Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מסעדת כרמלה בנחלה חוזרת, אבל בברלין

ארבע שנים אחרי שנסגרה בתל אביב, המסעדה המיתולוגית פותחת את שעריה לפופ־אפ קצר בברלין. בתפריט: מנות הדגל המפורסמות ויינות ישראליים

שף דניאל זך. כרמלה בנחלה (צילום: דניה ויינר)
שף דניאל זך. כרמלה בנחלה (צילום: דניה ויינר)
29 בפברואר 2016

מוזיקה טובה, אופנה נהדרת ושכר דירה נוח הן רק חלק מהסיבות שבגללן ישראלים רבים עוברים לברלין. עכשיו, כשמסעדת כרמלה בנחלה המיתולוגית נפתחת שם כפופ־אפ קצר, אין ספק שמדובר בתל אביב הקטנה.

התגעגעתם? גם אנחנו. ארבע שנים אחרי שנסגרה בבית העמודים היפהפה בנחלת בנימין, ייפתחו מחדש דלתותיה של המסעדה המיתולוגית כרמלה בנחלה בלוקיישן מפתיע: שכונת פרנצלאואר ברג בברלין. "כרמלה הייתה מסעדה שונה מאוד ביחס למסעדות השוק המודרניות. האווירה הזו נתפסת כמאופקת מידי לטעם הישראלי, ולתחושתי היא תעבוד מצויין, גם אם לזמן קצר, בברלין", מספר שף המסעדה דניאל זך. "האוכל של כרמלה הושפע תמיד מהקולינריה הגרמנית ולכן זה חיבור דיי הגיוני".

שונה ממסעדות השוק המודרניות. כרמלה בנחלה (צילום: דניה ויינר)
שונה ממסעדות השוק המודרניות. כרמלה בנחלה (צילום: דניה ויינר)

זך, שהיה גם הבעלים של המסעדה, חבר לזוג ישראלים שחי בברלין ופעיל מאוד בסצנה הקולינרית בה. לשניים מיזם קולינרי מצליח בשםElements Of Foodבבירה הגרמנית. יחד, הם מצאו בניין מרשים מסוף המאה ה־19, שבו ייארחו במשך ארבעה ימים ישראלים וגרמנים שירצו לטעום את המנות המיתולוגיות של זך.

"אגיש את סלט עשבי התיבול שאי אפשר בלעדיו, יהיה גם סלט אגסים עם ארוגולה, אגוזי מלך וגורגונזולה – מתוק, חריף, מלוח, אלו שילובי טעמים שכרמלה תמיד הייתה טובה בהם. הלהיט הגדול שקרוי על שם חמותי, סלט אילנה, יהיה שם גם: סלט חסה עם וינגרט של פעם. בגזרת הבשר לא אוותר על הפרגיות הצלויות בתיבול שווארמה עם אגסים ובצלים צרובים".
כרמלה בנחלה התאפיינה בבראנץ' סופשבוע שהתפרסם בעיקר בזכות הפרעצלים הטריים שהכין זך. גם את הבראנץ' הזה הברלינאים יזכו לאכול בלווי אלכוהול איכותי ויינות ישראלים.

סלט עשבי תיבול. כרמלה בנחלה (צילום: דניה ויינר)
סלט עשבי תיבול. כרמלה בנחלה (צילום: דניה ויינר)


כרמלה בנחלה בברלין, 17־20 במרץ, הזמנת מקום דרךהאתר,עמוד הפייסבוקאו המייל:
info@foodelements.net

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!