מסודרים: ליל הסדר על פי דיוויד פרנקל

את המנות המושלמות האלה של דיוויד פרנקל מפרונטו אתם ממש רוצים לאכול בסדר: סלט ירקות חווה, מרק תפוזי דם וסשימי, קארי ירקות, כרוב צלוי עם זנב שור וקינוח נפלא שיזכרו לכם הרבה זמן אחרי שתשירו "חד גדיא"

ליל הסדר על פי דיויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו
ליל הסדר על פי דיויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו
27 במרץ 2018

סלט אביבי מירקות חווה

החומרים ל־4 מנות:

2 לבבות ארטישוק
1 כף + כפית מיץ לימון
12 יחידות במיה נקיות מראשים
6 צנוניות צבעוניות
12 יחידות אפונת שלג
צרור אורוגולה
לרוטב:
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
חצי כף חומץ יין לבן
חצי שן שום כתושה
להגשה (אופציה):
גבינת עזים רכה

אופן ההכנה:
הארטישוק:
בסיר עם מים וכף מיץ לימון מבשלים את לבבות הארטישוק במשך 35 דקות עד לריכוך.
הבמיה: צורבים את הבמיה במחבת חמה עד לקבלת צבע צהבהב. מוסיפים כפית מיץ לימון וחוצים את הבמיות לאורכן.
אפונת השלג: בסיר עם מים רותחים חולטים למשך כמה שניות את אפונת השלג ומעבירים מיד למי קרח.
הרוטב: מערבבים את כל החומרים יחד.
ההרכבה: מערבבים את כל מרכיבי הסלט עם הרוטב ומגישים.

לכאורה רק סלט, אבל איזה סלט. צילום: אנטולי מיכאלו
לכאורה רק סלט, אבל איזה סלט. צילום: אנטולי מיכאלו

תבשיל חומוס ודלורית בקרם קוקוס וקארי

החומרים ל־6 מנות:
2 בצלים לבנים פרוסים דק
2 שיני שום
1 דלורית חתוכה לקוביות
1 כרשה
חופן עלי מנגולד
4 יחידות בייבי גזר
1 פלפל צ'ילי אדום טרי חתוך גס
1.5 כפות אבקת קארי צהוב
פלפל שחור ומלח
מיץ מ־2 ליים
1 כוס חומוס מושרה למשך לילה
1/2 כוס חלב קוקוס
צרור כוסברה

אופן ההכנה:
בסיר מאדים את הבצל בחום נמוך עד לשקיפות, מוסיפים את שאר הירקות ואת אבקת הקארי ומטגנים עם מעט שמן זית כ־2 דקות. מוסיפים את מיץ הליים והחומוס המושרה, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך שעה וחצי. מוסיפים את חלב הקוקוס, מצמצמים ומתבלים במלח ופלפל. מגישים עם צרור כוסברה.

קארי לפסח, למה לא בעצם? צילום: אנטולי מיכאלו
קארי לפסח, למה לא בעצם? צילום: אנטולי מיכאלו

 

 

מרק תפוזי דם וסשימי דג

החומרים ל־4 מנות:
150 גר' פילה דג פרוס לסשימי (לוקוס, אינטיאס, פרידה, פלמידה)
2 תפוזי דם קרים
חצי ליים
מלח ים
2 כפות שמן זית
קוביית ג'ינג'ר
חופן שקדים ירוקים פרוסים
עלי שרוויל / שומר

אופן ההכנה:
מפלטים את תפוזי הדם ומסדרים אותם בצלחות קעורות להגשה. סוחטים את ליבת התפוז ואת הליים מעל. מניחים בצלחת את פרוסות הסשימי ומתבלים במלח ים ושמן זית. מגרדים מעל את הג'ינג'ר ומפזרים את השקדים ועלי השרוויל בצלחת.

עלי שרוויל, כדאי שתכירו. צילום: אנטולי מיכאלו
עלי שרוויל, כדאי שתכירו. צילום: אנטולי מיכאלו

כרוב צלוי עם תבשיל זנב שור ופול ירוק

החומרים ל־4 מנות:

1 ק"ג זנב שור חתוך לפרוסות בעובי 3 ס"מ
כוס יין אדום
1 בצל חתוך גס
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 כרשה חתוכה לפרוסות
3 מקלות סלרי
2 עלי דפנה
חופן פלפל שחור
צרור תימין
2 כרובים חתוכים לחצי (סך הכל 4 חצאים)
2 חופנים של פול ירוק חלוט

אופן ההכנה:

הבשר: במחבת עם מעט שמן צורבים את פרוסות זנב השור עד לקבלת גוון שחום ומעבירים לתבנית תנור. למחבת שבה טוגן הבשר יוצקים את היין, מצמצמים בחצי ושופכים על הבשר שבתבנית. מוסיפים את הירקות (חוץ מהכרוב) והתבלינים ומוסיפים מים עד למחצית גובה הבשר והירקות. צולים ב־160 מעלות במשך 5 שעות עד שהבשר מתפרק מהעצם.
הכרוב: בסיר עם מים רותחים חולטים את 4 חצאי הכרוב במשך 3 דקות ומעבירים מיד למי קרח.
ההרכבה: מוציאים את הבשר מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר ומפרקים אותו מהעצם לחתיכות גדולות; מסננים את הנוזלים ושומרים אותם בצד. ממלאים את הכרובים בחתיכות הבשר, יוצקים את נוזלי הבשר על הכרובים וצולים בתנור במשך 8 דקות עד לקבלת זיגוג. מגישים עם פול ירוק.

 

כרוב צלוי עם תבשיל זנב שור של דיוויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו
כרוב צלוי עם תבשיל זנב שור של דיוויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו

מרנג שקדים, מוס מסקרפונה ותותים

החומרים ל־3 עוגות (מספיקות לכ־6 סועדים):
למרנג:
150 גר' חלבון ביצה
150 גר' סוכר
150 גר' אבקת שקדים מנופה
למוס מסקרפונה:
750 גר' גבינת מסקרפונה (רצוי בטמפ' החדר)
6 חלמונים
105 גר' סוכר
375 גר' שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
המרנג: מחממים תנור ל־105 מעלות.
במיקסר עם וו מקציף מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת מרנג יציב. מקפלים בעדינות פנימה את אבקת השקדים ומעבירים לשק זילוף. מזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה 4 עיגולים בקוטר 12 ס"מ (לכל קינוח) ואופים בתנור החם במשך 35 דקות עד לקבלת גוון קרמי. מקררים.
המוס: במיקסר עם וו מקציף מקציפים את החלמונים והסוכר כ־10 דקות עד שהתערובת בהירה ואוורירית. מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת קרם חלק. מחליפים לוו מקציף, מוסיפים את השמנת ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם אוורירי ויציב. מעבירים למקרר להתייצבות.
ההרכבה: מניחים כ־2 כפות מוס בין שכבות המרנג (ארבע שכבות סך הכל). מעל השכבה האחרונה מניחים תותים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

לא הולכים בלי קינוח. מרנג שקדים, מסקרפונה ותותים. צילום: אנטולי מיכאלו
לא הולכים בלי קינוח. מרנג שקדים, מסקרפונה ותותים. צילום: אנטולי מיכאלו