מרק צח עם קניידלך מופלאים

תודיעו לדודה לאה שהשנה תסתדרו בלי הקניידלך הקשיחים שלה והכינו לבד את הכופתאות הרכות והאווריריות של הדליקטסן

דליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל
דליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל

החומרים למרק (ל-8 מנות):

4 כרעיים עוף

1 גרון הודו גדול (בקשו מהקצב שיחתוך)

4 בצלים בינוניים, קלופים

2 גבעולי כרישה

4 גזרים מקולפים

שורש סלרי מקולף

שורש פטרוזיליה מקולף

1 צרור סלרי עלים

עלה דפנה

מלח

גרגרים שלמים של פלפל שחור

צרור קטן פטרוזיליה

אופן ההכנה:

מכניסים את כרעי וגרון העוף לסיר גדול, מכסים במים קרים ולהביא לרתיחה.

מסירים מהאש, שופכים את המים ושוטפים את העופות.

מחזירים את העופות והגרון לסיר ומכסים במים חדשים. מביאים לרתיחה, מקפים את הקצף ומוסיפים לסיר את הירקות, המלח, הפלפל השחור ועלה הדפנה.

חשוב – לבשל מהתחלה עם קצת מלח כדי להוציא טעמים לנוזל אבל לא להמליח יתר על המידה, תוכלו להוסיף מלח בסוף ההכנה במידת הצורך.  

מבשלים במשך שעתיים, מסירים מהאש, מסננים את המרק דרך מסננת דקה. טועמים ומתקנים תיבול.

דליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל
דליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל

החומרים לקנידלך (לכ-30 יחידות):

2 בצלים גדולים

חצי כוס שמן קנולה

350 גרם קמח מצה

9 ביצים

1/2 ליטר מים

12 גרם מלח

4 גרם פלפל שחור טחון דק

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל דק ומטגנים אותו בשמן עד שהוא שקוף.

מערבבים את כל המרכיבים כולל הבצל והשמן שבו טוגן, ולשים לבצק רך. מכסים ומניחים בצד לשלושים דקות.

מרתיחים מרק בסיר שטוח. צרים מן הבצק כדורים במשקל של 50 גרם כל אחד. מכניסים לנוזל הרותח ומבשלים במשך 20 דקות. מוציאים עם כף מחוררת ומגישים עם מרק. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה.

רצוי לבשל את הקניידלך כמה שיותר קרוב להגשת המרק אבל אפשר גם להכין מראש ולחמם בתוך המרק.