מהמטבח הביתי עד אליכם: המשלוחים המתוקים הכי שווים

הקורונה שלחה לא מעט אנשים מוכשרים ליצור מהמטבח האישי שלהם והתוצאות מדהימות. מילפיי מיד אליהו, פבלובה מחיפה או מקרונים מנאות אפקה כבר ניסיתם?

פאי R בריבוע (צילום: רועי ליניק)
פאי R בריבוע (צילום: רועי ליניק)
31 בינואר 2021

על שלושה דברים עומדת הקורונה, כך נראה: פיצה, המבורגר ופחמימות מתוקות. אחרי חורבן קו המותניים בבדיקת הקרואסונים הטובים בעיר ולפני פתיחת לפחות עוד שתי קונדיטוריות חדשות (פרטים בקרוב ממש), גילינו קונדיטורים שהחל"ת עשה להם רק טוב. וכל היופי הזה כמובן מגיע במשלוח עד הבית.

קרואסונים צבעוניים וחלות ממולאות

לפעמים 1+1+1 שווה יותר מ־3: הקונדיטור עידן קושניר (רביבה וסיליה) ובן זוגו דניאל לביא חברו אל רונית רומנו, אשת עסקים שעשתה הסבה לעולם האפייה ופתחה בסטודיו שמתחת לביתה קונדיטוריה מאובזרת תחת המותג romano patisserie. בימי שישי שלושתם מתכנסים למרתון אפייה ומכינים קרואסונים פריכים במילויים מתוקים (פיסטוק ושוקולד לבן, פטל) ומלוחים (גבינות ועשבי תיבול טריים), קינוחי ויטרינה, עוגות ועוגיות וחלות יפהפיות. כל חומרי הגלם מיוצרים במקום, ממחיות פרי טרי לקרואסונים ועד מרציפן לחלת מרציפן (12-220 ש"ח). ניתן לקבל את המאפים במשלוח אך במידת האפשר מומלץ לקפוץ ולהציץ בסטודיו: הניחוח משכר והמקום כולו משדר אנרגיות של עשייה שמחה.
הזמנות באינסטגרם, באתר ובטלפון 052-8099970

עכשיו נראה אתכם בוחרים (צילום: עידן קושניר)
עכשיו נראה אתכם בוחרים (צילום: עידן קושניר)

עסק משפחתי

האחים בר ויהב בק משתפים פעולה בפטיסרי־בולנז'רי בווייב צרפתי: בר עוסקת בקונדיטוריה כבר יותר מעשור ועבדה בין היתר ברפאל ורביבה וסיליה, ויהב אחראי על שיווק ותפעול המותג BECKS. הקונדיטוריה נמצאת אמנם בחיפה אך במציאות שבה הכל ממילא מגיע במשלוח, אפשר לקבל את המאפים עד הבית בתל אביב: עוגות ראווה מושקעות כגון מוצרט סיציליאנית ופבלובה פטל תות ליצ'י, עוגות ומאפים מלוחים מרחבי העולם (בוגאצה, לינצר טורט), לימון יוזו ועוד עוגות שהמילה "בחושה" קטנה עליהן, לחמים וקינוחי ויטרינה (43-196 ש"ח). להשלמת השחיתות מומלץ לצרף למשלוח אבקת שוקו ממספר סוגי שוקולד ותבלינים או ליקר תפוז.
הזמנות באתר 

מוצרט סיציליאנית של Becks (צילום: יהב בק)
מוצרט סיציליאנית של Becks (צילום: יהב בק)

פריז ביד אליהו

המשבר בתיירות שלח הביתה גם את עומר בקרמן, עובד אל־על עם חיבה לאוכל, אירוח ואסתטיקה. בעקבות המצב נשלפו מהרזומה לימודי קונדיטוריה בדנון וכך נולד המותג BAKERMAN לממכר עוגות מהבית. תהליך הייצור נעשה במטבחו הפרטי של בקרמן ביד אליהו בעבודת יד מקצה לקצה, כולל הכנת בצק עלים. התפריט מזכיר ברוחו ובנראותו פטיסרי בפריז, שלאחרונה מככבת רק בנטפליקס ובחלומות שלנו: מילפיי פריך וטארטים במילויים שונים כגון לימון וטוויל פיסטוק בחמיצות מעודנת ושוקולד וקרמל מלוח, פריז ברס וסן אונורה, קראק פאי ופחזניות ועוד ועוד (25-180 ש"ח). את המאפים ניתן לקבל בגודל אישי או גדול ויש להזמין לפחות שלושה ימים מראש.
הזמנות באינסטגרם ובוואצאפ 054-3551424

סן אונורה כמו בפריז (צילום: עומר בקרמן)
סן אונורה כמו בפריז (צילום: עומר בקרמן)

פאי בהמשכים

רועי ליניק השתחרר מצה"ל רק לפני חודשיים וכבר התגלץ' לקריירה חדשה כקונדיטור. במטבח המשפחתי בנאות אפקה הוא מכין טארטלטים, מקרונים, עוגיות קנטוצ'יני איטלקיות ופאי בטעמים קלאסיים (לימון, שוקולד, קראק פאי) ובקומבינציות (שקדים שוקולד פטל, שוקולד בננה קרמל מלוח). שיטת מכירה מיוחדת מאפשרת להתנסות ביותר מאשר פאי אחד ולקנות עוגה שמורכבת מחצאים או שלישים לפי הטעם האישי (130-175 ש"ח). בעינינו, אנשים שמסתנוורים ממתוקים ומתקשים לקבל החלטה, מדובר בקונספט מנצח. אם הגעתם לאסוף, כדאי להציץ בתכשיטי כסף בעבודת יד שיוצרת מאיה ליניק, אחותו של רועי.
הזמנות באינסטגרם ובטלפון 050-3559912

יפים כמו תכשיטים (צילום: רועי ליניק)
יפים כמו תכשיטים (צילום: רועי ליניק)

יצירה ונתינה

כדי לטעום את הבית המתוק שבצילום צריך להשקיע קצת זמן שממילא יש כעת בשפע, ולהתחבר לילד שבכם. בני נוער הלומדים להיות שוקולטיירים במסגרת פרויקט מסוגלות תעסוקתית של עמותת "גוונים של מתוק" יצרו ערכות להכנת בית משוקולד, לזמנים שבהם השעמום כבר בלתי נסבל. מטבעות בטעם שוקולד, סוכריות צבעוניות, תבניות פלסטיק ליציקות, כלי עבודה ודף הדרכה מלווים בסיפוק ביצירה ובתרומה למטרה חשובה כל כך (55/85 ש"ח).
הזמנות באתר  

יצירה ונתינה (צילום: גוונים של מתוק)
יצירה ונתינה (צילום: גוונים של מתוק)