מתכון לתבשיל צוואר בקר בבירה

מתכון למנה מפוארת אבל קלה מאוד להכנה: צוואר בקר בבירה, זה רק נראה שהשקענו

שף גיא גמזו, מסעדת ARIA

המצרכים (ל-6 מנות):

  • 1.5 ק"ג בשר צוואר חתוך לקוביות גדולות
  • 10 יח' בצל שאלוט קלוף
  • קערית קמח
  • 1 יח' פלפל חריף
  • 10 ענפי טימין
  • 3 בקבוקי בירה
  • 10 יח' גזרים צבעוניים
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט שמן זית
  • 1 ליטר מים

אופן הכנה:

מקמחים את הבשר ומנערים. מחממים 200 מ"ל כוס שמן זית בסיר רחב וצורבים בו את הבשר. מעבירים לקערה, שופכים פנימה המים. מכניסים לסיר את הבשר, הטימין, המלח והפלפל השחור וגם את החריף. מוסיפים את הבירה, מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש. מבשלים במשך שעה. לאחר שעה מוסיפים את הגזרים ואת השאלוט ומבשלים עוד כשעה.