סופגנייה בהפרעה: הסופגניות הכי מופרכות ושוות של חנוכה 2019
סופגניית המבורגר, סופגניית קרמבו וסופגניות בהשראת חטיפים: תשכחו מסופגניות קלאסיות במילוי ריבת תות שדה, השנה הקונדיטוריות מתפרעות עם מילויים מוזרים במיוחד וטעימים להפתיע. הנה הפייבוריטיות שלנו
המבורגר? סופגניה! | ג'ייקובס
הלוק מתעתע והטעם דלישס: סופגנייה אפויה (פחות קלוריות, ותודה) במילוי בראוני עטוף רושה על תקן המבורגר, פרוסות תותים (עגבניות), קולי פסיפלורה (גבנ"צ) וקרם וניל (מיונז). אי אפשר שלא לעוף על הדאחקה (16 ש"ח).
רפאל איתן 1 קרית אונו, 03-5511333; החרושת 19 רמת השרון, 03-5491000
בובספוג וחברים | שואורום
הבייקרי הכי מוטרף בעיר מכה שנית עם קולקציית בובספוג מוגזמת לכבוד 20 שנה לכנופיה המצוירת. עם כל חיבתנו לריבוע הצהוב נאלצנו לבחור בפטריק סטאר – קרונאט מושחת במילוי קרם עוגיות גבינה ממכר (16 ש"ח).
theshowroom.co.il
סופגניית סנאים | סופגנרי
בפופ אפ של קונדיטוריית בליקמח משתגעים עם קולקציה צבעונית ומופרכת. מילוי פרלינה ולרונה ועיטור אגוזי לוז קלויים ומסוכרים מצופים שוקולד מוזהב מרכיבים את הסופגנייה עם השם הכי חמוד בעיר (14 ש"ח).
בליקמח
פינק & ווייט | דלאל
בקונדיטוריה הקלאסית בדרך כלל משחררים השנה את העניבה ומכינים לחג את ליידי פינק ומיסטר ווייט – דונאט בריוש אפוי עם אייסינג סופרפוד ורוד, פיסטוק וגנאש פטל, וגרסת אייסינג לבן עם צ'יפס קוקוס לא מסוכר, שלג קוקוס וקרם פטיסייר (18 ש"ח).
דלאל
Новый Год (סופגניית נוביגוד) | בוטיק סנטרל
נוביגוד בפתח ובבוטיק סנטרל רוקדים על כל החתונות: טייק אוף על עוגת רמשקה מסורתית מסופגניות בריוש, במילוי ריבת חלב ושמנת חמוצה לאיזון המתיקות. וודקה וחנוכייה ואתם מסודרים (64 ש"ח).
boutiquecentral.co.il
קרמבו סטייל | ביסקוטי
הקונדיטוריה שמביאה כל חג קולקציות מנומקות מגישה הפעם סופגניות בהשראת חטיפים מתוקים ומלוחים. הכי עפנו על גרסת הקרמבו – מרנג מתוק כמתחייב וקישוטי מקלות מרנג מזולפי שוקולד (11 ש"ח).
biscotti.co.il
סופגנכריך | אלחנן תרבות לחם
שווה להתאמץ ולנסוע צפונה כדי לטעום מהסופגניות־כריך שמכין שף קונדיטור אלדד שמואלי: מרובעות, מטוגנות אבל בלי טיפת שמן, במרקם אוורירי שקצת מזכיר בריוש ומילוי ריבות וקרמים מתוצרת בית. אנחנו התאהבנו בזו הממולאת בקרם בוטנים עשיר בציפוי שוקולד (15 ש"ח).
