שלושה מתכונים כיפיים וכשרים לפסח לילדים

שתי שף קונדיטוריות מציעות שלושה מתכונים טעימים במיוחד ואף כשרים לפסח. עוד דרך מתוקה לבילוי עם הילדים בחג

מילקי תות. צילום: אבי מזרחי
מילקי תות. צילום: אבי מזרחי
29 במרץ 2015

שכבות מוס תות ושמנת

מתכון ל־7 כוסות

עוד רגע חולפת עונת התותים, וזה בדיוק הזמן להכין עם הילדים קינוח שכבות נפלא ומיוחד לפסח.

שכבה ראשונה:
 • 120 גר' תותים טחונים למחית
• 20 גר' (2 כפות) אבקת סוכר
• 7 תותים

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את מחית התותים עם הסוכר. חותכים את התותים השלמים לקוביות. מפזרים את קוביות התותים באופן שווה לכוסות, שופכים מעליהם את המחית ומקררים כשעה.

שכבה שנייה:
• 100 גר' תותים טחונים למחית
• 50 גר' (5 כפות) אבקת סוכר + 10 גר' (1 כף) אבקת סוכר
• חלבון ביצה
• 60 גר' שמנת מתוקה מוקצפת

אופן ההכנה:
מערבבים את מחית התותים עם אבקת הסוכר בקערה. מקציפים את החלבון עם 10 גר' אבקת סוכר לקצף יציב ואחיד ומניחים בצד. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף אחיד. מערבבים את מחית התותים עם החלבון המוקצף ומוסיפים את השמנת המוקצפת. מעבירים לשק זילוף ומזליפים מעל השכבה הראשונה. מקררים שוב כשעה.

 שכבה שלישית:
• 180 גר' שמנת חמוצה
• 100 גר' (1/2 כוס) אבקת סוכר
• 100 גר' שמנת מתוקה מוקצפת
• 1/2 מקל וניל

 אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
מגרדים 1/2 מקל וניל ומוסיפים את הגרגירים לקערה.
שופכים מעל השכבה השנייה ומקררים שעה. ניתן לעטר את המוס בתות טרי.

המתכון באדיבות הקונדיטורית סיגל יוסיאן מביסטרו BROWN במתחם G

מוס תות וניל. צילום: שי בן אפריים
מוס תות וניל. צילום: שי בן אפריים

מילקי תות

12 גביעים

 

רכיבים:
• 1 מכל שמנת מתוקה
• 50 גר' (1/4 כוס) חלב
• 175 גר' (כוס) מחית תות שדה או כל פרי יער אחר, טחון בבלנדר למחית חלקה
• 6 חלמונים
• 70 גר' סוכר (1/3 כוס)
• 45 גר' קורנפלור (5 כפות)
• 30 גר' חמאה (2 כפות)

אופן ההכנה:
ערבבים את החלב, את החלמונים ואת הקורנפלור בקערה. בסיר נפרד מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, את מחית התות ואת הסוכר. מוסיפים את תערובת השמנת לתערובת החלמונים תוך ערבוב מתמיד, כדי שהחלמונים לא יתקשו. מחזירים את התערובת לסיר ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד. מכבים את האש ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית וחלקה.
יוצקים את התערובת לכוסות ומקררים כשעתיים.

להכנת הקצפת:
• מכל שמנת מתוקה
• 30 גר' אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר ומוסיפים את אבקת הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת חלקה. מעבירים לשק זילוף, מזליפים מעל המילקי ומגישים.

המתכון באדיבות השף־קונדיטור מאיה רביבו – מנהלת מגמת הקונדיטוריה במרכז הקולינרי הגבוה למקצועות הבישול, דן גורמה

מילקי תות. צילום: אבי מזרחי
מילקי תות. צילום: אבי מזרחי

מרשמלו בטעמי פירות
25 יחידות

אפשר להכין בטעמים שונים: תות, פטל, אוכמניות, פסיפלורה, אננס…

 

רכיבים:
• 50 גר' מחית פרי
• 150 גר' סוכר רגיל
• 120 גר' סוכר אינוורטי
• 11 גר' ג'לטין + 55 מ"ל מים
• כף קורנפלור לציפוי

אופן ההכנה:
ממסים ג'לטין במים. מערבלים במיקסר 70 גר' סוכר אינוורטי על אש גבוהה. מבשלים את מחית הפרי, הסוכר הרגיל ו־50 גר' סוכר אינוורטי. מערבבים עד שנוצר סירופ סמיך. כשהסירופ רותח (110 מעלות) מערבבים אותו עם תערובת הסוכר האינוורטי ומקציפים במהירות בינונית. מוסיפים את הג'לטין וממשיכים בהקצפה 20 דקות. החומרים המומסים אמורים להתקרר תוך כדי ערבוב. משמנים מסגרת מתכת בגודל 20X20 במעט חמאה או מרגרינה ומניחים אותה על נייר אפייה משומן, בחמאה או במרגרינה. יוצקים את תערובת המרשמלו ומיישרים בעזרת פלטה.
מניחים להתייצבות במשך 5־6 שעות או במהלך לילה.
לפני החיתוך מפדרים בקורנפלור את ריבוע המרשמלו או בסוכר (אפשר לצבוע את הסוכר בצבעים תואמים לצבע הפרי) כדי שלא יידבק למשטח העבודה.
חותכים בעזרת סכין שמנקים מדי פעם במים חמים כיוון שהמרשמלו דביק מאוד.
מפזרים שוב קורנפלור על המרשמלו החתוך ומוציאים את השאריות.

המתכון באדיבותה של שף קונדיטור מאיה רביבו – מנהלת מגמת הקונדיטוריה במרכז הקולינרי הגבוה למקצועות הבישול דן גורמה

מרשמלו ביתי. צילום: אנטולי מיכאלו
מרשמלו ביתי. צילום: אנטולי מיכאלו