העם דורש אוכל עדתי: 21 המסעדות העממיות הכי טובות בתל אביב

איך הם החליטו שזה לא שושי את בכור? בכור את שושי (צילום: יחסי ציבור)
איך הם החליטו שזה לא שושי את בכור? בכור את שושי (צילום: יחסי ציבור)

מאז ששוק האוכל הישראלי התאהב בשפים סלבז נהיה טיפה יותר קשה למצוא מקומות אותנטיים שמגיעים מאכלי עדות. ובכל זאת, גם בתל אביב נשארו כמה שרידים למסעדות עממיות שימלאו לכם את הבטן במאכלים מבית סתבא. אלו הטובות ביותר בעיר לפתוח בהן שולחן

20 באפריל 2024

מסעדות עממיות כבר הפכו למצרך נדיר במחוזתינו, לפחות יחסית לימי עבר. אז כן, זה בהחט סממן לשדרוג שתחום האוכל הישראלי עבר בעשורים האחרונים, אבל לפעמים גם בא לנו אוכל של בית, פשוט לא בבית. ואנחנו בוחרים להוקיר את הפשטות. על כן אספנו לכם עוד כמה יחידות סגולה, מסעדות עממיות עם וותק מכובד (לרובן) וטעמים של פעם. מדובר ביחידות סגולה, שמזכירות לנו שלאחרי (ולפני) הכל אנחנו קיבוץ גלויות אחד גדול. אספנו לכם את המסעדות העממיות הטובות בתל אביב, וסדרנו אותם לפי סוג אוכל העדות, כמו שאומרים בגן. שיהיה בתיאבון.

>> אופות את תל אביב: אימפריית בבקה בייקרי בידיהן. וזאת העיר שלהן

פרסיות

סלימי
עזבו אתכם מחמינאי ומהאיום האיראני, ותתחילו לדבר על הדברים החשובים באמת – אוכל. ואם כבר, אז למה שלא יהיה אוכל פרסי? העלייה הפרסית הביאה אלינו את מיטב מאכלי העדה, לימדה אותנו להתענג על גונדי, לשבוע מחורשט סבזי או חורשט אלו, וכמבן, להשתוקק לאורז פרסי כהלכתו. מסעדת סלימי בשוק לוינסקי מגישה את כל מיטב מאכלי העדה כבר למעלה מ-60 שנה(!). המורשת בהחלט מורגשות במנות שמבושלות ביד מיומנת, ומצטיינות בגודל נדיב ובמחירים נוחים. גם האווירה במקום צפופה, שמחה ומשפחתית ויש אפילו שיפודים בגריל להשלמת המלאכה.
מנה חובה: גונדי
נחלת בנימין 80, 03-518-8377

כל כך פשוט, כל כך טעים, כל כך מורכב. סלימי (צילום: ארכיון)
כל כך פשוט, כל כך טעים, כל כך מורכב. סלימי (צילום: ארכיון)

גורמה סבזי
מסעדה נוספת הנמצאת במרכז שוק לוינסקי, וקרויה על שם הסבזי, מאכל הדגל של העדה הפרסית. הסבזי, במקרה ולא ידעתם הוא למעשה תבשיל ירקות ירוקים המתבשלים יחדיו עם בשר בקר, בתיבול מסורתי של כמון, כורכום ולימון המשווה לו טעם חמצמץ. ובכלל, המטבח הפרסי שופע בתבשילים שמבוססים על ירקות ועשבי תיבול, מה שמעניק למנות גם סגולות בריאותיות וגם טעמים עזים ומקוריים. בגורמה סבזי תמצאו מגוון חורשט (תבשילים בפרסית), כמו למשל חורשט במיה עם בשר, חורשט סבזי עם בשר, חורשט מוסמא (חצילים) עם בשר וגם גרסאות צמחוניות לכל אלה.
מנה חובה: חורשט סבזי
לוינסקי 47, 03-508-0709

הגורמה סבזי של גורמה סבזי (צילום: יחסי ציבור/וולט)
הגורמה סבזי של גורמה סבזי (צילום: יחסי ציבור/וולט)

