מרתון תל אביב: טיפים לרצים, וטיפים למי שרוצה להימנע מהם בכל מחיר

מרתון סמסונג תל-אביב 2020. באדיבות כפיים אקטיב
מרתון סמסונג תל-אביב 2020. באדיבות כפיים אקטיב

בין שאתם מתכננים לרוץ ובין שלא, יש כמה דברים שכדאי לדעת על מרתון סמסונג תל אביב שייערך בשישי. כן, כולל איך להתנהג כאילו כל האירוע הזה בכלל לא קורה. והכי חשוב: פלסטרים על הפטמות. מה ששמעתם

24 בפברואר 2022

טיפים לרצים במרתון

מה אוכלים, איך מתחילים, איך מתחממים – כמה טיפים שימנעו מכם מלגמור את היום עם אינפוזיה (ואפילו ליהנות) // רותם איזק

לפני המרתון

שינה: הקפידו לישון טוב שני לילות לפני המרתון. עדיף להשקיע בשינה בשבוע המרתון. זה לא הזמן להשלים סדרות.

אוכל: אכלו פחמימות ביום שקודם למירוץ. בלילה שלפניו הקפידו לאכול ארוחה עשירה בפחמימות ושתו הרבה מים. הימנעו מתבלינים מסובכים, רצוי להעשיר כל ארוחה במלח כי המלחים חשובים ליום התחרות. אפשר אפילו לשתות כוס בירה, חוקרים מצאו שבירה עשירה בחומרים שעוזרים לרצים בהתאוששות.

ביום המרתון

שעון מעורר: קומו שעתיים לפני הזינוק, אכלו משהו קל ושתו שתי כוסות מים. זו גם הזדמנות להיכנס לשירותים ולנסות להשתחרר.

פלסטרים על הפטמות: נכון, זה נשמע כטיפ לאאוטפיט אחר לגמרי, אבל החולצה בשילוב רטיבות וזיעה, משפשפת את הפטמות לעתים עד דימום. מרחו עליהן קצת וזלין ושימו עליהן פלסטר. הכי שיק!

חימום: שתו מים לפני היציאה, התחילו בחימום. עברו לקפיצות במקום, עשר קפיצות לגובה, שלוש פעמים, אחר כך צאו לריצה עם קצב מתגבר.

רסנו את עצמכם: עם הישמע יריית הפתיחה התחילו לרוץ בקצב נוח ואל תפתחו בריצת אמוק. למרות שהאדרנלין של התחרות יידחף אתכם לרוץ מהר בהתחלה.

אוכל: בין שאתם רצים מרתון או חצי מרתון, הקפידו לאכול כמו באימונים. חשוב לאכול כל חצי שעה את מה שאתם רגילים אליו – תמרים, ג'לים למיניהם.

שתייה: השקיעו בשתייה, בין שזה מים ובין שבחרתם במשקה איזוטוני. אל תחששו מעצירת שירותים, עדיף דקה יותר בתוצאות מדקה יותר מדי במכנסיים.

הנה קו הסיום שלכם. ספה (צילום: getty)
הנה קו הסיום שלכם. ספה (צילום: getty)

כמה טיפים לבטטות הכורסא

מה אוכלים, איך יוצאים, איך מתחממים – מרתון תל אביב, המדריך לעצלנים // מתן שרון

לפני המרתון

שינה: מומלץ ללכת לישון כמה שיותר מאוחר, כי וואלה, מה אכפת לכם? האירוע לא יסתיים עד סביבות הצהריים, מה שאומר שהתנועה לא תשוב לסדרה עד אחרי 14:00, מה שאומר שאת קניות השישי שלכם כדאי להקדים לחמישי או לדחות ל־AM:PM.

אוכל: אם תכננתם לצאת לקפה של שישי, כדאי שהתכנון שלכם יהיה ממוקד מטרה, כי להסתובב בעיר יהיה סיוט מתמשך. מגוון הצירים החסומים יהיה תקוע כמו עצם בגרון. רוצים בכל זאת לשבת? כדאי לבדוק אזורי בילוי מנותקים כמו רמת אביב, שוק לוינסקי או מה שזה לא יהיה שלא מפסיק להשתנות בשרונה.

ביום המרתון

שעון מעורר: אל תעזו לכוון. מה נסגר אתכם? זה יום שישי!

פלסטרים על הפטמות: אתם יכולים לשים אם זה הקטע שלכם. אנחנו לא שופטים.

חימום: מממ… פוף נעים, לעולם אל תעזוב אותנו.

רסנו את עצמכם: תתאפקו ואל תצאו מהבית עד סוף המרתון. נכון, החומוס קורא לכם, אבל מה שבכל שישי רגיל הוא קפיצה קטנה עלול להפוך במהלך המירוץ למפגש עם אנשים מיוזעים, וזה די הורס את הטעם.

אוכל: אם בכל זאת התעקשתם לצאת, אנחנו ממליצים מאוד על בראנץ' טוב. הנה יש לנו כמה המלצות על בראנצ'ים חדשים. בתיאבון!

שתייה: השקיעו בשתייה, בין שזו בירה ובין שבחרתם במשקה אקזוטי. אל תחששו מהליכות תכופות לשירותים, זה קורה וזה הכי בסדר. תזכרו, להיות שיכור לפני 12 בצהריים זה מסורת של שישי ישראלי.

*הטיפים לרצים באדיבות יניב גונדה כתר, מרתוניסט ומאמן ריצה מקבוצת Start 2 Run Israel