תאילנדי, מקסיקני, טעים: המקום הזה מציע סביצ'ה בטעמים מסקרנים

התאילנדית, המקסיקנית והיפנית. סביצ'ה בכרם
התאילנדית, המקסיקנית והיפנית. סביצ'ה בכרם

זה החל כפופ אפ בכרם התימנים, ועכשיו עובר למשכן קבע בשוק הסמוך: הכירו את "סביצ'ה בכרם" (השם נשאר) שמציע את המאכל הפרואני בכמה ורסיות בכלל לא פרואניות, ויש גם קוקטיילים ותכניות מעניינות להמשך

28 באוקטובר 2021

מרחוק נראה שכל דוכן אוכל בכרמל הוא מכרה זהב, אבל כמו בכל העיר גם כאן יש מקומות עם נאחס. בחלל שברחוב חבשוש 31 פעלו לתקופה קצרה קבביית מיטש ומסעדת הרחוב חבשוק של שף יגאל מולנר. כעת נפתח בו סביצ'ה בכרם, ועתידו של המקום נראה ורוד מתמיד.

בקרוב יהיה שלט חדש. נוי סירקוביץ' וחברה
בקרוב יהיה שלט חדש. נוי סירקוביץ' וחברה

סביצ'ה בכרם הוא גלגולו הקבוע של פופ אפ באותו השם, שפעל ברחוב יום טוב הסמוך. הבעלים נוי סירקוביץ' התחילה בקטן, במכירה לשכנים דרך קבוצות ווטסאפ בכרם התימנים. כשהבינה שיש לה ביד מתכון מנצח היא פתחה פופ אפ, וכשגם הוא הוכיח את עצמו – היא החליטה ללכת על כל הקופה. ניסיון בדגים (מון) ובאירוח (הוטל מונטיפיורי) מתובלים באומץ ותעוזה הובילו להקמת בסיס קבוע לסביצ'ה.

"אוכל מיוחד הוא התשוקה שלי מאז הילדות ואני מאוד אוהבת דגים נאים. כשהתחלתי עם הפופ אפ הרגשתי סיפוק ענק. לא תכננתי לפתוח מקום כל כך גדול אך כשראיתי את החלל הזה התעקשתי עליו. קיבלתי מטבח הרבה יותר גדול שמאפשר לי להרחיב את העסק ולפתח מוצרים חדשים".

הים תיכונית. סביצ'ה בכרם
הים תיכונית. סביצ'ה בכרם

נכון לפתיחה התפריט כולל ארבע מנות: המקסיקנית – לברק, מנגו ואבוקדו ברוטב לימון טבסקו; הים תיכונית – לברק, מלפפון ענבים, זיתי קלמטה ויוגורט יווני; התאילנדית – סלמון/לברק, במיה תאילנדית, פפאיה ירוקה ופרי הדר; והיפנית – סלמון, מלפפון, תפוז, אבוקדו, אפונת ווסאבי ופנקו (40-48 ש"ח).

כל מנה מוגשת על מצע שונה, למשל אצות ווקאמה במנה היפנית וחסה אייסברג בתאילנדית, ובתוספת משהו קראנצ'י ליד – רבעי פיתה מטוגנת בזעתר (הים תיכונית), נאצ'וס (המקסיקנית) ודפי אורז מטוגנים (יפנית ותאילנדית). הדגים מגיעים מדוכני השוק ולכן המבחר צפוי לגדול על פי מצאי הדגה הטרייה.

בהמשך מתכננת סירקוביץ' להוסיף מנות אוכל רחוב ארגנטינאי, למשל טרטר בקר בסלסה קריושה – רוטב פלפלים חמוץ, וגרסה ארגנטינאית לסטייק אנד אגס בתוספת צ'יפס קריספי ואיולי צ'ימיצ'ורי. "אבי נולד בארגנטינה והוא האסאדור הכי טוב שאני מכירה. למדתי ממנו המון על בשר ורטבים". לצד הסביצ'ה נמכרים קוקטיילים בטעם עראק הדרים ומוחיטו (30 ש"ח), ובקרוב יגיעו ברזי בירה. בתום ההרצה יחלו משלוחים דרך וולט. בחמישי הבא (4.11 מ־19:00) יתקיים אירוע פתיחה רשמי עם די ג'יי, אוכל וקוקטיילים.

לא מלחיץ לפתוח עסק בכזו תקופה?
"אני מתייחסת לכך כאל שיעור. זו פעם ראשונה שאני פותחת עסק והלמידה לא פחות חשובה. אמנם חבל אם העסק לא יצליח אבל כסף בא וכסף הולך. אני לא אוהבת להסתתר מאחורי הפחד".

סביצ'ה בכרם, חבשוש 31 תל אביב, 03-7308866, שני-חמישי 12:00-23:30, שישי 11:00-17:00, שבת 19:00-23:30, ראשון סגור