גשם של נובמבר: 10 מסעדות, ברים ובתי קפה שיעשו לכם את החודש

חוזרים לצאת. דיינינגס (צילום נועם פריסמן)
חוזרים לצאת. דיינינגס (צילום נועם פריסמן)

אסא, אסו, אפי, אסתר וסיח הם לא רשימת שמות בגן ילדים היפסטרי, אלא כולם מקומות חדשים שנפתחו בעיר במהלך החודש האחרון וכדאי לכם להכיר. אל דאגה, האוכל הרבה יותר מרשים מהשם. אלו המקומות החדשים שממש תרצו לטעום במהלך נובמבר

28 באוקטובר 2025

עם חג סוכות והפסקת האש, חודש אוקטובר לא שפע במסעדות חדשות שנפתחו בתל אביב. לדעתנו זה רומז על נובמבר משמעותי (ויש כבר סימנים לכמה פתיחות מלהיבות בדרך), אבל זה לא אומר שתל אביב שוקטת כי עדיין ישנם לפחות עשרה מקומות חדשים שכדאי לטרוף בהם. מאחת המסעדות היפות שראינו השנה, דרך מסעדת היוקרה שחוזרת ועד לשיפודייה המיוחדת ביותר שראינו, אלו 10 המסעדות החדשות שאתם צריכים לדגום במהלך החודש הקרוב. אל תשכחו להשאיר טיפ ולהודות למלצרים שלכם, לכו תדעו כמה זמן עוד הם ישרדו.
>> עוד יהיה טופ: 26 מסעדות הפיין דיינינג הכי מומלצות בתל אביב

1. בל עמי

כשהמסעדנים המנוסים של קבוצת ירזין-סלע (קפה איטליה, מגזינו) פותחים בראסרי צרפתי מוקפד אנחנו כבר יודעים להתרגש מראש, אבל לזה לגמרי לא ציפינו: 170 מקומות ישיבה על פני 600 מ"ר, מטבח פתוח מהמם, תפריט ארוחות בוקר שעושה חשק להזמין את כולו ומנות נדיבות בגודלן. ההייפ מוצדק לאחת המסעדות הכי יפות שראינו עד כה, וזה עוד לפני שהם פתחו לסרוויס צהריים וערב. מהרו להזמין מקום.
לפרטים נוספים

אגז רויאל, בל עמי (צילום נועם פריסמן)
אגז רויאל, בל עמי (צילום נועם פריסמן)

2. אסא

כבר אמרנו שאיזקאיה זה הדיבור של הרגע, וכנראה שהחבר'ה של הלנה וצ'אקולי שמעו. ASA מעוצבת ומתנהגת כמו איזקאיה אותנטית, הכי דומה לדבר האמיתי שראינו עד כה בתל אביב, ומגישה תפריט נרחב של אופציות יפניות – גריל ופחמים, סושי, ראמן, גיוזות, מנות בטמפורה, מנות אטריות וגם דגה טרייה, לצד קוקטיילים מצוינים, מגוון סאקה ויינות מהארץ והעולם. מחירים שפויים לגמרי שומרים אותה כאופציה מצוינת לבילוי, והאווירה האפלולית עושה חשק לקבוע דייט רומנטי ביפן, אבל נסתפק כאן.
לפרטים נוספים

אסא – ASA. (צילום: דן פרץ)
אסא – ASA. (צילום: דן פרץ)

3. סיח

עוד טרנד שכבר סימנו הוא השיפודים – פתרון ביניים מעולה לעידן של חוסר וודאות, שאנחנו שמחים שזוכה לעדנה בתל אביב של אחרי מלחמה. במיוחד בגרסתו החדשה והמשודרגת, שמתייחסת לאותו מאכל ישראלי וותיק בכבוד של שפים. המקום החדש שנפתח זה עתה ברביעיית פלורנטין הוא אחד מהמקומות היותר מיוחדים שהוקדשו בתל אביב לשיפודים, עם היצע מקורי והרפתקני שמשלב התססות וליקטוים עירוניים. רק על האומץ לשים שיפוד טוסיקים של תרנגולים מצדיק ביקור במקום. תאכלו תחת, זה טעים.
לפרטים נוספים

סיח. (צילום: נדב יהלומי)
סיח. (צילום: נדב יהלומי)

4. סמטה By Panda

לא רק חדש יש בתל אביב, אלא גם מתחדש: ההמבורגר המצוין של הסמטה היגר אלינו ממטולי בראשית המלחמה, ותקע יתד בלב תל אביב ובלב חובבי ההמבורגרים. אבל מסעדנות בימי מלחמה היא דבר לא פשוט, ומפגש עם פנדה (עידן פיינבורג) הוליד שיתוף פעולה מהסוג שאנחנו אוהבים. פנדה נכנס למעמקי התפריט, ריענן, שדרג והוזיל אותו, ויוצא עם הסמטה למסע בדרך להפוך לרשת. הסניף ביהודה הלוי אמנם נסגר, אבל ההתחלה החדשה במרכז שוסטר וסניף דגל עתידי בעזריאלי מסמנים תקווה למשהו גדול וטעים יותר, ובמחיר הגיוני יותר.
לפרטים נוספים

באתי לעזרת המבורגר. פנדה בסמטה (צילום בר פיטוסי)
באתי לעזרת המבורגר. פנדה בסמטה (צילום בר פיטוסי)

