מנה אחרונה: 4 ארוחות ראונד טייבלס שאסור לכם לפספס

עוד לא הזמנתם מקום לפסטיבל ראונד טייבלס של אמריקן אקספרס? אל דאגה. קבלו 4 מסעדות מומלצות עם מקומות אחרונים בהחלט

אל תפספסו את ארוחות הראונד טייבלס האלה. צילום: יח"צ
אל תפספסו את ארוחות הראונד טייבלס האלה. צילום: יח"צ
29 באוקטובר 2017

תוכן שיווקי | American Express 

עוד לא הזמנת מקום לפסטיבל ראונד טייבלס? לפני שאתם מוציאים את הממחטות ומבכים על מזלכם הרע, יש לנו חדשות טובות בשבילכם. הנה ארבע מסעדות מומלצות בהן מקומות אחרונים בהחלט, שלא תגידו שאנחנו לא דואגים לכם. בתפריט מחכות לכם "Little Social" האנגליה של השף עטור הפרסים ג'ייסון את'רטון, המתארחת בתרנגול הכחול; "Giest" הדנית של השף-סלבריטאי בו בק, המתארחת בהוטל מונטיפיורי; "Lochbay" הסקוטית המעוטרת כוכב מישלן של השף מייקל סמית', המתארחת בקלואליס; ו-"The Elephant" האנגליה של השף בעל ארון הפרסים העמוס ביותר בממלכה המאוחדת סיימון הולסטון, המתארחת במונא הירושלמית.

לפרטים נוספים לחצו כאן

Little Social, אנגליה, מתארחת בתרנגול הכחול

Little Social. צילום: יח"צ
Little Social. צילום: יח"צ

שף: ג'ייסון את'רטון, שף בפועל קרי דוצ'רטי
מטבח: צרפתי
פרסים ותארים: Little Social מעוטרת בשלוש רוזטות של AA, נבחרה לאחת מ־100 המסעדות הטובות בבריטניה של National Restaurant Awards, וזכתה ב־Diners’ Choice Award של OpenTable.
על המסעדה: המסעדה היא חלק מאימפריית הקולינריה הבינלאומית של השף הבריטי עטור הפרסים ג'ייסון את'רטון, המונה 18 מסעדות וברים מדוברים ומוערכים בהונג קונג, שנגחאי, לונדון, ניו יורק, דובאי, סידני והפיליפינים. Little Social היא האחות הקטנה של מסעדת המישלן המהוללת שלו, Pollen Street Social, השוכנת מעבר לרחוב. את'רטון רצה לפתוח מקום שיעניק לסועדים תחושה ביתית חמימה, כאילו היה שם מאז ומעולם. החלל אמנם קטן אבל תמיד הומה ורוחש. העיצוב משלב ספסלי עור חום־אדמדם, ריהוט עץ כהה עתיק ופריטי וינטג' שמשלימים את האווירה. התפריט מבוסס גם הוא על קלאסיקות של המטבח הצרפתי, שהשף הראשי קרי דוצ'רטי מעניק להן פרשנות בריטית עכשווית וטאץ' של אסייתיות.

ועוד משהו: המבקרים של מדריך מישלן בבריטניה ביקרו לאחרונה בליטל סושיאל וציינו לשבח כמה מנות – טרטר עם ביצת שלו, דג עם פירה אפונה וסופגניות בזיגוג מייפל; האם זה אומר שהכוכב בדרך?

שף ג'ייסון את'רטון. צילום: יח"צ
שף ג'ייסון את'רטון. צילום: יח"צ

המארח שף שאול בן אדרת, התרנגול הכחול:  "זו השנה השלישית בה אני משתתף בפרויקט, וכיף לראות שגם השנה השפים ממש מתרגשים וסקרנים להגיע לארץ, לראות ולטעום את המטבח הישראלי שתופס תאוצה בעולם. אחרי חמש דקות של מבוכה בסגנון בריטי, הגיעו חמישה ימים של הנאה. בישלנו, טעמנו, דיברנו ובנינו סיפור שהקהל הישראלי יאהב לאכול. החיבור היה מאוד קליקי ונכון, מבחינת האלמנטים של המטבח ומבחינת הבישול. דוצ'רטי הוא בדיוק השף שיתאים לתרנגול הכחול, וזה משהו שהקהל בוודאי ירגיש כשהוא יגיע לאכול".

