מתכון לכבד קצוץ חלומי
שי-לי ליפא מפליאה עם מתכון נהדר לכבד קצוץ קלאסי, עם הרבה בצל מטוגן, כזה שמחסלים בצ'יק
הרבה בצל מטוגן, צלייה קצרה של הכבדים ושלוק של ברנדי – כל אלה יוצרים כבד קצוץ מהחלומות.
מצרכים ל-10-8 מנות:
600 גרם כבדי עוף טריים
1/4 כוס שמן זית
3 בצלים בינוניים, קצוצים גס
1 כף ברנדי או קוניאק
3 ביצים קשות
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן הכנה:
מוציאים את הכבדים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.
מטגנים את הכבדים עם הבצלים: מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את שמן הזית והבצלים ומטגנים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל זהוב ורך. מוציאים את הבצלים לצלחת.
מוסיפים את הכבדים למחבת (אין צורך לשמן שוב) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהכבדים מוכנים אך עדיין ורדרדים מבפנים.
מוסיפים את הברנדי, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים היטב.
קוצצים את כל המרכיבים: מעבירים את הבצלים המטוגנים, הכבדים והביצים הקשות למעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת תערובת גסה אחידה, ונזהרים לא להגיע למרקם של משחה. טועמים ואם יש צורך – מתקנים תיבול.
שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
טיפ: לקבלת כבד קצוץ במרקם גס מאוד מוותרים על מעבד המזון וקוצצים את המרכיבים בסכין.
המתכון לקוח מתוך הספר "שי-לי מבשלת חגי תשרי"