בלקניות

אולימפוס
מסעדת אולימפוס מכנה את עצמה מסעדה יוונית בלקנית אותנטית, ואכן, אם תפתחו מפה, תראו שיוון שוכנת בחלקה בחבל הבלקן. אז על הגיאוגרפיה סיכמנו, ואם נפתח את ספר ההיסטוריה, נספר לכם שאולימפוס קיימת כבר משנת 1932(!), ושכנה בהתחלה ברחוב הקישון עד שעברה למקומה הנוכחי ברחוב קרליבך מספר שנים אחר כך. מה נגיד, כמעט מאה שנה של מיתולוגיה ועדיין לא נס ליחה. האוכל עודנו טרי ורענן, המזאטים עודם מוגשים בנדיבות יתרה, הירקות עדיין ממולאים בכישרון ובתיבול מדויק, ולא פחות חשוב – האווירה עודנה שמחה וקלילה כראוי למסעדת פועלים.
מנה חובה: קבב אולימפוס
קרליבך7, 03-562-1658

מסעדת אולימפוס. צילום:אנטולי מיכאלו
מסעדת אולימפוס. צילום:אנטולי מיכאלו

ויטושה
בימיה הטובים הייתה ביפו קהילה בולגרית ענפה. כיום לא רבים נשארו, אך מספר מסעדות בולגריות עממיות שרדו כעדות היסטורית. אחת מהן היא מסעדת ויטושה, שכמו קפאה בזמן ומציעה מנות של מיטב המסורת הבולגרית וכאלה שנדמה שתמצאו רק בה. לא רק קשקבל ובצק פילו – תמצאו בה גם קציצת מוח, אגריסטדה מוח (מעין מנה ראשונה שמוגשת קרה), לוקנקה שזה נקניק בולגרי מעושן, לשון בחמאה, גיבץ' ירקות, כרוב ממולא, מוסקה בשרית או צמחונית, וגם מגוון מנות עוף ובשר על הגריל. לקינוח, סוטלאז' אורז עם חלב למהדרין.
מנה חובה: קציצות מוח. אם כבר אז כבר
יהודה הימית 3, 03-518-1974

קצת מוח לא יזיק. ויטושה. צילום: מתוך עמווד הוולט של המסעדה
קצת מוח לא יזיק. ויטושה. צילום: מתוך עמווד הוולט של המסעדה

טורקיות 

מוטפאק
ביקור אחרון של מבקר אוכל הרחוב שלנו אמנם הזהירה שהמקום איבד מעט מאיכותו מאז שהחליף ידיים, אבל עם מנות כמו איסקנדר באמתחתה, אנחנו נוטים להיות סלחניים. הרי נתחי בשר כבש נוסח דונר מונחים על קוביות לחם רך ומבורך בתוספת רוטב עגבניות-חמאה ויוגורט הם לא עניין של מה בכך. מלבד האיסקנדר המדובר, לא נשכח כי  למוטפאק מורשת טורקית וותיקה, וידע רב בהפעלת דונר טורקי כהלכתו, ואלה מייצרים את אחת הפיתות האהובות במחוזתינו שמאופיינת בהנדסת פיתה אידאלית, תוספות טריות ורטבים ענוגים. וכולנו תקווה שיחזרו לימי השיא.
מנה חובה: איסקנדר, אם לא היינו ברורים.
דרך שלמה 110, 03-934-6666

בתמונה לא שומעים את גניחות העונג. האיסקנדר של מוטפאק (צילום: ניב טובול)
בתמונה לא שומעים את גניחות העונג. האיסקנדר של מוטפאק (צילום: ניב טובול)

באבאג'ים
מסעדת באבאג'ים החלה בכלל בבת ים, צברה עדת מעריצים, ונחתה בתל אביב עם שני סניפים, בפלורנטין וביד אליהו. המסעדה מתאפיינת במטבח טורקי אותנטי, שמקפיד על חומרי גלם טריים ומובחרים, תיבול מסורתי ומדויק ומנות נדיבו. גם כאן תראו מנות דונר מסורתיות (בפיתה, לאפה או צלחת) ומנת איסקנדר מכובדת. בנוסף, תמצאו פה גם תבשילים מהבילים וריחניים כמו איזמיר כופתא או חציל ממופלא ועוד מאפים מסורתיים דוגמת לחמג'ון, פידה וסו בוריק ועוגת סולת לקינוח.
מנה חובה: לחמג'ון
דרך שלמה 43\השלושה 11. 054-552-0913

תגידו שלא בא לכם לצלול לתוך זה. האיסקנדר של באבאג'ים. צילום: מתן שרון
תגידו שלא בא לכם לצלול לתוך זה. האיסקנדר של באבאג'ים. צילום: מתן שרון