10.11-5.11, התרנגול הכחול, ניסים אלוני 10, תל אביב, 03-5443349, 299 ש"ח (או 239 ש"ח ללקוחות אמריקן אקפרס)

Geist, דנמרק, מתארחת בהוטל מונטיפיורי

Geist. צילום: יח"צ
Geist. צילום: יח"צ

שף: בו בֶּק
מטבח: נורדי חדש עם השפעות בינלאומיות
פרסים ותארים: בעלת התואר היוקרתי "תגלית השנה" של רשימת World's 50 Best Restaurants המשפיעה ביותר בעולם הקולינריה.
על המסעדה: שף בו בק (45) הוא אחד השפים הסלבריטאים הגדולים של דנמרק, שגם מוביל ביד רמה את  הגרסה המקומית של ריאליטי הבישול "מטבחי הגיהינום" בפריים טיים (של גורדון רמזי במקור). המסעדה שלו, גייסט, בקופנהגן, נחשבת לאחת הפנינים בשרשרת המסעדות הדניות שבראה מחדש את המטבח הנורדי. הוא מקפיד בה על חומרי גלם מקומיים ואסתטיקה נורדית מרהיבה, אבל בניגוד לעמיתיו השמרניים, בק הפרוע משלב בה חומרי גלם והשפעות בינלאומיות רבות.

הגישה הבועטת של בק היא זו שגם גרמה לו לסגור את מסעדת הדגל שלו Paustian  – זו שהובילה אותו למעמדו כגאון קולינרי מקומי – בזמן שהייתה בשיאה, וזוכה טריה בכוכב מישלן והאמירה "זו המסעדה הכי מעניינת לאכול בה באירופה",  מרנה רדזפי, השף של NOMA . בק יצא נגד האווירה המעונבת של מסעדות היוקרה, ופתח במקומה את גייסט האופנתית, שכוללת בר קוקטיילים לוהט, מטבח פתוח וגישה קלילה. ההימור, כאמור, השתלם, והיום גייסט היא אחת המסעדות המדוברות באירופה.

ועוד משהו: בק ההרפתקן, שלא מתחייב לחומרי גלם, השפעות או סגנון, הוא אובססיבי לשינויים. ב‾2015 החליט להתמודד עם אתגר חדש ויצא לכבוש את ניו יורק באמצעות סדרת ארוחות פופ‾אפ מסתוריות במקומות אלטרנטיביים, שעל מיקומם הודיעו לאורחים בדקה ה-90.

המארח – שף שלומי הררי, הוטל מונטפיורי: "הייתה חוויה מטורפת. ממש נהניתי להיחשף לסוג אחר של אוכל, לחשיבה אחרת על קולינריה ולמדינה אחרת. הרגשתי מאוד בבית, מאוד בנוח, היה סרוויס אחד שטבח לא הגיע, והייתי חלק מהצוות כאילו אני עובד שם חודשים. מנת הדגל של בו בֶּק הייתה אבוקדו עם קוויאר, היה מרתק לראות איך הוא גרם דווקא לאבוקדו להיות העיקרי והדומיננטי מבין השניים".

10.11-5.11, הוטל מונטיפיורי, מונטיפיורי 36, תל אביב, 03-5646100, 299 ש"ח (או 239 ש"ח ללקוחות אמריקן אקספרס)

Lochbay, סקוטלנד, מתארחת בקלואליס

Lochbay. צילום: יח"צ
Lochbay. צילום: יח"צ

שף: מייקל ולורנס סמית
מטבח: סקוטי, אזורי
על המסעדה: מייקל סמית, השף ההרפתקן של המטבח הסקוטי ומי שהצליח להביא כוכב מישלן לאי מבודד, נחשב לאחד השפים המוערכים בסקוטלנד. הוא שגריר בינלאומי של המטבח הסקוטי וייצג את המדינה באירועים רבים בבריטניה ובעולם.
LochBay, הממוקמת על חוף הים במערב האי סקיי, היא המיזם העצמאי הראשון של השף הסקוטי המפורסם, שהחל את הקריירה עוד בגיל 15. במהלך השנים עבד עם שפים מקומיים ובשנות שהותו בלונדון עבד במסעדות המובילות בעיר, בהן Le Gavroche (3 כוכבי מישלן). בשנת 2004 הצטרף סמית למסעדת Three Chimneys ובעשור שבו עמד בראשה הפכה המסעדה ליעד קולינרי לתיירי גורמה, ב־2014 היא אף זכתה בכוכב מישלן. שף סמית משתתף בקביעות בתוכניות בישול ברדיו ובטלוויזיה, כותב מתכונים בעיתונות המקומית והתחרה שלוש פעמים בתחרות הבישול לשפים מקצוענים "Great British Menu" של ה־BBC; ב־2013 זכתה המנה העיקרית שלו – טאג'ין בשר עז – בפרס הראשון.

