הכירו את ילדת הפלא הירושלמית שתחליף את שורטי במסעדת מאנה

השפית דור סטריקובסקי (סטריקי) שגדלה בקבוצת מחניודה תחליף את הזמרת שנפרדה מהמסעדה בטונים צורמים. בתפריט החדש: מנות בהשראה ירושלמית והרבה שמייח

מאנה. תפריט חדש וירושלמי (צילום: אסף קרלה)
מאנה. תפריט חדש וירושלמי (צילום: אסף קרלה)
10 בפברואר 2020

מאנה פרק ב': אחרי פתיחה מתוקשרת עם שורטי כשפית ופרידה מהירה ומתוקשרת לא פחות, במאנה מגייסים למטבח את השפית דור סטריקובסקי (סטריקי), לשעבר ממחניודה וקוקו במבינו. "הבעלים ואני מכירים עוד מירושלים והם יצרו איתי קשר אחרי ששורטי עזבה. סגרנו לחודש ויצרנו תפריט חדש לגמרי, קל יותר ומסובך פחות, שמתאים למה שהמקום רוצה לשדר", היא מספרת. הבעלים כפיר זלייט (יחד עם אחיו תמיר זלייט ועם חיים הלוי) מוסיף "פתחנו עם שורטי אבל זה לא הסתדר. לא הייתה התאמה בין מה שאנחנו מחפשים למה שהיא מכוונת. את דור אנחנו מכירים עוד מירושלים וחיפשנו משהו שיותר מתאים לנו ולסגנון הים תיכוני".

שורטי. יאללה ביי (צילום: דניאל קמינסקי)
שורטי. יאללה ביי (צילום: דניאל קמינסקי)

סטריקובסקי (29) החלה את קריירת הבישול המקצועי במסעדות טלביה ומונא מקבוצת מחניודה. בתפקידה האחרון היא עזבה את הפס בגלל פציעה לטובת תפקיד שף־קונדיטורית במסעדת מחניודה. לתל אביב עברה סטריקובסקי בעקבות לימודים באוניברסיטה ("אחרי חודשיים הבנתי שאין סיכוי שאני אהיה פסיכולוגית"), שהוחלפו במטבח של קוקו במבינו. "הבאתי לשם את האווירה השמחה של השוק שאותה אני לוקחת לכל מקום" היא מספרת על התקופה במסעדה של טום אביב.

סטריקובסקי במאנה. תביא את הכפיים (צילום: אסף קרלה)
סטריקובסקי במאנה. תביא את הכפיים (צילום: אסף קרלה)

במאנה היא קיבלה מהבעלים יד חופשית במטבח, ובחודש שהמקום היה סגור בנתה תפריט שמתאים לעיצוב ולסגנון הים תיכוני, שהחליף את הקונספט הערבי מהפתיחה. במבט ראשון קשה שלא לזהות את מחניודה המסעדה ומחנה יהודה השוק בכותרות ("יאללה הרצה", "בשביל הסיפתח והמוציא"), גימיק שמבליט את הסיפור הירושלמי של כל המעורבים בעסק. התפריט נמצא עם רגל אחת בירושלים והשניה בתל אביב, והוא מחבר בין בייגל ירושלמי עם לבנה, ממרח פלפל וזיתים (24 ש"ח), סביצ'ה דג (52 ש"ח) ובוזעתר – בוראטה של איטלקים עם פסטו ערבי ושרי שמש (52 ש"ח) לפתיחה.

בעיקריות תמצאו ניוקי תרד בחמאת לימון, ארטישוק, ברינזה וצ'ילי (58 ש"ח), "דג מה יצא לדייג יעני חריימה אבל בקלאס" עם לימון כבוש, יוגורט וחלה שרופה (67 ש"ח), עראייס עם טחינה ירוקה וסלטון חריף (69 ש"ח) ונתח בשר מתחלף לפי בחירת הקצב שגיא טריגר, ספק הבשר להמבורגריית פאט קאו של טום אביב. בקינוחים למרות הכשרתה כקונדיטורית חוזרת סטריקובסקי אל הפשטות ומביאה מנות אחרונות מהזיכרון האישי: כנאפה כמו שאכלה בטורקיה, מוס גבינה פירורים ותותים, ועוגת ביסקוויטים של סבתא חיה (34-38 ש"ח). "אני רוצה שאנשים ירגישו כמו בבית, שהאוכל יהיה נגיש והאירוח ברוחב יד. לכן גם מי שלא מזמין קינוח מקבל כוס תה בסוף הארוחה".

מאנה. יאללה חפלה (צילום: אסף קרלה)
מאנה. יאללה חפלה (צילום: אסף קרלה)

תפריט האלכוהול הותאם למאנה החדש והוא מציע יינות ישראליים ואירופאיים (30-55 ש"ח לכוס), בירות וקוקטיילים בכיוון ים־תיכוני, למשל Habibi על בסיס ג'ין מג'הול, ליקר פרחי סמבוק, סירופ עשבים וג'ינג'ר ביר ו־Malik מטקילה, מזקל, אורז'ה שקדים ורוזטה (52 ש"ח). כרגע המקום פתוח בשעות הערב בלבד, עם הפי האואר בשעות 18:00-21:00. בתום ההרצה הוא ייפתח בשישי בצהריים לחפלה/קבלת שבת ירושלמית.
אבן גבירול 61 תל אביב, ראשון־שבת מ־18:00, 03-5059433