בוכרי

חנן מרגילן
כמו כל תל אביבי, גם אנחנו כבר חפרנו לכם הרבה על חנן מרגילן. אבל כשמגיע, מגיע. מדובר באחת מהמסעדות העממיות המנצחות בעירנו, שהפכה כבר למוסד מכובד שתור ארוך משתרך מחוץ לשעריו. חנן מרגילן שייכת למשפחת חנימוב, שמבשלת בה מתכונים משפחתיים עתיקי יומין שנשמרו לאורך דורות, לא לשווא המקום הפך למפגש של שפים ואנשי אוכל ומביני דבר. הכל מוכן בעבודת יד ובתפריט מרק דושפרה עם כיסונים עדינים, באחש, פלוב, גוז'גיז'ה, מנטי ועוד מטעמים בלתי נשכחים בביצוע מופתי. ובגלל שאנחנו בכל זאת נמצאים איפשהו בהרי הקווקז, ברור שאפשר גם למצוא שלל בשרים ושיפודים על הגריל.
מנה חובה: מרק דושפרה
מסילת ישרים 15, 03-687-3984

קלאסיקה תל אביבית. מרק הדושפרה של חנן מרגילן. צילום: שרון בן דוד
קלאסיקה תל אביבית. מרק הדושפרה של חנן מרגילן. צילום: שרון בן דוד

סמרקנד
קודם כל העיצוב, אחר כך מרק הלגמן. כשנכנסים למסעדת סמקרנד אפשר לחשוב שחזרנו למאה הקודמת ונחתנו באוזביקסטן של שנות ה-60. במסעדה כיסאות מרופדים וגבוהים, מנורות צבעוניות ושולחנות עץ כבדים שמייצרים תחושה שהגעתם למוסד קולינרי וותיק. ואכן המסעדה נפתחה כבר בשלהי שנות ה90 של המאה הקודמת באור יהודה, כשהמטבח הקווקזי בארץ היה בחיתוליו ממש. בסמרקנד אפשר לפתוח שולחן, למלא אותו בכיסונים מסורתיים, מאפים ממולאים, מגוון מזאטים וסלטים, מרקים חמימים ומגוון של מנות בשר על הגריל וגם אלכוהול להשלמת החגיגה.
מנה חובה: צ'יבורקי
דרך בן צבי 34, 03-6811122

אושפלואו מפואר. סמרקנד (צילום מתוך עמוד האינסטגרם samarkand_israel@)
אושפלואו מפואר. סמרקנד (צילום מתוך עמוד האינסטגרם samarkand_israel@)

תימניות

שמעון מלך המרקים
מדובר במוסד מרקים ואוכל ביתי ותיק בשוק הכרמל, שקיים ומחמם אותנו בחורפים כבר יותר משלושה עשורים. כשנכנסים לשמעון רואים את הפתיליות דולקות ומסודרות בשורה ועליהן מונחים סירים גדולים ועמוסים שמפיצים ניחוחות מפתים לרחוב כולו. אפשר למצוא אצל שמעון פינה לשבת ולשקוע בנוסטלגיה, ואפשר בעיקר למצוא בו מרק רגל שמכבד את עצמו, או מרק בשר ראש למיטיבי לכת. המרקים מבוססים שניהם על ציר עמוק טעמים בתיבול תימני מדויק שכולל חוויאג' וחילבה, וכן בבשר רך ונימוח בבישול ארוך. וברור שתוסיפו סחוג ולחוח לטבול ולהתנחם בו.
מנה חובה: מרק רגל
יחיא קאפח 28, 03-620-5488

שמעון וציפורה סעדיה, שמעון מלך המרקים. צילום איור: איליה מלניקוב
שמעון וציפורה סעדיה, שמעון מלך המרקים. צילום איור: איליה מלניקוב

סאלוף ובניו
סאלוף ובניו כבר הפכה למוסד של אוכל תימני בעיר, ועשתה זאת בחן, כישרון, מורשת ובלי רעש וצלצולים. היא גם האחראית המרכזית לעובדה שהפכנו למכורי סאלוף, קובנה, ג'חנון, מלוואח ולחוח – אבל עם כאלה בצקים מנחמים באמת קשה להאשים אותה. עוד למדנו בסאלוף ובניו שמטבח תימני ממש לא מסתכם בבצקים וקמח לבן, ומציע תבשילים עזי טעם, פיקנטיים עד כלות וערבים לחיך. זאת למשל, תבשיל שעועית ובשר חמים, תבשיל שוואיה מסורתי של כתף בקר בבישול ארוך, קציצות בשר עם אפונה ושלל מרקים. לקינוח יש לחוח עם נוטלה או מלוואח עם נוטלה, כן כן, אלה מנות אמיתיות.
מנה חובה: מלוואח סביח
נחלת בנימין 80, 03-522-1344

