לא רק כרובית: המנות הטבעוניות הכי טעימות בתל אביב
לא משנה אם אתם טבעונים או לא, כמה מהדברים הכי טעימים בעיר לא כוללים בשר, חלב או ביצים. קבלו את המנות הטבעוניות הכי טובות בתל אביב ועכשיו גם במשלוח
אל גאטו אזול (אואזיס)
צ'ילי שעועית שחורה בבישול ארוך עם צ'יפוטלה, עגבניות, בצל ושום הוא פרשנות אישית של השפית רימה אולברה למטבח המקסיקני. נאצ'וס פריכים נותנים פייט לתבשיל, חלפיניוס כבושים מתוצרת בית מוסיפים אקסטרה חריפות ושמנת חמוצה מצננת את הפה. יופי (48 ש"ח).
אל גאטו אזול
אל גאטו אזול (צילום: אנטולי מיכאלו)
המזנון
משהו בשילוב של הכרובית תינוקת הצלויה והפיתה הרכה כענן הופך את לבן בפיתה לביס הטבעוני הטעים ביקום. טחינה עלולה להיות מתכון לצרות אבל הדיוק של הבצל הירוק, העגבניות והטאץ' החריף גורם לנו לחזור למנה הזו פעם אחר פעם. (34 ש"ח).
הרצל 16
כבודו של איל שני במקומו מונח אך יש לאן לשאוף, כפי שמוכיחה חצי כרובית בגריל פחמים בקארי עגבניות וגרגרי חומוס. זוהי מנה שמחברת מעושן וחריף, מזרח ומערב, באיזון מדויק וסקסי כפי שרק רותי ברודו יכולה (52 ש"ח).
הרצל 16
משק ברזילי
שנים אנו חופרים לכם על החריימה של משק ברזילי כהיילייט טבעונית. כעת קבלו את הכוכבת החדשה ניה סאל – סטייק דלעת מתובל שמוגש עם פירה ירקות שורש, דאל עדשים שחורות בקארי אגוזי לוז וצ'ילי (70 ש"ח).
משק ברזילי
קאב קם
תפריט on the street (אכילה בעמידה) החדש מפנק את הטבעונים במיאנג טהו – סירות חסה אייסברג במילוי טופו ברוטב למון גראס, עלי בזיליקום טריים, קשיו ותמרינדי, ביס שנעשה עוד יותר מושלם כשמשדכים לו קוקטייל תואם (38 ש״ח).
קאב קם
קפה חמניה
בוקר שמתחיל בשמבו חייב להיות טוב – פאואר בול מאננס, בננה, חמאת בוטנים, קינמון, וניל, חלב קוקוס ושקדים עם טופינגז גרנולה raw, קקאו ניבס לתוספת מרץ ושבבי קוקוס. לאקסטרה נמרצות אפשר להוסיף בי פולן, זרעי צ׳ייה ואבקת חלבון טבעוני (46 ש"ח).
קפה חמניה
קפה טאיזו
מסעדת טאיזו האהובה סגורה אך קפה טאיזו שלא נח לרגע ממלא את החלל בהצלחה לא מבוטלת. איך יודעים? כי המנות באותה רמת גאונות, למשל קארי פאננג עם קוביות טופו בחלב קוקוס, צ׳ילי ובזיל סגול, רוטב פיקנטי־ארומתי ערמומי שמתגנב אחרי שהביס נבלע מזמן (72 ש"ח). מתאים גם לנמנעים מגלוטן ולקטוז.
קפה טאיזו