קוקטייל לסילבסטר: ג׳ין טוניק חורפי מבושם בוורדים וליים

יום הג'ין טוניק. צילום: רן בירן
יום הג'ין טוניק. צילום: רן בירן

לג’ין יש גוון טעם פרחוני, המתאים לחורף הישראלי. חיברנו לו ורדים, לבנדר, מרווה וקצת ליים

אריאל לייזגולד: “כשבנינו את תפריט החורף של ‘223’, עלה הרעיון להכין לכל עונה גרסת ג’ין אנד טוניק, שמתכתבת יותר טוב עם מה שקורה בחוץ. לג’ין הנדריקס יש גוון טעם פרחוני, המתאים לחורף הישראלי, שאינו מאוד סוער. חיברנו להנדריקס ורדים, לבנדר, מרווה וקצת ליים. טיפ חשוב להכנת כל גרסה של ג’ין אנד טוניק: את הטוניק חשוב להוסיף אחרון, אחרת הבועיות הקטנות ייעלמו״.

 

2 קוקטיילים | 10 דקות | קל | מתכונים לחורף

לקישוט
מרווה
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
אופן ההכנה
1. ממלאים כוס גבוהה בקרח ומוזגים ג'ין, סירופ ומיץ ליים.
2. משלימים עם מי טוניק. מערבבים, מקשטים ומגישים.

כך מכינים סירופ מי ורדים: ל-100 מ”ל סירופ סוכר רגיל (ביחס של 1:1) מטפטפים 5-4 טיפות מי ורדים ממש ברגע הכנת הקוקטייל.
המתכון פורסם לראשונה בהשולחן. למתכוני קוקטיילים נוספים