Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מסעדת ארקדיה של השף עזרא קדם נסגרה ותהפוך למסעדה כשרה

אחרי 20 שנה השף עזרא קדם סגר את מסעדת ארקדיה בירושלים ויפתח במקומה מסעדה כשרה בשם עזיזה

7 בדצמבר 2014

השף עזרא קדם נחשב לאחד השפים המשמעותיים בארץ. הוא מוכר היטב לאו דווקא בגלל הפרסונה הטלביזיונית שלו, שנצרבה בסדרת הריאליטי "המטבח", כשף שלא הייתם רוצים לפגוש מול כיריים בוערים כשאתם בתפקיד איש צוות במטבח. מה שהפך את קדם לשף ידוע בברנז'ה הקולינרית היא דווקא העובדה שהקים כבר לפני 20 שנה, בפברואר של שנת 1995, את מסעדת ארקדיה בירושלים. ארקדיה סימנה עם רגע הפתיחה שלה את העיסוק בסוגיית האוכל המקומי בגרסה העילית המוקפדת.

למרות ששפים מוצלחים מירושלים היגרו מזמן לתל אביב (ובניהם למשל רפי כהן, מרפאל), קדם התעקש להמשיך לשוטט בהרי ירושלים ולקטוף עשבי תבלין ולקנות את אותם הפרודוקטים שהיו חביבים על בנות משפחתו בשווקים, שוק מחנה יהודה, שוק הפלאחיות בעיר העתיקה, והשווקים בבית לחם וברמאללה, להכנת מאכלי עדות מסורתיים בפרשנות אישית עילית.

מנה מתוך התפריט הזכור לטוב של מסעדת ארקדיה. צילום: יח"צ
מנה מתוך התפריט הזכור לטוב של מסעדת ארקדיה. צילום: יח"צ

לפני ספר חודשים סגר קדם את ארקדיה ובימים אלה הוא בעיצומם של שיפוצים קדחתניים מתוך מטרה לפתוח, באותו בית אבן ירושלמי עתיק בסימטה קטנה בלב העיר, מסעדה חדשה כשרה, שלה יקראו עזיזה מבית ארקדיה.

קדם שומר בינתיים על פרופיל תקשורתי נמוך. הוא אישר את הפרטים ומסר שיפתח את המסעדה החדשה בעוד כחודשיים: "אני עובד בעיר מאז שנת 1995. מעט מאוד מסעדות שף עובדות בארץ לאורך כל כך הרבה שנים. בירושלים זה לא קל ואני מחכה כבר לרגע הפתיחה של המסעדה החדשה".

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!