מתכון מנצח לפיצה ביאנקה עם בצל מקורמל וגבינת קשקבל

מוכרחים להכין ולו בשביל הריח המדהים בבית - מתכון לפיצה ביאנקה שישחק לכם על כל החושים. באדיבות מסעדת פיאצה

פיצות אישיות של בצל מקורמל וקשקבל
פיצות אישיות של בצל מקורמל וקשקבל
2 במרץ 2015

 החומרים ל-8 פיצות אישיות:

 

לבצק:

  •  1 כף גדושה (15 גר') שמרית
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 1 כוס + 2 כפות (270 מ"ל) מים חמימים
  •  3 כוסות (420 גרם) קמח רגיל
  •  1/4 כוס שמן זית
  •  1 כפית שטוחה מלח

 

לטופינג:

  •  1/2 שקית (125 גר') קשקבלו גד מגורר בפומפיה

 

לבצל המקורמל:

  •  5 בצלים סגולים בינוניים חצויים ופרוסים בעובי 1/2 ס"מ
  •  1/2 כוס (120 מ"ל) יין אדום
  •  1/2 כוס (120 מ"ל) חומץ בלסמי
  •  1/2 כוס (100 גר') סוכר חום כהה
  • מעט פלפל שחור גרוס

[tmwdfpad]

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים, מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ודביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.

מסעדת פיאצה
מסעדת פיאצה

בינתיים מכינים את הבצל המקורמל: מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים בצל, יין אדום, חומץ בלסמי, סוכר ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מבשלים 15-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שהנוזלים מתאדים והבצל מקורמל.

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

מרכיבים את הפיצה ואופים: מחלקים את הבצק ל-8 חלקים במשקל 90 גרם כל אחד. מרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 16 ס"מ ובעובי 4 מ"מ. מניחים בתבנית, מורחים מעל בצל מקורמל ומפזרים קשקבל.

אופים 20-15 דקות, עד ששולי הפיצה זהובים.

פיצה גד סגיר