החטאים שלא צריך לכפר עליהם: המנות המושחתות ביותר בתל אביב

מוטפאק (צילום: עמוד הפייסבוק Mutfak)
מוטפאק (צילום: עמוד הפייסבוק Mutfak)

שחיתות היא לא בהכרח דבר רע, כל עוד היא באה בצלחת: בתל אביב יש אינספור מנות סליזיות, עמוסות בכל טוב, שישלחו אתכם לשינה עמוקה ואולי תור לרופא. מצאנו את 13 המנות הכי מושחתות בעיר נכון לעכשיו, והרמנו צלצול לרופא המשפחה, סתם ליתר ביטחון

21 בספטמבר 2023

1. בוריקסה | הפריקסה של חיימיקו

יש לנו חיבה למאכלים שהם גם וגם, והבוריקסה לוקח את הטוב שבכל העולמות: לקומבינציה של טונה, צ'ירשי, מטבוחה ושאר דברים טובים שיש בפריקסה כסטנדרט מוסיפים בוריק ממולא ביצה רכה. הרגע שבו חלמון קטיפתי מתנפץ אל הבוריק הוא לא פחות מאשר אורגזמה קולינרית, כשיתר המרכיבים מוסיפים חמיצות ופיקנטיות. ומעל לכול, לחמניית פריקסה שעוטפת את המילוי בבצק מטוגן לא שמנוני כלל, שזו מומחיות בפני עצמה. 38 ש"ח.
קינג ג'ורג' 81

ריקוד מושחת. הפריקסה של חיימיקו (צילום דניאל לילה)
ריקוד מושחת. הפריקסה של חיימיקו (צילום דניאל לילה)

2. האיסקנדר | מוטפאק

קשה לעמוד בפני מנת השחיתות שהיא האיסקנדר המפואר של מוטפאק, שהפכה בהפתעה לאחת המנות הכי אהובה בעיר. רצועות דונר פרוסות בדקיקות, חתיכות פיתה מרובעות מתחתיהן ורוטב אלוהי של חמאה ועגבניות עוטף ממעל. חתיכה מהפלפל החריף, שליכטה מהיוגורט בצד, ואתם בדרך למסע מופלא. מי שמצליח לסיים, כך אומרות האגדות, מקבל תור לקרדיולוג טורקי.

מנת המלכים ואוכל הנחמה האולטימטיבי. האיסקנדר של מוטפאק (צילום: יחסי ציבור)
מנת המלכים ואוכל הנחמה האולטימטיבי. האיסקנדר של מוטפאק (צילום: יחסי ציבור)

3. טוסט קובנו | נורדיניו ושות'

אחרי שבדקנו את התפריט החדש של רשת We Like You Too נשארנו עם זיכרון של הטוסט קובנו, סנדוויץ' עב כרס ממולא בשינקן, חרדל עוקצני, מיונז, חלפיניו ומלפפון חמוץ. הוא אולי נשמע פשוט אך לאחר שלב הטוסטר, כשהשינקן חמים והמיונז מעולף, זהו אחד הביסים הכי פריכים, חזיריים וסקסיים שלעסנו בתקופה האחרונה. 51 ש"ח.
WLYT

חזיריות סקסית או סקסיות חזירית? (צילום ליאל סנד)
חזיריות סקסית או סקסיות חזירית? (צילום ליאל סנד)

4. לחמניית מק אנד צ'יז | NUNUNU

כששף גיא גמזו פתח את מזללת הלחמניות נדמה היה שזו הנפצה שתיעלם תוך זמן קצר. קפיצה קצרה להווה ונונונו עדיין חי ובועט, ולחמניית המק אנד צ'יז ממשיכה להיות גו טו קלאסי לעיתות מאנצ'יז – לחמניית חלב וחמאה רכה וחמימה ובתוכה מק אנד צ'יז חלקלק וג'וסי, כי אין כזה דבר יותר מדי פחמימות. 39 ש"ח.
הרצל 16

מראה נאה לשעת לילה. לחמניית מק אנד צ'יז, נונונו. צילום: גל זהבי
מראה נאה לשעת לילה. לחמניית מק אנד צ'יז, נונונו. צילום: גל זהבי

