על הבשר לבדו: מתכוני בשר שאי אפשר לעמוד בפניהם

לכבוד חגיגת הבשרים ברשת טיב טעם (We Love Meat) שחלה החודש הרשינו לעצמנו להתפרע. סידרנו לכם ארבעה מתכוני בשר מעולים וחורפיים להתפנק איתם

We Love Meat
We Love Meat
6 בפברואר 2018

תוכן שיווקי | טיב טעם

צילום: אנטולי מיכאלו | מתכונים והכנה: קינן בסל | סו שף: עמרי רפאל

אסקלופ עשבי תיבול עם מיונז מתובל וכרוב חרוך

אסקלופ עשבי תיבול עם מיונז מתובל וכרוב חרוך. צילום: אנטולי מיכאלו
אסקלופ עשבי תיבול עם מיונז מתובל וכרוב חרוך. צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים ל־4 מנות:

4 פרוסות דקות של נתח כף טרי בעובי של 1 ס"מ (400 גר')
2 ביצים טרופות
1/2 כוס ציר ירקות
כוס פירורי לחם
1/2 צרור פטרוזיליה (או כל ירק אחר)
קורט מלח
כוס שמן קנולה לטיגון
כרוב סגול שלם
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות מייפל אמיתי
2 כפות שמן זית
3 כפות מיונז
כף גדושה של חרדל גרגיגים

אופן ההכנה:

פורסים את הבשר ובעזרת נייר אפייה דופקים קלות על הנתחים עם פטיש. טובלים בביצה טרופה ומעבירים לפירורי הלחם הירוקים.

כמטבל לאסקלופ יש לקחת כף גדושה של מיונז ולערבב עם חצי כף חרדל גרגירים.

הכנת פירורי לחם ירוקים: יש לקצוץ דק דק עלי ירק (פטרוזיליה) יבשים לחלוטין ולערבב אותם עם פירורי לחם ומלח עד ליצירת מרקם אחיד וירוק.

כרוב חרוך: חותכים כרוב סגול לרבעים ומניחים בתבנית ברזל עם חצי כוס ציר ירקות. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור מחומם ל־180 מעלות ל־20 דקות. אחריהן מסירים את הכיסוי ונותנים לכרוב להיחרך בתנור לעוד 20 דקות.

אחרי שמוציאים את התבנית, יש לבזוק שמן זית, מלח, טחינה גולמית ומייפל לפי הטעם. להגיש לצד האסקלופ.

שווארמה ביתית וירקות בתנור על מצע טחינה

שווארמה ביתית מעולה. צילום: אנטולי מיכאלו
שווארמה ביתית מעולה. צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים ל־4 מנות:

400 גר' פרוסות דקות של נתח כף טרי
5 כפות שמן זית
4 עגבניות בשלות
4 בצלים סגולים
4 פלפלים ירוקים חריפים
טחינה
קורט מלח ים
פלפל גרוס לפי הטעם
כמון טחון לפי הטעם

הכנת השווארמה:

מעסים את הנתחים החתוכים עם שמן זית, מלח ים ופלפל גרוס.

צולים את הנתחים על מחבת פסים לוהטת כ־2 דקות מכל צד.

בוזקים כמון על הבשר בדקה האחרונה של הצלייה.

לתנור מחומם ל־200 מעלות מכניסים עגבניות שלמות, בצל סגול חתוך לרבעים ופלפלים חריפים. משאירים בתנור כ־20 דקות.

מכינים טחינה איך שאוהבים ומעליה מניחים את הבשר החם. לצד הבשר יש להגיש את העגבניות, הבצל והפלפל החריף הצרוב.

מוקפץ צ'ך פיקנטי וירקות ירוקים

מוקפץ צ'ך ירוק. צילום: אנטולי מיכאלו
מוקפץ צ'ך ירוק. צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים ל־4 מנות:

נתח צ'ך טרי (400 גר') פרוס לרצועות צרות כ־1 ס"מ, מפודר במעט קורנפלור
150 גר' אפונת שלג
150 גר' פרחי ברוקולי
פרח בק צ'וי אחד
4 בצלים ירוקים
1 צ'ילי אדום חריף
4 כפות שמן קנולה

לרוטב:

אצבע ג'ינג'ר טרי
2 שיני שום
4 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
כפית סוכר חום
לערבב הכל יחד בצנצנת

אופן ההכנה:

על מחבת ווק חמה צורבים את רצועות הבשר כ־1 דקה מכל צד ומוציאים לכלי נפרד.

לאותו השמן שבו טוגן הבצל מוסיפים לפי הסדר את הירקות הבאים ומקפידים שכל אחד מהם יטוגן 1־2 דקות כדי לשמור על פריכותם: רצועות צ'ילי אדום טרי, ברוקולי, שורש הבצל הירוק, אפונת שלג ועלי בק צ'וי בשלמותם.

מחזירים את נתחי הבשר, מוסיפים את הרוטב, מקפיצים לעוד כ־3 דקות ומגישים. ניתן לעטר את המנה בכוסברה טרייה ובשברי אגוזי קשיו קלויים.

קדרת שורשים ובשר חורפית

קדרת שורשים חורפית. צילום: אנטולי מיכאלו
קדרת שורשים חורפית. צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים:

500 גר' בשר אגוז טרי חתוך לקוביות של 3 ס"מ
שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לפרוסות של 3 ס"מ
שורש סלרי בינוני קלוף ופרוס לקוביות של 3 ס"מ
5 גבעולי סלרי קצוצים
3 תפוחי אדמה שטופים היטב וחתוכים לקוביות גסות
2 גזרים שטופים היטב וחתוכים לפרוסות גסות
2 בצלים סגולים קטנים חתוכים לרבעים
1/2 ראש שום קלוף
1/2 ליטר יין לבן או אדום יבש
4 פלפלים אנגליים שלמים
4 עלי דפנה
גבעול רוזמרין
3 גבעולי תימין
6 כפות שמן זית
2 כפות מלח

אופן ההכנה:

לסיר חם מוסיפים שמן וצולים את קוביות הבשר 2 דקות מכל צד. מוסיפים ירקות לצלייה קלה לפי הסדר הבא: שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, גבעולי סלרי, גזרים, שום, בצלים ותפוחי אדמה.

מוסיפים פלפל אנגלי ועלי דפנה, ומערבבים כל הזמן כדי לתת לירקות צבע זהבהב.

מוסיפים יין ומערבבים פעם נוספת, ואחר כך מוסיפים את יתר המרכיבים.

מבשלים על אש נמוכה כשעתיים, עד לריכוך הבשר.

רשת טיב טעם מפנקת את לקוחותיה החודש ויוצאת בחגיגת מועדון הכוללת מבצעים והטבות משתלמות.
במסגרת החגיגות, ייהנו חברי המועדון ומצטרפים חדשים ממבצעים על נתחי בשר טריים ומבצעי 1+1 מתנה על מגוון מותגים מובילים.
המבצעים יתקיימו בין התאריכים 6.2 ועד 13.3 בכל סניפי הרשת ובאתר האון ליין.

רוצים ליהנות מחגיגת הבשרים בטיב טעם? היכנסו