מנת השבוע: אתם צריכים לנסות את הלוקוס ב-TYO

המבחר והמגוון של המסעדות התל אביביות שם את העיר במרכז סצנת הקולינריה העולמית, ואותנו עם רשימה שהולכת ומתארכת. מהן המנות שאסור לכם לפספס בתל אביב, איפה תמצאו אותן ומה חושב השף שיצר אותן? בדקנו

לוקוס סאקמושי. צילום: אנטולי מיכאלו
לוקוס סאקמושי. צילום: אנטולי מיכאלו
20 בנובמבר 2018

איפה? TYO

TYO הוא לאונג׳ בר יפני שנפתח לפני ארבע שנים בבניין לשימור מיוחד ברחוב מונטיפיורי. עיצוב המקום והאווירה מותאמים יותר לשעות המאוחרות של הערב, מה שבא לידי ביטוי גם במוזיקה. התפריט מציג מבחר מנות מהמטבח היפני החדש ומשלב מסעדה ובר במקום אחד מלא בסטייל.

מה? לוקוס סאקמושי – טופו, פטריות שימאקי, תרד, גזר, ג׳ינג׳ר

דבר השף/ יאמה סאן

"המנה הזו מייצגת אותי ואת המורשת שלי, אבל גם נשארת מאוד מיוחדת ולא סטנדרטית בתפריט בשל טכניקת האידוי שהיא עוברת. בשונה מרוב המנות שלנו שנעשות בווק או בטיגון, המנה הזו מאודה עם סאקי. למרות שאידוי היא דרך טריקית ליצור מנה, בעיני מדובר בדרך הטיפול הנכונה ביותר לדג, ובעיקר ללוקוס.

שף יאמה סאן. צילום: אנטולי מיכאלו
שף יאמה סאן. צילום: אנטולי מיכאלו

אידוי נכון מביא לטקסטורה מדויקת, למירב הערכים התזונתיים של הדג ומקסימום טעם. המנה מושתתת על שורשים מסורתיים אך מגיעה עם חידוש בחריפות ובטעמי השום, שמגיעים מהבישול הסיני. מדובר במנה שחיפשתי את הדרך הכי טובה למצות את הטעמים שלה והיום היא אחת האהובות עליי".