אלחנן
שוקולד Rush | רולדין
ברשת שנעשתה סמן ימני למוגזמות מכינים השנה לא פחות מ־15 סופגניות שונות. אחרי לבטים רבים, כמכורי פיסטוק שמנו יד על סופגנייה מוגזמת בקטע טוב, במילוי קרם פיסטוק וקצפת, סבלה שקדים חמאתי וקרם מסקרפונה (12 ש"ח).
roladin.co.il
קרמשניט | קונדיטוריית שמו
עוד קולקציה שיצאה משליטה מגיש השף קונדיטור מיקי שמו, והפעם בהשראת עולם הפטיסרי. סופגניית קרמשניט הכי עשתה לנו את זה, בגלל לוק פרוע, מילוי קרם וניל וציפוי שוקולד לבן ושברי בצק עלים מקורמלים (15 ש"ח).
shemo.co.il
בריוש פיסטוק | דרימרי
נכון שביומיום אין מה לחפש בפתח תקווה, אבל לכבוד החג שווה לעשות מאמץ. מהקולקציה של שף קונדיטור עידן מימון (לשעבר טוטו וקלארו) בולטת במיוחד סופגניית פיסטוק חלבה במילוי קרם פיסטוק עשיר ושערות חלווה (12 ש"ח).
הסיבים 49 פתח תקווה, 03-9503330
סופגניית ריבה | MIMI
לא באמת חשבתם שנסיים בלי המלצה לסופגניית ריבה מסורתית, וזו של מימי מצטיינת בקטגוריה – קראפן (בצק שמרים איטלקי) קל ואוורירי במילוי ריבה מתוצרת בית ופידור אבקת סוכר. אם אתם אנשים של קלאסיקה, she's the one
(7 ש"ח).
ז'בוטינסקי 2 הוד השרון; אריק איינשטיין 3 הרצליה; המוביל 3 כפר סבא, 09-8353600
5 לא מוגזמות אבל טעימות
בומבולוני | לחם יין
סופגניות מושלמות – אין מילה אחרת – בסגנון איטלקי, מבצק רך כענן מצופה סוכר במילוי קרם פטיסייר קטיפתי, מרנג לימון חמוץ ולא מתנצל ופירות יער אדום לוהט (9־12 ש"ח).
לחם יין
באבא רום | מתוקה
השנה זנחנו לקצת את עוגת הבריוש לטובת טייק אוף על קינוח איטלקי קלאסי: סופגנייה וסברינה בטעם רום עשיר ומילוי קצפת, קצפת דובדבן ועיטור דובדבן אמרנה, שילוב מקורי ואלגנטי (12 ש"ח).
וניל הדרים | Tatti
לעומת הצבעוניות והמתיקות המופרכת ברוב המקומות שמחנו לפגוש בקולקציה של רשת טאטי סופגניות אווריריות ומעודנות. במיוחד אהבנו את הגרסה במילוי קרם תפוז חמוץ עדין ומבושם (11 ש"ח).
מיני סופגניות | מונייר
כל הטועמים שלנו הצביעו בעד הסופגניות שיצר השף קונדיטור ערן שוורצברד, ביס וחצי של עונג וחיסכון בקלוריות בגרסה קלאסית וספיישל בטעמים מיוחדים – לוטוס וקינמון, פטיסייר קוקוס ומלבי-וניל (מ־130 ש"ח ל־15 יחידות).
מונייר
דונאט טבעוני | פיס אוף קייק
מתוך קולקציה מושקעת שסוף סוף מתייחסת לטבעונים – שאיבדו מזוהרם לטובת הנמנעים מגלוטן – אהבנו את גרסת הטוטי פרוטי עם זיגוג תות וסוכריות בוורוד לבן (9 ש"ח).
pieceofcake.co.il
סופבאניה | אוקינאווה
ברשת הסושי מגישים עד סוף החודש קינוח שמחבר סופגניה ובאן לאכילה במקום או בטייק אוויי, במילוי קרם מסקרפונה, רוטב דובדבנים, קראמבל פריך ואבקת סוכר מאצ'ה. בגרסה הטבעונית תמצאו מילוי קרם שוקולד עשיר, קראמבל שוקולד מלוח ואבקת סוכר (26 ש"ח).
לבונטין 11, שבזי 46, 03-5101099