מסיבות בראנץ' בבנדיקט ועוד חדשות קולינריה

משלוחי סלסלאות פיקניק, עסקיות צהריים חדשות במשייה וחורף חם וסוכרתי במיוחד במקס ברנר, בוטיק סנטרל ווניליה

סילבסטר במקס ברנר. צילום: אלירן ניסן
סילבסטר במקס ברנר. צילום: אלירן ניסן

יש להם ביצים

ברגהיין מתפרץ מתוך ביצים עלומות – זה מה שצפוי במסיבות הבראנץ' החדשות שהגתה קבוצת בנדיקט. המסיבות ייפתחו בשעות הבוקר המאוחרות בארוחה בישיבה ויסתיימו מאוחר בלילה. המוזמנים יגיעו אל אולם גדול, מעוצב לפי נושא מסוים, וייהנו מארוחה שמוגשת למרכז השולחן. סביבם יתקיימו מופעי קברט ואקרובטיקה מרהיבים של בורדל טוטאל, וברקע תתנגן מוזיקה על ידי הדי.ג'ייז המובילים בארץ ובעולם. בליין המסיבות הקרוב יתארח די.ג'יי טרנובה שיגיע מברלין.

אם עדיין לא הבנתם במה מדובר, קבלו הסבר מיאיר קינדלר, מבעלי רשת בנדיקט: "בטרנד מסיבות הבראנץ' נתקלנו כשבילינו בניו יורק, במסעדה בשם Bagatelle, שהרימה מופע עוצר נשימה שהשתלב עם האוכל ונרקם בו. זה היה אירוע שקשה לשכוח. זה צעד אחד פרוע, צעיר וסקסי יותר מארוחת הבוקר הסטנדרטית".

אל מותג ארוחת הבוקר חובר בר הקיץ הבוסתן, אשר אחראי על האלכוהול במסיבות בשיתוף מותג השמפניה Moet Chandon (187 ש"ח לארוחה ולמסיבה. 75 ש"ח למסיבה בלבד). בקיצור, נבין סוף סוף איזה טרק מלהיט את הביצים.

מסיבת בראנץ' של הבנדיקט, מועדון רדינג 3 נמל תל אביב, 2.1; מסיבה נוספת תתקיים ב־6.2 באותו מקום. להזמנות: 2357272־054

בנדיקט בראנץ' פארטי. צילום: רועי גרינברג
בנדיקט בראנץ' פארטי. צילום: רועי גרינברג

משאית ושמה תשוקה

רכבת תחתית עדיין אין בתל אביב, אבל שוק של פוד טראקס נחת במפתיע על הגג של גן העיר. בשבת (26.12) תתקיים בהפקת קבוצת נוקס street food party לציון הפתיחה הרשמית של הקנטה (שטרם נחגגה) וחגיגת יום ההולדת הלא מגלומנית בעליל של דן נפתלי, אחד הבעלים. המסיבה תכלול יריד משאיות אוכל ahחולק למתחמים: מתחם ובו ביר גארדן עם נקניקיות מינכן בלחמנייה לצד בירת פאולנר; מתחם הזו ביזו, שבו יוגשו כנפי בבופלו של השף דיוויד פרנקל לצד בירת היינקן מהחבית; ומתחם יין של הקנטה ויינות הגולן שבו יוגשו מנות של השף ירון מלכה – קנטה בורגר, קבבוני דגים צרובים בגריל בפיתה ו־KANTA WEDGES (פלחי תפוחי אדמה פריכים בפפריקה מעושנת, איולי עגבניות שרי ובזיליקום). במתחם הרביעי תוכלו למצוא את הבר השכונתי של רובי ומנדלימוס עם שלל של פיצות ונאצ'וס לאירוע, וכן בירת גולדסטאר ומשקאות נוספים. בזמן האירוע תוצג יצירת וידיאו ארט על קיר מרכז עינב לתרבות, ותתקיים הופעה חיה של להקת גארדן סיטי מובמנט. שוק פרחים אירופי יצוץ בבר הפנימי של הקנטה, שבו תהיה עמדת שזירת פרחים וקוקטיילים פרחוניים על בסיס מרטיני. תוכלו להזמין מקום לכל אחד מהמתחמים בפייסוש. תודו שהעיר הזאת לא מפסיקה להפתיע אתכם.

