זה לא קטנוע: הכירו את מסעדת הפיוז'ן האסייתית החדשה בשכונה

סאן יאנג (צילום: אנטולי מיכאלו)
סאן יאנג (צילום: אנטולי מיכאלו)

"סאן יאנג" החדשה ברחוב ברנר ממשיכה את הקו של מסעדות נוספות שקמו באחרונה עם רצון לגעת בכל מה שאסייתי (וגם קצת במה שלא). אנחנו קצת מתגעגעים למקומות כמו האנוי שנסגרה, אבל לגמרי ניתן צ'אנס למנה הנקראת "אאוט אוף קונטרול"

8 ביולי 2021

בכל הנוגע למסעדות אסייתיות בעיר, נראה שמדובר בבור ללא תחתית. מאקוטו של שף אביב משה (לשעבר מסה), גרינברג סאן, פופ אנד פופ ועוד אסיאתיות שנפתחו לאחרונה מנסות לרבע את העיגול ולגשר בין מטבחי אסיה לישראל ולשאר העולם. התוצאה, כצפוי, רחוקה ממה שטעמתם בהאנוי (המסעדה ז"ל והעיר). כעת מתווספת לרשימה סאן יאנג, מסעדת פיוז'ן אסייתי עם שם של קטנוע. מבולבלים? גם אנחנו.

סקוורס, סאן יאנג (צילום: אנטולי מיכאלו)
סקוורס, סאן יאנג (צילום: אנטולי מיכאלו)

סאן יאנג ממוקמת במלון הבוטיק INK ברחוב ברנר. "ללונדון יש את 'אקסן' ו'נוביקוב', לניו יורק יש את 'בודקן' ו'בודהה בר', למילאנו יש את 'נובו' ועכשיו לתל אביב יש את סאן יאנג – חוויית בילוי אסייתית בין לאומית, מטבח פיוז'ן אסייתי עם בר קוקטיילים מטורף ואווירת בילוי קוסמופוליטית מדהימה", לשון הקומוניקט, שממנו כבר אפשר לקבל מושג במה מדובר. עם זאת חבל לפסול את המסעדה על הסף, שכן קבוצת הניהול שעומדת מאחוריה מוכיחה את עצמה במוסדות אסייתיים ותיקים ומצליחים – פו סושי, קיסו בקרית אונו וני-שי בנתניה.

סאן יאנג במלון INK (צילום: סיון אסקיו)
סאן יאנג במלון INK (צילום: סיון אסקיו)

עיון בתפריט מגלה צירופים שכבר נצפו במסעדות אסייתיות רבות, כולל אלו של הקבוצה. למשל סקוורס  – טרטר טונה אדומה, קריספי רייס, אבוקדו כמהין, צ'ילי ירוק ושמן שומשום; שרימפס קריסטל בחמאת הדרים וטוגראשי על לחמניית חלב יפנית; בר ים צלוי בחמאה חומה, ציר סאקה, חציל במיסו ושמן ריחן; וצלעות טלה עם פירה תפוחי אדמה, צ'יפס ארטישוק ירושלמי וציר בקר במיסו.

באגף הסושי המגמה מתחדדת, לדוגמה סשימי רול – טונה אדומה, בס, אבוקדו ועירית עטופים באצת נורי ומלפפונים עם קרם ג'ינג'ר וגזר; אאוט אוף קונטרול – ספייסי טונה ושבבי טמפורה בציפוי אבוקדו וטונה נאה; ומגורו נגירי – טטאקי טונה אדומה, אצבעות אורז, כבד אווז צלוי ורוטב סויה מתקתק. תפריט האלכוהול כולל קוקטיילים, סאקה מסוגים שונים וויסקי יפני לצד בירות ויין מהארץ ומהעולם.

בר ים פיוז'ן אסייתי. סאן יאנג (צילום: אנטולי מיכאלו)
בר ים פיוז'ן אסייתי. סאן יאנג (צילום: אנטולי מיכאלו)

ביקור במקום מפריך את הספקות וסאן יאנג מתגלה כלאונג', סגנון בילוי שהושרש בעיר (מלי מלו, TYO ועוד) ואשר אפשר לדמותו לתבשיל שמותקן מאווירה, אוכל וסטייל בכמות שווה. החלל מרשים, מאפקט הירידה במדרגות ועד לעיצוב, לבר מרכזי גדול ולכיסאות נוחים במיוחד. האוכל טעים ברובו וניכר שבמטבח יש מי ששם עין. נאמס חמים ופריכים במילוי שוק אווז קונפי הוגשו עם כל האלמנטים הנלווים (חסה אייסברג, עשבי תיבול, צ'ילי ורוטב) בצירוף הסבר כיצד להרכיב את המנה. גיוזה במילוי עוף קצוץ על קרם תירס ובר ים שהוזכר לעיל הן מנות מוצלחות שמתאימות לערב נשנושים ואלכוהול. ואגב נשנושים, המלצרית מזהירה מראש שהמנות די קטנות, כפי שאכן קורה – שניים עד ארבעה ביסים לאדם. המחירים כמקובל בשוק: 42-64 ש"ח למנה ראשונה, 78-135 ש"ח לעיקרית, כ-55 ש"ח לרול סושי.

מכיוון שמדובר במקום שזה עתה הושק ראוי לתת לסאן יאנג 100 ימי חסד, או לפחות להמתין למוצא פיו של המבקר שלנו. על פניו נראה שהמסעדה מכוונת לפלח שוק גדול שעבורו פו וקיסו הן מסעדות אסייתיות עשויות כהלכה. ועם מספרים הרי אין מה להתווכח.

ברנר 14, תל אביב, 03-5030098, ראשון-שבת 18:00 עד 23:00