יש חגיגה: הטברנה הטורקית בלוינסקי היא המקום השמח החדש שלנו

שילובים מפתיעים במבטא טורקי. אז שולובום מופתועום. מסט. צילום: נועם רון
שילובים מפתיעים במבטא טורקי. אז שולובום מופתועום. מסט. צילום: נועם רון

כבר התרגלנו שאוכל טורקי בתל אביב מגיע רק בפורמט של אוכל רחוב כמו בורקסים, לחמג'ונים, דונרים. אבל טברנה טורקית? זה עוד לא היה לנו כאן. עם פסטיבל של מאזטים צבעוניים בשמות שככל הנראה תיכשלו להגות והמון שמחה, מסט הוא מקום מאסט

15 בספטמבר 2022

בשקט בשקט, לפני כחודש נפתחה במדרחוב התוסס של שוק לוינסקי הטורקיה החדשה מסט, שמשתלבת נהדר באווירה המקומית. מסעדה קטנה שיושבת במקום בו שכן בעבר חומוס מבסוטה, ומציעה חגיגה טורקית אחת גדולה. שולחנות מפוזרים במדרחוב ממשיכים באופן טבעי את הרצף שמתחיל בטוני ואסתר, יש מוזיקה שמחה, מארחים שמחים ואוכל שמח. כך שכנראה לא תופתעו לגלות שמשמעות המילה מסט בשפה הטורקית, זו חגיגה.

טורקית מלאה בשמחה. מסט. צילום: נועם רון
טורקית מלאה בשמחה. מסט. צילום: נועם רון

את מסט פתח השף מיילס קסטוריאנו, במטרה להביא את חווית ה"מייחנה" ללב תל אביב. מייחנה זו בעצם מסעדה או בר מסורתיים בטורקיה ובשאר מדינות הבלקן, אזרבייג'ן ואיראן. בדרך כלל מגישים בה משקאות אלכוהוליים כמו יין, ראקי (הערק הטורקי), וודקה או בירה לצד מאזטים ומאכלים מסורתיים. נראה שנרשמה הצלחה בשחזור החוויה המלאה והמדויקת שמיילס מכיר היטב. הוא נולד וגדל באיסטנבול עד שעשה עלייה, לפני כחמש שנים. גם שם התעסק בבישול, ולאורך השנים צבר ניסיון בהמון מסעדות שונות ומגוונות בארץ ובחו"ל, עד שהחליט לפתוח מקום ייחודי משל עצמו.

כבר בעיון בתפריט ניכרת הדבקות במסורת. הוא מורכב ממילים שככל הנראה תתקשו להגות, המתארות מאזטים קטנים קרים ומאזטים גדולים חמים שמומלצים לחלוקה (חגיגה, כבר אמרנו?). המנות מכילות מרכיבים מוכרים מהמטבח הים תיכוני, אך בשילובים מעניינים ומסקרנים, כמו צזיקי לאבנה עם שורש סלרי ותפוח (42 ש"ח), סלט עגבניות עם רימונים (38 ש"ח), עלי גפן ברוטב דובדבנים חמוץ מתוק (46 ש"ח), קדאייף ממולא גבינת טולום מלוחה (70 ש"ח), או בורקס ממולא בירקות וסרדינים (62 ש"ח).

בניגוד לארמון ארדואן, כאן מותר לצלם. מסט. צילום: נועם רון
בניגוד לארמון ארדואן, כאן מותר לצלם. מסט. צילום: נועם רון

כמעט בכולן שולבו אגוזים, כשהכוכב היה אגוז המלך שהיווה מרכיב משמעותי באיזון הטעמים במנות השונות. השפע שישב על שולחננו לווה בלחם מפתיע בטעמו הנהדר, ששימש ככלי עזר הכרחי בכל הקשור בניגוב הצלחות. רק כשהתיישבנו קיבלנו צ'ייסר של הראקי הטורקי, המכיל 45 אחוזי אלכוהול, כך שכמיטב המסורת מדללים אותו עם מים וקרח. זה תוחזק כראוי על ידי המלצרים ומיילס עצמו עד סוף הארוחה המשמחת, והשאיר אותנו בראש טוב מאוד.

כשהראש טוב, הכל טוב. מסט. צילום: נועם רון
כשהראש טוב, הכל טוב. מסט. צילום: נועם רון

האוכל היה נחמד וכייפי, בעיקר בשילובים המיוחדים שנהנינו לנסות, ובמיוחד למי שעוד לא ביקר בטורקיה (כמו כותבת מילים אלו). אבל השוס האמיתי היה האווירה הכייפית וחווית האירוח שמסט מציעה. נראה שזה מקום נהדר לחגוג בו אירועים גדולים ומשמחים בסגנון קז'ואלי, גם אם לא מאוד זול – אבל כזה שיוציא אתכם מחויכים, ושיכורים.

מסט, לוינסקי 39, תל אביב. ש'-ה' 18:00-00:00, ו' 10:00-17:00.