street food party, הקנטה, אבן גבירול 71, גג גן העיר, שבת מ־18:00

Street Food Party בקנטה
Street Food Party בקנטה

עוגות של מלכים

כיאה לפטיסרי צרפתי באמצע הלבנט, בוטיק סנטרל מתאים עצמו למגמה העולמית ומתקשט לכבוד השנה החדשה. כדי לחגוג את ראשית 2016 כמו שצריך, הרשת מציעה מגוון עוגות, עוגיות, מאפים ופטיסרי חגיגיים שיתאימו לחגיגות סוף השנה. בקינוחים המיוחדים: גאלט דה רואה – "עוגת המלך" שבה מתחבא שקד מצופה שוקולד לבן שיזכה את מי שימצא אותו בתואר מלך הערב. העוגה מורכבת משכבות של בצק עלים, קרם שקדים עשיר וכתר מלכות מוזהב ביבוא מפריז (89 ש"ח). עוגת בוש דה נואל – הקינוח המזוהה ביותר עם חג המולד. רולדה המקושטת ומעוצבת כבול עץ בטעמים שונים: מוס שוקולד מריר במילוי קרם ברולה ובציפוי שוקולד מריר או מוס וניל ופסיפלורה בציפוי שוקולד לבן (108 ש"ח). פריזייה – עוגת תותים המורכבת מביסקוויט מקורמל ותותים בקרם פטיסייר (69 ש"ח); קיפוד שוקולד מריר – מוס שוקולד מעוטר בקוצי שוקולד (24 ש"ח לעוגה אישית, 108 ש"ח לעוגה גדולה).

איך אומרים?! אל תיגעו לנו בשקד המולבן.

סניפי בוטיק סנטרל

סילבסטר בבוטיק סנטרל. צילום: חגית גורן
סילבסטר בבוטיק סנטרל. צילום: חגית גורן

טיפול שורש

משייה, המסעדה של השף יוסי שטרית וקבוצת קיטשן מרקט, נפתחת לעסקיות צהריים. נכון שהאווירה השורשית של המסעדה משדרת צורך להתחרמן מכל פקעת, אבל בשורה התחתונה האוכל מקומי וטרי, וזה עובד. עכשיו נוספו לארוחות הבוקר גם עסקיות צהריים. בעקבות ההצלחה של קונספט ארוחות הבוקר, שמבוססות על בופה מגוון, עסקיות הצהריים מציעות שני מסלולים:

המסלול הראשון – בופה צהריים – הכולל בטטה (בייבי בטטה, קרם פרש, ויניגרט דבש ופיסטוק קלוי); קישוא בלאדי (קישואים קטנים עם קרמבל תבלינים ופרמזן); סלט עוף וקייל עם טבולה פריקי דק, בוטנים גרוסים, בצל ירוק, נענע וסחוג; סלקים צבעוניים צלויים וויניגרט דבש. המסלול השני – בופה עם מנה עיקרית לבחירה: חצי עוף עשוי בטאבון עם תמרינדי בהרט, בורגול, בצלים שרופים ועלי קייל; מוסר ים על הפלנצ'ה עם פטריות צרובות, קרם תרד ובצל ירוק; ניוקי תפוחי אדמה עם פורצ'יני, שמפיניון, יין לבן ופרמזן (98־132 ש"ח במסלול המנה העיקרית, 78 ש"ח במסלול הבופה). בכל מקרה תצאו הביתה מפוטמים ומחויכים.

עסקית צהריים במשייה, ראשון־חמישי 12:00־16:00

עסקית במשייה. צילום: דן פרץ
עסקית במשייה. צילום: דן פרץ

לא קופאים על השמרים

אם מזג האוויר הצונן העלה לכם את סף ההשתוקקות לסוכר, רשת הגלידריות וניליה משיקה בימים חורפיים אלה מנת וופל בלגי חדשה עם מבחר רטבים מתוקים לבחירה. הוופל עשוי בצק שמרים חמאתי בניחוח וניל (לאכילה במקום או לטייק אאווי, 45 ש"ח). מדובר במנת שחיתות הכוללת רטבים כמו קרמל מלוח או שוקולד לבן לבחירה, שני כדורי גלידה וקצפת. מי שעדיין לא מרגיש שהוופל הקפיץ את רמת האינסולין בדם לרמה החורפית הנדרשת יכול להתחזק באחד ממשקאות החורף: שוקולד לבן ואגוזי לוז (18 ש"ח), משקה אלפחורס (18 ש"ח), שוקולטה (18 ש"ח) או משקה לוטוס טבעוני (20 ש"ח).

