קל להכין את הפאד תאי של התאילנדית בסמטת סיני. הנה, תראו בעצמכם

פאד תאי של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
פאד תאי של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

אנחנו נוטים לחשוב שלהכין מנות של המסעדות המצוינות של העיר זו עבודה קשה, אבל תופתעו לגלות שיש כמה מנות שלא דורשות יותר מדי כישורי מטבח. נגיד, הגרסה של התאילנדית בסמטת סיני לקלאסיקת הפועלים הזו מעולם לא נראתה קלה יותר. בתאבון לכולם

4 מנות | 45 דקות | קל | כשר | מוקפץ

משפחת הפאד תאי נולדה בשנות ה30 של המאה הקודמת בעקבות צו ממשלתי. היה צורך לאומי במנת פועלים שעושה שימוש באטריות ולא באורז, שבו היה מחסור. מאז נוצרו שפע גרסאות, המשותף לכולן הוא מתיקות. רצוי להקפיץ 2 מנות בפעם, אחרת הירקות יתרככו מדי.

שעה וחצי הכנות מקדימות

>> לעוד מנות של התאילנדית בסמטת סיני באתר השולחן

החומרים (טבלת מידות ומשקלות)

לרוטב פאד תאי

לתוספות ולהגשה

אופן ההכנה

1

משרים אטריות בקערת מים קרים שעה וחצי ומסננים. מערבבים כורכום ב־1/2 כוס מים ומשרים את הטופו שעה וחצי.

מכינים את הרוטב

2

מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים שום ושאלוט על אש קטנה כ־1/2 דקה להזהבה. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומבשלים 20 דקות, מערבבים מדי פעם.

3

מחממים שמן בווק או מחבת, מוסיפים 2 ביצים וטורפים בכף עץ לחביתה מקושקשת מוסיפים 1/2 מכמות האושינקו והטופו ומערבבים כ־1/2 דקה. מוסיפים 1/2 מכמות האטריות, מנמיכים לאש בינונית ומערבבים כמה שניות. מוסיפים 1/2 מכמות הרוטב ומקפיצים כ־1/2 דקה. מוסיפים 1/2 מכמות הנבטים, הבוטנים והבצל הירוק. מקפיצים באותו אופן את יתר החומרים. מעבירים ל־2 צלחות, מוסיפים לכל מנה מנגו וצ'ילי ומגישים לצד רבעי הליים. מכינים 2 מנות נוספות עם יתרת החומרים.