סאלוף ובניו (צילום: אינסטגרם של סאלוף ובניו)
סאלוף ובניו (צילום: אינסטגרם של סאלוף ובניו)

עיראקיות

מסעדת דוד חביב
בשוק התקווה ניתן למצוא ייצוג הולם למטבח העיראקי, ואין כמו מסעדת דוד חביב כדי להתנסות בטעמיו ובניחוחותיו של מטבח זה. כשמגיעים לדוד חביב, המכונה גם מרכז הקובות, נוכחים לראות כי מדובר בספק-דוכן-ספק-מסעדה, עם שבעה שולחנות בלחץ. המוסד החל עוד בעיראק על ידי הסב יוסף חביב, ומנוהל כיום על ידי הבן דוד. במקום יושבים בני ובנות המשפחה ומגלגלים קובה עיראקי לפי הספר: יש קובה בורגול, קובה חמוסטה, קובה דלעת, קובה במיה, קובה סלק, קובה חלאבי וגם קובה שאמי מאודה וממולא בבשר עסיסי. מלבד קובה יש גם שיפודים בפיתה, או קציצת עיג'ה מסורתית בפיתה עם טחינה ושאר ירקות.
מנה חובה: קובה דלעת
פינת נוריאל, מבשר 19, 054-393-3335

מרכז הקובות של דוד חביב (צילום: ניב טובול)
מרכז הקובות של דוד חביב (צילום: ניב טובול)

מסעדת שאול מוצפי ובניו
אנחנו עדיין בשוק התקווה, שכן כפי שהבהרנו מוקדם יותר, מדובר במקום האולטימיבי להתנסות ברזי המטבח העיראקי. והפעם עם הקבב העיראקי של שאול מוצפי, שמאכיל לקוחות נלהבים (ואף סלבס) בקבב מסורתי כבר למעלה מארבעה דורות. הקבב הידוע מורכב מתערובת בשר טרי, פלפל, מלח ובצל, וזוהי התורה כולה. כנראה שדרושה מורשת מכובדת של ארבעה דורות לפחות, כדי לשמור על המתכון ולהמשיך להיות מוסד מכובד. מלבד הקבב הידוע, יש גם שיפודי לבבות עוף, שקדי עגל, ביז (עטינים!), וגם חומוס, סלטים וצ'יפס ספוג בשמן, רך ומנחם.
מנה חובה: קבב, אלא מה
מבשר 15, 03-639-2344

הטריפולטאיות

בכור את שושי
האם ידעתם שבכור ושושי הם אב ובתו? ובכן, גם אם לא ידעתם את הקוריוז הזו, את הקוסקוס החלומי של השניים אתם בוודאי מכירים. זאת יחד עם מפרום, בוריק נוסח טריפולי, צ'יראשי חמצמץ, אורז עם שעועית ברוטב אדום, חריימה פיקנטי כהלכתו ועוד שאר תבשילים ומרקים ריחניים שמוכנים על פי מתכונים משפחתיים. האב ובתו מנהלים ביד רמה שלוש מסעדות, האחת בתל אביב, השנייה בבני ברק והשלישית בפתח תקווה. בכולן, האוכל נמזג (בעגה המקומית) בנדיבות אל הצלחת, האווירה נעימה ומזמינה ולא יומרנית והאוכל צבעוני, טעים ומשגע.
מנה חובה: קוסקוס עם מרק ירקות
יד חרוצים 13, 03-687-2895

ידעתם שהם אבא ובת? בכור את שושי (צילום: מתוך עמוד הוולט)
ידעתם שהם אבא ובת? בכור את שושי (צילום: מתוך עמוד הוולט)