סניפי וניליה

חורף חם בוניליה. צילום: בועז לביא
חורף חם בוניליה. צילום: בועז לביא

פיקניק במשרד זה כיף

כמו הריגוש שבלבנות אוהל באמצע הסלון, כך גם הרעיון של פיקניק במקום לא שגרתי. דמיינו את עצמכם פותחים שמיכה משובצת באמצע המשרד, מזמינים את המזכירה ואת הבוס לטעום מתכולת סלסלת הקש השיקית שארזתם ומתיישבים לאכול על השולחן בחדר ישיבות. מסעדת ליטל איטלי דמיינה בדיוק את הסיטואציה הזאת כשהשיקה שירות משלוחים חדש שלוקח את חוויית הטייק אוויי צעד אחד קדימה: פיקניק במשלוח – תפריט איטלקי שמגיע בסלסלה חד פעמית עם שמיכת נייר להשלמת החוויה. במנות המשלוח תמצאו פסטה ברוטב ספינאצ'י (39 ש"ח), פיצה מרגריטה (28 ש"ח) פיצה טבעונית (28 ש"ח), כריך אלטליו עגבניות (38 ש"ח), סלטים אישיים (18 ש"ח) ועוד. תפריט המשלוחים כולל גם את תפריט המסעדה. המלצה שלנו: אוהל בחדר של הבוס ופיקניק בבית.

שירות המשלוחים החדש של Picnic,י6979000־03, ראשון־חמישי 11:00־22:00

ליטל איטלי. צילום: יח"צ
ליטל איטלי. צילום: יח"צ

גברת לואיזה ואדון לואיז

בשורה משמחת לחובבי הבריאות הצפוניים מרמת אביב ומרמת החייל: מהיום לא צריך להגיע עד מרכז העיר כדי לרכוש מוצרים בריאים וטבעיים, שיתאימו לאורך החיים מעורר הקנאה שלכם. רשת המסעדות קפה לואיז החליטה לחלוק את אג'נדת המטבח הבריא עם קהל הלקוחות ומשיקה ליין מוצרי מעדנייה בריאים בשם החנות של לואיז.

החנויות של לואיז יתבססו אך ורק על מוצרים בריאים כגון לחמים משיפון וקמח מלא, ממרחים על בסיס שמן זית (שום, קארי, ארטישוק צלפים, זיתים רוזמרין), ממרחים (טחינה אתיופית, דבש), קונפיטורות פירות, עוגיות מקמח מלא, קמח כוסמין ומלוחים (עוגיות חלבה, עוגיות טחינה), מבחר מוצרים ללא גלוטן (עוגיות אלפחורס, בראוניז ושטרודל טבעוניים), מבחר חליטות וסוגי קפה (חליטות לואיזה, מרווה, קפה אורגני), גבינות צאן ועיזים (מתובלות, כדורי לאבנה, גבינות כחולות), וכמובן מחלקה שלמה המוקדשת למזונות על (Super Foods) הכוללת זרעי צ'יה, קייל, פטריות מאי־טאקי, גוג'י־ברי, ספירולינה, מורינגה ועוד רבים.

החנות של לואיז, הרוגי המלכות 11, 6492000־03; אופנהיימר 11, 6447497־03, ראשון־שישי 7:30־אחרון הלקוחות, שבת 8:30־אחרון הלקוחות

החנות של לואיז. צילום: שרית גופן
החנות של לואיז. צילום: שרית גופן

אינסולין ולישון

אם אחת ההחלטות שלכם לשנה החדשה היא להוריד קצת במשקל, במקס ברנר סידרו תירוץ נפלא לביטוי "ממחר דיאטה". החיבור המתבקש בין ערב הסילבסטר לבין תותים, שוקולד ושמפניה הופך ברשת השוקולד לאירוע קיטשי למדי עם המון קישוטים רומנטיים, נרות ושלושה תפריטי חלוקה מושחתים: שרינג תותים זוגי (94 ש"ח) – מנת טעימות הכוללת וופל בלגי עם תותים ושברי שוקולד לבן, מגדל שכבות של תותים ופאדג' שוקולד ולקינוח מנת שכבות תותים עם קראמבל עוגיות וקצפת; First Food Then Chocolateי(199 ש"ח) – ארוחה מלאה הכוללת שתי מנות של "אוכל אמיתי" מהתפריט, מנה מתוקה מתפריט השרינג המתוק ושתי כוסות קאווה; Desert For Two (129 ש"ח) – מנת השרינג תותים בתוספת שתי כוסות קאווה.

לאלו שמעדיפים לחגוג בבית ובכל זאת מעוניינים להשמין ברוח השנה החדשה, סניפי חנות השוקולד של מקס ברנר מציעים מגוון מארזים שהורכבו במיוחד כמתנה לאלו שאתם מנשקים בחצות (35־37 ש"ח). תפריט הסילבסטר יוגש ב31.12 (חמישי) בלבד. מומלץ להגיע עם מזרק אינסולין.

סניפי מקס ברנר

סילבסטר במקס ברנר. צילום: אלירן ניסן
סילבסטר במקס ברנר. צילום: אלירן ניסן