5. בורגר חוק וצ'דר | הדסון

כל המבורגר שיוצא בהדסון לשולחן הוא תאווה לעין ולחך, אבל חוק וצ'דר עולה על כולם – קציצה שמנמנה ועסיסית שמכילה גם בייקון לאקסטרה טעם וטופינגז גבינת צ'דר מיושנת ופרוסות בייקון פריך. הטריט לגרגרנים קרניבורים החל את דרכו כספיישל ונכנס לתפריט בעקבות לחץ מצד הקהל. המחיר משקף את ההגזמה, 98 ש"ח טבין ותקילין, ועדיין מדובר באחד ההמבורגרים הכי טובים, סקסיים וחזיריים בעיר.
הדסון

 

6. נקניקייה יפנית | Soté Urbandog

שוק הכרמל הוא מצבור של שחיתות שמשאיר אבק לבלפור, בקולינריה, כמובן. ספוט נקניקיות השף סוטה מתמחה בשילובים שמאתגרים את הדמיון ואת חוש הטעם, במיוחד נקניקיית בקר יפנית – יצירת מופת המורכבת לחמניית בריוש קטנה בטקסטורת ענן, נקניקייה עסיסית משובצת גאודה וצ'דר עם גוצ'וג'אנג (ממרח פלפלים קוריאני) ומיונז יפני. התיבול האסיאתי מחמיא לנקניקייה המוגזמת ושבבי אורז מעל מעניקים לכל החבילה קראנצ'יות מענגת. 30 ש"ח מהמוצדקים שתבזבזו בכרמל.
שפ"ר 2

להיות סוטה זו לא בושה. sote urbandog (צילום גיא חביב)
להיות סוטה זו לא בושה. sote urbandog (צילום גיא חביב)

7. טורטליני בצל ובושה | LUNEL

אם עד כה היינו בקטגוריית אוכל הרחוב, כאן אנו כבר מתקדמים לפיין דיינינג, או לכל הפחות קז'ואל. מתוך התפריט של  לונל, הבראסרי החדש שברביעיית פלורנטין, בולט במוגזמותו טייק אוף מקורי על מרק בצל צרפתי –  טורטליני שמנמנים במילוי בצל מקורמל וגבינת בושה ברוטב חמאת יין אדום, אפונת גינה וקציפת פרמזן, מנה מנחמת עשירה וחורפית שעושה חשק לטיול בריב גוש. שאפו לשף ינון אלעל על היציאה המבריקה שנשארת בזיכרון הרבה אחרי שהטורטל האחרון מתחסל. 82 ש"ח.
אברבנאל 72

סה מניפיק. לונל (צילום דוד מויאל)
סה מניפיק. לונל (צילום דוד מויאל)

8. צלע חזיר ומנצ'גו | הוטל מונטיפיורי

קשה לדבר על המסעדה האלגנטית במונחי שחיתות, אך במנה הזו יש את כל הדברים שבן גביר ורוטמן היו רוצים לסלק מהמרחב הציבורי: צלע חזיר עסיסית ממולאת גבינת מנצ'גו ארומטית עטופה בבייקון פריך, מפגש טעמים ומרקמים שממלא את הלב שמחה חילונית בעליל. לאיזון הטעמים המנה משכשכת בפרי עונתי מבושל בסירופ, שאולי אותו צמד המחריבים יסכימו בטובם להשאיר. ומכאן אנו פונים לרותי ברודו בבקשה לא להיכנע ולהותיר את החזירות המיתולוגית על מקומה. 142 ש"ח.
מונטיפיורי 36

הוטל מונטיפיורי (צילום: עידית בן עוליאל)
הוטל מונטיפיורי (צילום: עידית בן עוליאל)