גואטה
מסעדת גואטה היא מסעדה טריפוליטאית אותנטית אותה מובילה לאה, אם המשפחה, שמבשלת ביד רמה את כל הארסנל הטריפוליטאי. בתפריט כל החשודים המיידים שנתקשה להגות: יש טבחה בסאלק, טבחה בלקרעה, קיפטא ברוז, פלטה מחשיא ועוד שמות שלא נזכור עם טעמים שלא נשכח. חוץ מזה יש גם מאכלים עם שמות מוכרים יותר דוגמת חריימה, מפרום וקוסקוס כמובן. המנות נדיבות וגדולות ומלאות בשמן שרק מיטיב איתן, והאוכל טעים ומנחם באופן שנצרב בתודעה והופך את החוויה למשובחת – כזו שיכולה להתקיים רק במסעדה עממית שכזו.
מנה חובה: טבחה בסאלק
שדרות ירושלים 8, 03-518-7818

למה אמא שלנו לא עשתה אוכל כזה? גואטה (צילום: יחסי ציבור)
למה אמא שלנו לא עשתה אוכל כזה? גואטה (צילום: יחסי ציבור)

אתיופיות

מסרקווי
העליה האתיופית היא מהעליות המאוחרות שהגיעו ארצה, ומכאן, לחיך הישראלי לקח קצת זמן להתרגל לטעמים האתיופיים. רק שמסעדת מסרווקי, בניצוחה של אסמאראת מגבט, היטיבה להגיש את האוכל האתיופי לחיך הישראלי מבלי לוותר על המסורת. פשוט באמצעות בישול אוכל אותנטי, טעים ומיוחד. למשל, עם אינג'רה מכובדת, נקולל פרפר (שהוא בשר מטוגן ומיובש), נצ'י טיבס שהוא בשר בקר צלוי עם בצל ותבלינים, דולת שהוא תבשיל מחלקי פנים של כבש, דורו ווט שהוא תבשיל עוף, ומעדנים נוספים.
מנה חובה: דורו ווט
ריב"ל 4, 054-542-1084

מסעדת מסרקווי. צילום: מתוך עמוד הוולט של המסעדה
מסעדת מסרקווי. צילום: מתוך עמוד הוולט של המסעדה

טנאת
טנאת היא מסעדה אתיופית טבעונית שמעלה על נס את המטבח האתיופי, שאכן מאוד מתאים לצמחונים ולטבעונים. הכוכבת הבלתי מעורער פה היא האינג'רה, והיא מוגשת למרכז השולחן בחגיגיות עם מגוון סלטים ומטבלים מסקרנים, דוגמת אליצ'ה שהם ירקות שורש מבושלים, שירו שמורכב מעלי מנגולד, גומן המבוסס עדשים אורגניות ומיסר שהוא סלט עלים רענן בתיבול מסורתי. לכך נוספת גם טחינה אתיופית מצוינת. כיף ונעים לשבת בטנאת, המחירים נוחים והאוכל בריא ומזין.
מנה חובה: אינג'רה סאן
צ'לנוב 27, 03-522-2829

מסורת טעימה. טנאת. צילום: Boris Shusterman
מסורת טעימה. טנאת. צילום: Boris Shusterman

הסובייטיות

שו
מסעדת שו הצטרפה אלינו לפני שנה, והתמקמה ברחוב קרליבך. המסעדה נפתחה על ידי אנה אנדריאנקו, שעלתה לארץ מאוקראינה לרמת גן לפני כ-11 שנים. בעברה היא עבדה כמנהלת חשבונות, אבל הגעגועים לאוקראינה הובילו להחלטה לחשוף את התרבות האוקראינית לישראלים, גם לטובת הקהילה האוקראינית, וגם עבור המקומיים. על כן יצרה מסעדה עממית מהיסוד, עם תפריט בית ילדותה, אווירה חמה ומשפחתית וגם מופעי תרבות אוקראיניים. בתפריט תמצאו מאכליים אוקראיניים למהדרין דוגמת: בורשט, הלושיקי, ורניקי, דרוני, אלדוקי, הולצבי וצ'יקן קייב.
מנה חובה: ורניקי עם דובדבנים חמוצים
קרליבך 3, 058-6076070

זו גם דרך לתמוך באוקראינה. מסעדת שו. צילום: אנה אנדריאנקו
זו גם דרך לתמוך באוקראינה. מסעדת שו. צילום: אנה אנדריאנקו

