מתכון מנצח לפיצה ביאנקה עם בצל מקורמל וגבינת קשקבל
מוכרחים להכין ולו בשביל הריח המדהים בבית - מתכון לפיצה ביאנקה שישחק לכם על כל החושים. באדיבות מסעדת פיאצה
החומרים ל-8 פיצות אישיות:
לבצק:
- 1 כף גדושה (15 גר') שמרית
- 1 כף גדושה סוכר
- 1 כוס + 2 כפות (270 מ"ל) מים חמימים
- 3 כוסות (420 גרם) קמח רגיל
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית שטוחה מלח
לטופינג:
- 1/2 שקית (125 גר') קשקבלו גד מגורר בפומפיה
לבצל המקורמל:
- 5 בצלים סגולים בינוניים חצויים ופרוסים בעובי 1/2 ס"מ
- 1/2 כוס (120 מ"ל) יין אדום
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חומץ בלסמי
- 1/2 כוס (100 גר') סוכר חום כהה
- מעט פלפל שחור גרוס
[tmwdfpad]
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים, מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ודביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
בינתיים מכינים את הבצל המקורמל: מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים בצל, יין אדום, חומץ בלסמי, סוכר ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מבשלים 15-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שהנוזלים מתאדים והבצל מקורמל.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
מרכיבים את הפיצה ואופים: מחלקים את הבצק ל-8 חלקים במשקל 90 גרם כל אחד. מרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 16 ס"מ ובעובי 4 מ"מ. מניחים בתבנית, מורחים מעל בצל מקורמל ומפזרים קשקבל.
אופים 20-15 דקות, עד ששולי הפיצה זהובים.