ועוד משהו: מבקר המסעדות הנודע של "הניו יורק טיימס", פרנק ברוני, הגדיר את מסעדת Three Chimneys שסמית היה השף הראשי שלה כ"אחד מחמשת היעדים הקולינריים המובילים בעולם".

שף מייקל סמית. צילום: יח"צ
שף מייקל סמית. צילום: יח"צ

המארח – שף ויקטור גלוגר, קלואליס: "האי שבו נמצאת המסעדה של הזוג סמית הוא בסוף העולם. יש שם יותר כבשים מבני אדם ונוף משוגע. אחרי שנסעתי שלוש וחצי שעות בצד ההפוך של הכביש, באמצע סערה, הגעתי למסעדה שהיא גם הבית של זוג מדהים. מייקל ולורנס, שיגיעו לפה לפסטיבל, גרמו לי להתאהב בבישול שלהם במבט הראשון. המוצר שלהם מדבר בעד עצמו – נטול תחכומים, כמו שאוכל צריך להיות, הנושא של המסעדה ולא הנשוא. היופי בפסטיבל הוא שנוכל לקחת את הטעמים הצרפתיים, את המוצרים הסקוטיים ונתאים אותם לטעם הישראלי, וליצור מנות שאנשים יאהבו. אני מתרגש מאוד".

17.11-12.11, קלואליס, אבא הלל 16, רמת גן, 03-5759060, 299 ש"ח (או 239 ש"ח ללקוחות אמריקן אקספרס)

The Elephant, אנגליה, מתארחת במונא הירושלמית

The Elephant. צילום: Matt Austin
The Elephant. צילום: Matt Austin

שף: סיימון הולסטון
מטבח: פארם טו טייבל אירופי מתוחכם
פרסים ותארים: ב־2006, שנה לאחר פתיחתה, זכתה המסעדה בכוכב מישלן והפכה לאחת המדוברות באזור. המסעדה מעוטרת גם בשלוש רוזטות ממדריך AA (מהחשובים בבריטניה, שמדרג יותר מ־2,000 מסעדות) ומדורגת ב־Restaurants Top 100 UK מאז 2009.
על המסעדה: מסעדת הפיל (The Elephant) הוקמה בשנת 2005 על ידי השף הבריטי המוערך סיימון הולסטון – אולי השף בעל ארון הפרסים העמוס ביותר בממלכה המאוחדת. בקומת הכניסה של המסעדה מציע הולסטון בראסרי נגיש וקליל, ובקומה השנייה נמצא החלל היוקרתי יותר – The Room. המסעדה שוכנת בטוֹרקי – עיירת נופש במחוז דבון המכונה הריביירה האנגלית, שם מגדל הולסטון בחווה ענקית ירקות, פירות, בעלי חיים, עשבי תיבול ואת רוב חומרי הגלם של המסעדה. "יותר מעשר שנים מנהל השף המסורתי את המסעדה המתוחכמת והמודרנית, שהמרפסת המרהיבה שלה משקיפה אל הנמל", נכתב במדריך מישלן. "המנות משובחות להפליא, ללא פרטים מיותרים, וחומרי הגלם איכותיים ביותר". הולסטון ייצג את בריטניה ביותר מ־20 תחרויות אוכל, השתתף פעמיים בתחרות היוקרתית d’Or Bocuse וזכה במלגה נחשקת בתחרות Roux (תחרות לשפים צעירים בבריטניה).

ועוד משהו: שף הולסטון מופיע בקביעות בתוכנית הבישול "Saturday Kitchen" של 1BBC ומוכר בכל בית בממלכה.

שף סיימון הולסטון. צילום: Matt Austin
שף סיימון הולסטון. צילום: Matt Austin

המארח – שף מושיקו גמליאלי, מונא: "אחד הדברים הכי מעניינים במפגש עם הולסטון היה ששנינו בעלי בית ושפים. הוא חוואי, מגדל 80% מהמוצרים שהוא משתמש בהם, והדגש שלו על טריות וטיב חומרי הגלם מעורר השראה. אני מאוד מצפה להגעה שלו לארץ ולעיניים החדשות שלו על חומרי גלם שאנחנו רואים בהם אבן יסוד. הפרספקטיבה הזו תפרוץ את הגבולות היצירתיים בעשיה היומיומית שלנו".

17.11-12.11, מונא, שמואל הנגיד 12, ירושלים, 02-6222283, 299 ש"ח (או 239 ש"ח ללקוחות אמריקן אקפרס)