ויקינג
ויקינג היא מסעדה רוסית שמגישה אוכל רוסי קלאסי ולא מתחנף. כלומר, רחוק מלהיות כשר ורחוק מלחסוך במיונז. האוכל בויקינג נותר נאמן למקור, וזה מה שהופך אותה, אם תשאלו אותנו, למסעדה עממית מצוינת. המסעדה קיימת כבר יותר משני עשורים, הישג מרשים לכל הדעות, ומנוהלת על ידי ויקה וניקולאי ירמולין. הזוג מגיש סטייק לבן שזכה למעמד של תהילה בעיר, בורשט, מגוון חמוצים, קווייאר, פילמני, שניצל עוף או חזיר, ביף סטרוגנוף, לשון, סלט אוליבייה נפלא ועתיר במיונז, וגם חינקאלי, צ'יבורק ומרק גולאש מכובד מהמדינות השכנות.
מנה חובה: שניצל חזיר
בן יהודה 6, 03-620-6502

בלינצ'ס, ויקינג. צילום: רן בירן
בלינצ'ס, ויקינג. צילום: רן בירן

אשכנזים (נו אין הרבה, תנו לנו להכליל)

חיים נלו גריל האוס
מסעדת הגריל הרומנית של חיים נלו החלה בשנות ה-60 כדוכן צנוע שהגיש קבב רומני קלאסי. מאז עבר לא מעט קמח תירס במחוזותינו, ומסעדת חיים נלו מגישה מלבד בשרים ועופות משובחים בגריל ובנוסח רומני – דוגמת כבד עוף מטוגן, שניצל מטוגן עם גבינה, סטייק צוואר חזיר או סטייק צלע חזיר, סטייק פילה בקר, אנטריקוט, מוח בגריל למיטיבי לכת, וגם קורדון בלו לאוהבי השחיתות. התוספות, כמובן רומניות למהדרין – לא לפספס את הממליגה עם הר הגבינה, את הכרוב הממולא, פלפלים ממולאים הצמחוניים ואת הפפנש לקינוח כמובן. ברקע מוזיקה רומנית שמחה ומלצרים שידברו איתכם רומנית שוטפת.
מנה חובה: סטייק צלע חזיר עם ממליגה
אילת 11, 03-510-1919

סנדר
חלאס עם הסטיגמה שאוכל אשכנזי הוא אפור ומבאס. הנה, קחו דוגמה מסנדר, שמספקים אוכל טעים ומשובח, ולא ראוי לכל הדעות הקדומות שאחזו בו. סבבה, רגל קרושה היא באמת לאמיצים, אבל גפילטע פיש זה קציצת דג טעימה, שלא לדבר על קניידלך, שלעניות דעתנו הציל את המטבח המזרח אירופאי לאורך השנים. גם כבד קצוץ נפלא יודעים לעשות בסנדר, טשולנט כמו שהתכוונו בשטעטל, קרפעלך מופלאים, שניצלים, קציצות עוף, קיגל, גיבץ' וצימעס. הישיבה בסנדר נעימה ומחממת לב, השירות משפחתי ואם תגיעו להתיישב שם מצוננים קלות ותזמינו מרק עוף שיימזג מול עינכם הרואות, אנחנו מבטיחים לכם שתתחילו להרגיש טוב יותר.
מנה חובה: מרק עוף עם קניידעלך
לוינסקי 54, 055-953-6665

קלאסיקה יהודית. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של סנדר
קלאסיקה יהודית. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של סנדר

טוליפ
טוליפ היא מסעדה הונגרית, ואף היחידה ההונגרית שמצאנו בתל אביב, על כן עליה לקחת את עצמה ברצינות – וסמכו על טוליפ שהיא בהחלט מקפידה על כך. זאת עם מרק גולאש מופלא, סמיך וכבד כמו שצריך, בלינצ'ס מלוח ממולא בפטריות או בתרד, רולדת עוף שהיא לא פחות משניצל ממולא בפטריות, כרוב הונגרי ממולא, פפריקש לפי מיטב המסורת, לצ'ו שהוא תבשיל ירקות מסורתי, מאפה תפוחי אדמה עם גבינה ונקניק מעושן וגם כבדי עוף עם בצל ביין אדום. לקינוח, כופתאות גבינה מתוקות,בלינצ'ס עם גבינה מתוקה או עם אגוזים ושוקולד. מסעדה לבוא אליה עם סבא וסבתא (לא משנה מאיזו עדה הם), לזלול ולהתרגש.
מנה חובה: גולאש
יהודה הלוי 52, 03-566-8444

אין יותר קלאסי מזה. גולש של טוליפ. צילום: מתוך עמוד הוולט
אין יותר קלאסי מזה. גולש של טוליפ. צילום: מתוך עמוד הוולט