבים על אוכל חורפי ומנחם, ונערכים לסופה הבאה. על חמין כבר דיברנו, וגם מרק הזכרנו (ועוד נזכיר) – וכעת הגיע הזמן להתמקד בממולאים. יצאנו לבדוק איפה הממולאים הטובים בתל אביב. קלאסיים, צמחוניים, טבעוניים, הכל מהכל, וכולם מחממים ומנחמים מאוד.

1. פלפלים ממולאים | חיים כהן&פיצי קפה

מי שעוד לא הזמין בוולט מפיצי קפה של חיים כהן ובכן, הפסיד. מדובר במאכלים קלאסיים ופשוטים כביכול אך הם מבושלים בחן ובמקצועיות, ערבים לחיך ועשויים לפי הספר. הפלפלים הממולאים שמגיש שם כהן ממולאים בבשר טלה טחון ובאורז מתובל כהלכתו עם מחית פלפלים נהדרת.
56 לשתי יחידות פלפל, בוולט 

פלפלים ממולאים בפיצי קפה. צילום: אסף קרלה
פלפלים ממולאים בפיצי קפה. צילום: אסף קרלה

2. עלי גפן ממולאים | גרקו

בגרקו מגישים את מופת הממולאים של המטבח היווני, עלי גפן ממולאים באורז שעונים לשם דולומדס, ומיטיבי לכת יכירו ממש בשמם. עלי הגפן מגולגלים ביד מיומנת וממולאים באורז לבן ריחני עם תבלינים, ורוטב לימוני חמצמץ שיוצר ביס מנצח.
46 ש״ח, בוולט או בסניפי גרקו

ממולאים בגרקו. צילום: דן פרץ
ממולאים בגרקו. צילום: דן פרץ

3. כרוב ממולא | גרציאני

בגרציאני מגישים קופסת ממולאים משביעה וערבה לחיך. נמליץ במיוחד על הכרוב הממולא: הבישול הארוך עושה חסד לעלי הכרוב הממולאים באורז לימוני ומוגשים עם יוגורט, טחינה וקצת חריף. סוגרים ארוחת צהריים מזינה והכרחית.
22 ש״ח לשש יחידות כרוב ממולא. המלך ג׳ורג׳ 105, יהודה הלוי 123, 03-5070472

ממולאים בגרציאני. צילום: יניב גרציאני
ממולאים בגרציאני. צילום: יניב גרציאני

4. פרחי קישוא ממולאים | אמש

גם בארץ המגף הבינו שלמלא דברים בדברים זה דבר טעים ממש. באמש לוקחים פרחי קישוא בשיא פריחתם, ממלאים אותם בגבינת מוצרלה ענוגה, אנשובי ועשבים ריחניים ולאחר מכן מטגנים קלות. מגישים את הכל על קרם פרש ורוטב אריסה פיקנטי ורענן. טעים לאללה, מה נגיד.
56 ש״ח, לילנבלום 30, 054-680-4699

פרחי קישוא באמש. צילום: יח"צ
פרחי קישוא באמש. צילום: יח"צ

5. סלק ממולא | המטבחון

על המטבחון אפשר לסמוך שיגשים את כל כיסופינו לאוכל ביתי, טוב ומנחם. ועל כן גם בגזרת הממולאים מוצעים פה פלפל, כרוב, קישוא ואנחנו בחרנו דווקא במלך השורשים הבלתי מנוצח, הסלק. הוא ממולא כאן בבורגול שזוכה לקצת מצבעו הסגול, עדשים שחורות ותוספת של עשבים ותיבול מדויק.
26 ש״ח, רבי עקיבא 28, או בוולט. 03-516-3690

סלק ממולא של המטבחון. צילום: אסף קרלה
סלק ממולא של המטבחון. צילום: אסף קרלה

6. פסטיבל ממולאים | מתחם ריחות וטעמים

הממולאים גרמו לנו להרחיק עד לרמת השרון בעקבות פסטיבל ממולאים במתחם האוכל 'ריחות וטעמים' שם מגשימים כל פנטזיית ממולאים באשר היא. זאת באמצעות הגשת עוגת ממולאים המורכבת מלא פחות משכבות-שכבות של הירקות הבאים: בצל, עגבניה, גזר, עלי מנגולד במילוי אורז וירקות ברוטב חמוץ מתוק – והכל אפוי לילה שלם בדומה לחמין.
את העוגה ניתן להזמין בהזמנה מראש ומחירה 350 ש"ח. היא זמינה עד ינואר בימי חמישי בין השעות 10:00-16:00 ושישי בין השעות 8:00-15:00 בלבד. ריחות וטעמים – רחוב החרש 8 א.ת. נווה מגן רמת השרון 03-5164465; רחוב גיבורי ישראל 7 נתניה, טלפון: 09-7447464 (בתמונה הראשית)