עם כל הכבוד לגבינה בולגרית, אלו הן מנות האבטיח הכי טובות בתל אביב

סלט אבטיח, סלק וגבינה. צילום: אנטולי מיכאלו
סלט אבטיח, סלק וגבינה. צילום: אנטולי מיכאלו

מלך הקיץ הישראלי בלתי מעורער (סליחה מנגו) והפרי הענק שתמיד בא בטוב בבריכה הוא חומר גלם הרבה יותר מעניין ממה שנהוג לחשוב. עם טרטר טונה, בגרניטה שעשויה מנוזליו ואפילו במצב מותסס - אספנו את מנות האבטיח הכי ייחודיות בעיר, וחזרנו רעננים מתמיד

3 באוגוסט 2022

יש מי שיכתירו את המנגו או האננס כמלך פירות הקיץ, אבל גם חובב הפירות האקזוטיים הגדול מכולם יאלץ להודות בסוף שפשוט אין כמו אבטיח. גדול, מרענן, מתוק וארצישראלי. הקולינריה התל אביבית היטיבה להבין שהאבטיח כבר מזמן לא רק הפרי שאבא חותך בסיום הארוחה, אלא שיש לו תכונות נפלאות ורעננות שמתאימות למנות גורמה של ממש. לכבוד יום האבטיח הבינלאומי יצאנו לבדוק את מנות האבטיח הטובות בעיר, וחזרנו כמובן רעננים.

טרטר טונה | ג׳ורג׳ וג׳ון

השף תומר טל מיטיב להשתמש בכל חלקי האבטיח, ומכין מנה שהיא מלאכת מחשבת של ממש. טל לוקח את החלק הלבן של האבטיח, שמתאפיין במתיקות מעודנת, מחמיץ אותו כהלכה בליים ולמון גראס, מוסיף לחגיגה טרטר של טונה בלו פין טרי, סלסה ורדה חלומית וגם בצל לבן וכוסברה להשלמה ולאיזון הטעמים. ויש לנו גם מתכון שתוכלו להכין בבית.
80 ש״ח, לפרטים נוספים

מיסו ואבטיח מותסס | opa

גם השפית שיראל ברגר מתסכלת לאבטיח בלבן שלו. כאשר היא משתמשת בלבן של האבטיח, ברגר מתסיסה אותו כפי שרק היא יודעת, ואז מייבשת וחולטת אותו. כן כן. את היצירה הזו היא מוסיפה למיסו מחרדל ושקדים שמוכנים גם הם במקום, ולהם מוסיפה גרידת לימון ריחנית ופלפל שחור. מנה ייחודית ומסקרנת, שמאופיינת במחשבה מחוץ לקופסא ובטעמים נהדרים ומפתיעים.
מוגש כחלק מארוחת טעימות על סך 260 ש״ח לאדם. לפרטים נוספים

מיסו ואבטיח מותסס, Opa. צילום: אביב שקורי
מיסו ואבטיח מותסס, Opa. צילום: אביב שקורי

סשימי אינטיאס ואבטיח | סיטארה

במסעדה היפנית שמול הים עושים ספיישל אבטיח לכבוד היום המרגש ומגישים גם טרטר וגם סשימי. בחרנו לציין לטובה דווקא את הסשימי, שמוגש לפי הספר. מדובר בנתחי אינטיאס טרי שמוגשים לצד נתחי אבטיח בתצורתו הטרייה והכה נפלאה. לתצוגת התכלית הזו נוספת ריבת לימון חמצמצה שמשלימה את הטעמים, יוגורט מוקצף, שמן בזיליקום וגם נענע. רק המחיר נראה קצת גבוה, אבל העיר הכי יקרה בעולם לא מפסיקה להפתיע.
87 ש״ח, לפרטים נוספים

סשימי אינטיאס ואבטיח בסיטארה. צילום: יח"צ
סשימי אינטיאס ואבטיח בסיטארה. צילום: יח"צ

גרניטה אבטיח | דוק

האחים דוקטור ידעו מאז ומתמיד לעשות קסמים בפירות וירקות. גרניטת האבטיח שלהם, שמוגשת כקינוח, היא לא פחות מהמרענן הרשמי של הקיץ – מדובר בגרניטה במרקם חצי קפוא ממי האבטיח, עם קרמל אבטיח מהפרי עצמו שחף מתוספות יתרות, ומרמלדת אבטיח מהפרי. מנה נבונה וערבה לחיך שעושה שימוש יצירתי ומגוון מאוד בפרי המופלא.
42 ש״ח, לפרטים נוספים

גרניטה אבטיח בדוק. צילום: אסף דוקטור
גרניטה אבטיח בדוק. צילום: אסף דוקטור

סלט אבטיח | אייבי

עוד אצל הדוקטורים, הפעם במסעדת אייבי, תוכלו למצוא את הסלט הזה, שמבקר המסעדות שלנו הלל ושיבח. מדובר בקוביות אבטיח חתוכות קטן-קטן – כבר מרשים – אליהן נוספות ברוסקטה צלויה, עלים ירוקים, בצל ואבקת גבינה מלמעלה, מעין קריצה חביבה למנה שלא תימאס על הישראלים מעולם – אבטיח עם בולגרית. שילוב מנצח של מרקמים וטעמים, לא תתחרטו.
49 ש״ח, לפרטים נוספים

טפיוקה עם אבטיח | מינה טומיי

במסעדה ברחוב הארבעה, שהייתה מחלוצות האסיאתיות בארצנו, מגישים קינוח טפיוקה מופלא על בסיס חלב קוקוס, רוטב ליצ׳י ומי וורדים, וגם נתחי אבטיח למכביר, ענבים דשנים ומלון טרי. לחגיגה נוספים שברי מרנג לביס מהנה ופציח, עלי נענע וגם סורבה קוקוס. קינוח שהוא גן עדן של קיץ.
45 ש״ח, לפרטים נוספים

טפיוקה עם אבטיח במינה טומיי. צילום: הילה קווה
טפיוקה עם אבטיח במינה טומיי. צילום: הילה קווה