מתכון לכבד קצוץ חלומי

שי-לי ליפא מפליאה עם מתכון נהדר לכבד קצוץ קלאסי, עם הרבה בצל מטוגן, כזה שמחסלים בצ'יק

כבד קצוץ חלומי של שי-לי ליפא, צילום: דן לב
כבד קצוץ חלומי של שי-לי ליפא, צילום: דן לב
21 בספטמבר 2016

הרבה בצל מטוגן, צלייה קצרה של הכבדים ושלוק של ברנדי – כל אלה יוצרים כבד קצוץ מהחלומות.

מצרכים ל-10-8 מנות:

600 גרם כבדי עוף טריים
1/4 כוס שמן זית
3 בצלים בינוניים, קצוצים גס
1 כף ברנדי או קוניאק
3 ביצים קשות
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

מוציאים את הכבדים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.

מטגנים את הכבדים עם הבצלים: מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את שמן הזית והבצלים ומטגנים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל זהוב ורך. מוציאים את הבצלים לצלחת.

מוסיפים את הכבדים למחבת (אין צורך לשמן שוב) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהכבדים מוכנים אך עדיין ורדרדים מבפנים.

מוסיפים את הברנדי, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים היטב.

קוצצים את כל המרכיבים: מעבירים את הבצלים המטוגנים, הכבדים והביצים הקשות למעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת תערובת גסה אחידה, ונזהרים לא להגיע למרקם של משחה. טועמים ואם יש צורך – מתקנים תיבול.

שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

טיפ: לקבלת כבד קצוץ במרקם גס מאוד מוותרים על מעבד המזון וקוצצים את המרכיבים בסכין.

המתכון לקוח מתוך הספר "שי-לי מבשלת חגי תשרי"

שי-לי ליפא מבשלת חגי תשרי. צילום: דן לב
שי-לי ליפא מבשלת חגי תשרי. צילום: דן לב