מי זאת המסעדה החדשה שכל הסלבס כבר העלו ממנה סטורי?

חשיפה לצפון. נורדר. צילום: אסף קרלה
חשיפה לצפון. נורדר. צילום: אסף קרלה

הכירו את נורדר, שמתחילה כמסעדה שכונתית לתושבי הצפון הישן ומטפסת עד לעולמות הפיין דינינג. עם אווירה נעימה, תפריט מעניין והמון מאמץ לדייק בהכל - נראה שיש פה את התלמיד הטוב בכיתה של צפון העיר, ואופציה נהדרת לבילוי נעים

12 באוקטובר 2022

הרחק הרחק בצפון הישן, אי שם במפגש הרחובות דיזנגוף ונורדאו, בפינת הרחוב בה שכן במשך שנים רבות הרום סרוויס (ובשנה האחרונה – הפישבון), נפתחה מסעדה חדשה בשם נורדר. שם קליט, כזה שמשדר יוקרה, ועל הדרך גם מאזכר את הלוקיישן הצפוני.

די נו, זה לא כ-זה צפונה. לא צריך להפעיל וייז. נורדר. צילום: נועם רון
די נו, זה לא כ-זה צפונה. לא צריך להפעיל וייז. נורדר. צילום: נועם רון

האחראים על הקמת הנורדר הם צוות רחב שמורכב מרועי חדד, ניב כוכב, יוני אלוש, עידו אמיר וסתיו כהן – הבעלים של מספר ברי-מסעדות ותיקים ואהובים בעיר, כמו הרובע ופארוק בשוק – שיצרו בשיתוף עם השף ליאור כהן (פופה, קפה פופולר) והקונדיטורית נועם הופמן מסעדה שיוצאת מהמרחבים הקהילתיים הפשוטים, ועולה גבוהה אל עולמות הפיין דינינג.

הנורדר מעוצב בצבעים מונוכרומטיים, שחור ולבן, אבן אפורה ותאורה עמומה שמייצרת אווירה סקסית ויוקרתית, אך עם זאת נעימה, שתואמת את סביבתה המוקפדת. ישנם מספר אזורי ישיבה שמאפשרים חווית בילוי שונה – בבר תשבו לדייט לוהט, בפנים על שולחן עם חברים טובים, בחוץ עם המשפחה לשיחה.

עיצוב נעים ומינימליסטי. נורדר. צילום: נועם רון
עיצוב נעים ומינימליסטי. נורדר. צילום: נועם רון

אם עוד לא ראיתם את המנות בסטורי של כל הסלבס המקומיים שהגיעו לשבוע ההרצה, אז תפריט האוכל נוצר בהשראת המטבח האיטלקי והצרפתי (כלומר, חמאה) עם חומרי גלם מקומיים, תפריט הקוקטיילים עשיר ומעניין ותפריט יין שיש להודות, היה מעט בנאלי עם היצע כוסות מאכזב. עם זאת, הקוקטיילים היו אלגנטיים ומעולים (49-58 שח), והאוכל גם הוא ברובו היה מוצלח מאוד.

האהובים עלינו במיוחד היו לחמניות החמאה החומה הנימוחות (ורק הן מתוך הסלסלה) עם לאבנה מעושנת וממרח עשבים (28 שח), קרם תירס במרקם חלומי עם בר ים בחמאה, צ'ילי מותסס וקריספי כרישה (52 שח), וספיישל שרצוי שישאר של ברוסקטת טרטר טונה עם פינגר ליים שהייתה ביס שהכיל בו את כל מה שרוצים שביס יהיה – רך, מתפצפץ, מלוח, קריספי, מתוק, חמוץ וטוב. ואולי האהובה עלינו מכולן הייתה המנה של הסלט בייבי שומר (52 שח), עם הדרים, צימוקים, פקאן מעושן וגבינה מלוחה, שיצרו יחד איזון טעמים ומרקמים נהדר שלא היה חסר בו כלום, וזה דבר שמאוד קשה להגיע אליו כשמדובר בסלט.

נראה כמו פילה מיניון ממיניון. הקרם תירס של נורדר. צילום: אסף קרלה
נראה כמו פילה מיניון ממיניון. הקרם תירס של נורדר. צילום: אסף קרלה

בשונה ממסעדות רבות בימים הראשונים לפתיחתן, נורדר עשתה רושם כאילו היא מתפקדת כבר חודשים רבים, היה ערב נטול פאשלות לחלוטין. הכל תקתק בזמן המדויק לו, לא נשכחה אף בקשה מאחור, הצוות בקיא ושירותי ועבד בהרמוניה יוצאת דופן לתחילת הדרך.

נראה שהנורדר הוא התלמיד הטוב בכיתה, זה שחורש לפני המבחן ובאמת מקבל 'טוב מאוד'. המאמץ לייצר את מה שהם שואפים לו בהחלט נראה לעין, אבל בשונה ממקומות רבים, הוא גם די מצליח. אין פה איזה סיפור מרגש על חלום לממש, אלא פשוט כוונה לתת מענה טוב ואיכותי לבילוי לאזור הצפוני של העיר. בהמשך יש כוונה לפתוח את המקום לבראנצ'ים בסופי שבוע, וגם להקדים את שעת הפתיחה להאפי האוור שמח ונגיש יותר.

דיזנגוף 245, תל אביב, ראשון-שבת מ19:00 ועד אחרון הלקוחות