5. דיינינגס

מסעדת היוקרה השאפתנית נפתחת בפעם השלישית, ואחרי שהתאוששה מהקורונה היא מתאוששת גם מהמלחמה, הפעם בגרסה מעט נגישה יותר ותחת השם DININGS – Japanese Rooftop Bar. אל השף מסאקי סוגיאקי, שפתח את המסעדה בגלגוליה הקודמים, מצטרפים כעת דניאל צור ועומר שדמי, השפים של מסעדת אלנה והלייבררי בר, שיצרו תפריט מצומצם ופשוט יותר שמיועד למגוון רחב יותר של סיטואציות, כולל דרינק ונשנוש במרפסת היפה. מחזיקים אצבעות שהפעם זה יעבוד למשך זמן.
לפרטים נוספים

הפעם קצת יותר קליל. סלט עוף דמודארה, דיינינגס (צילום נועם פריסמן)
הפעם קצת יותר קליל. סלט עוף דמודארה, דיינינגס (צילום נועם פריסמן)

6. אסו

בר טאפאס חדש שמביא את הטרנד השלישי של העיר (זהו, נגמרו הטרנדים) למימוש – צלחות קטנות וטעימות שמזמינים בהרבה ומתפללים שחישבתם נכון כדי לא לחרוג מכמה שרציתם להוציא. פינצ׳וס (שיפודים קטנים), מנות קטנות, מנות מטוגנות הישר מהצ׳יפסר, ברוסקטות יצירתיות וערבות לחיך, וגם כמה מנות גדולות יותר לחלוקה מוגשות לשולחן העמוס בכל טוב, ויש גם מבצעים של חמש ברוסקטות ב-102 ש״ח לצד תפריט אלכוהול שמזכיר לילות ספרדים.
לפרטים נוספים

אבירי השולחן העגול. אסו (Eso). (צילום: אסף קרלה)
אבירי השולחן העגול. אסו (Eso). (צילום: אסף קרלה)

7. אפי

הבייבי החדש של אביב כהן (לוקאל בורגר וכוסית) מתהדר בתואר שהמציא לעצמו – פאסט קז'ואל, שמשמעותו מנות איכותיות שמוכנות במהירות, אבל לא גולשות למחוזי הג'אנק. הסיבה לכך היא שכהן רצה לבנות מקום שלא דורש יותר ממנו, ולכל היותר מלצר, עם דגש זהה על האוכל והאלכוהול, ודגש יותר גדול על חוויית האירוח עצמה. מעבר לכריכים מיוחדים ונקניקים טעימים תמצאו מנות מבוססות ירקות והחמצות המבוססים על דגים וגבינות משוק לוינסקי, וירקות משוק הכרמל. חומר מקומי בשדרות וושינגטון.
לפרטים נוספים

וואן סטופ שופ של אדם אחד. אפי – FE. צילום: אביב כהן
וואן סטופ שופ של אדם אחד. אפי – FE. צילום: אביב כהן

8. פאראיסו

עדן סמט כבר הספיק לפתוח כמה עסקים בעיר, כולל דוכן הוופלים הפרובוקטיביים קרייזי באני, אבל לבית הקפה החדש שלו הוא קרא גן עדן, כנראה כי זה היה החלום שלו – ותושבי אזור קינג ג'ורג' קיבלו מקום חדש לרבוץ בו, עם הלפטופ או סתם עם הקפה. בשלב הזה יש בעיקר כריכי ויטרינה וקפה טעים, אבל בעתיד צפוי להצטרף למקום עוד מנות וגם ככה האווירה השכונתית היא לב העניין.
לפרטים נוספים

גן עדן בישיבה. פאראיסו. (צילום: שקד קוטה)
גן עדן בישיבה. פאראיסו. (צילום: שקד קוטה)

9. לה טיגרה

הפיצות הנאפוליטניות היפות של לה טיגרה זוכות לסניף שני במתחם באזל מעתיקה את התפריט ממסעדת האם בפלורנטין (כולל הפייבוריטית שלנו, פיצה פיסטצ'יו ומורטדלה), אך מביאה חידוש בלתי נמנע בתפריט הקינוחים עם עגלת קינוחים שמגיעה עד אליכם ומציעה טירמיסו בחמש וריאציות. יופי, עכשיו יש חמש סיבות להגיע חמש פעמים לפחות, ואז כבר תתמכרו.
לפרטים נוספים

העגלה נוסעת, אין עצור. לה טיגרה בזל (צילום ניקי טרוק)
העגלה נוסעת, אין עצור. לה טיגרה בזל (צילום ניקי טרוק)

10. קפה נחת / אסתר

בית הקפה הכבר מיתולוגי שהביא את בשורת הקפה ספיישלטי לכיכר לפני 11 שנים נאלץ לסגור עקב מחירי שכירות מאמירים, אבל זה דווקא חדשות טובות כי במקומו אנחנו מקבלים שני סניפים חדשים וקרובים להפליא למקורי – אחד במקום ליזלוטה, ששומר את השם נחת ומרגיש קרוב בכל דרך למקור, והשני שנקרא קפה אסתר, נשאר על הכיכר כחלק מהוטל סינמה, ומגיש מאפים מדלאל, כשבשעות הערב יגיש אלכוהול ונשנושים מהבירגארדן השכנים. ואז הקפה התפצל לשניים.
לפרטים נוספים

קפה אסתר (מבית נחת). צילום: אסף ביטון
קפה אסתר (מבית נחת). צילום: אסף ביטון