9. כנפי עוף | דיקסי

כבר 30 שנה, פרק זמן אינסופי במונחי קולינריה ישראלית, שכנפי העוף המיתולוגיות מככבות בתפריט של דיקסי – ובצדק. ברגע שמתחילים לנשנש מהכנפיים העטופות ברוטב מתקתק־דביק־טיפל'ה־פיקנטי אי אפשר להפסיק עד שהצלחת מתרוקנת ועל הפרצוף מתפשט חיוך מאושר. למרבה הצער אין טעם לנסות לשחזר את ההצלחה בבית כי המתכון ידוע רק לחיים כהן ולשף התפעולי של המסעדה.
יגאל אלון 120

שחיתות ממכרת. הכנפיים של דיקסי (צילום: דניאל לילה)
שחיתות ממכרת. הכנפיים של דיקסי (צילום: דניאל לילה)

10. טבעוני אחר | רחל בשדרה

ספוט הסנדוויצ'ים של השפית רחל בן אלול הוא מופת להגזמה. בכל כריך משתתפים כעשרה רכיבים ומעלה, ובמקרה זה כל המרבה הרי זה משובח. הכריך הטבעוני אינו יוצא דופן ויש בו – קחו נשימה – תערובת עלים, כרוב, רוקט, רטטוי ירקות העונה, פטריות מוקפצות, ארטישוק, מנגו, קרפצ'ו סלק במלח ים, אגוזי מלך, פסטו פיסטוק, טפנד זיתים, עגבנייה, מלפפון, לימון כבוש וחריף. והכול ביחד משובב לב ונפש ומייצר ביס שאף טבעוני לא ירגיש בגללו מקופח. 59 ש"ח.
דוד אלעזר 3 (שרונה מרקט)

11. מילפיי טירמיסו | פופ אנד פופ

ככל שזה נוגע למתוקים מוגזמים אפשר לסמוך על שף קונדיטור עופר בן נתן, האיש שמאחורי הבייקרי המעולה ותפריט הקינוחים של מסעדת פופ אנד פופ. לאחר שגרם לנו להתמכר לקרואסונים ממולאים הוא מכין במסעדה מילפיי טירמיסו, מנה אחרונה שלוקחת את כל מה שטוב בשני העולמות –  פרלינה פקאן ועליו קרמו ג׳אנדויה, פייטה לוז, גנאש אספרסו, גלידת מסקרפונה ועלי בצק עלים קקאו. 10 במדד ביבי ושרה. 64 ש"ח.
הארבעה 28

החלום ושברו המתוק. עופר בן נתן והיצירה (צילום יח"צ)
החלום ושברו המתוק. עופר בן נתן והיצירה (צילום יח"צ)

12. מאפה סמנה | שרויטמן

לא כל שחיתות חייבת להידחף ישר לפנים. להיפך, כשהיא מרומזת ועדינה, התוצאה מפתיעה עוד יותר. מאפה סמנה של מאפיית שרויטמן הוא בהחלט הפתעה – שבלול בצק שמרים עם חמאה מזוקקת מתובלת בזרעי חילבה ודבש. הפריכות והרכות שניות רק למתיקות שאופפת את חלל הפה, כשהחילבה מתגנבת בסוף בקטע של 'מאיפה את באת לנו'. שחיתות מעודנת זה השחור החדש. 17 ש"ח.
גאולה 44, נחלת יצחק 30

שחיתות מרומזת. מאפה סמנה (צילום שרון בן דוד)
שחיתות מרומזת. מאפה סמנה (צילום שרון בן דוד)

13. קראפין לימון ומרנג | אלכסנדר

שוב מפגש פסגה שבו השלם גדול מסך חלקיו: הכלאה של קרואסון ומאפין מבצק עלים מדופף דקיק ואלגנטי שמתפורר בפה בעונג. המאפה מגיע בכמה טעמים מתחלפים (מינוס הקרמל שירד מהתפריט), כשקרם לימון ומרנג תופס בעינינו את המקום הראשון – עננת חמיצות עדינה שניחתת על הלשון ומשכיחה שבחוץ יש הפיכה משטרית. 20 ש"ח.
לילינבלום 18

קראפין לימון מרנג (צילום מתוך עמוד האינסטגרם alexander__tlv)
קראפין לימון מרנג (צילום מתוך עמוד האינסטגרם alexander__tlv)