מזל שהוא מגיע בדלי: 13 סיבות ליוגורט במטבח

כקראסט פריך, רוטב עשיר או בסיס לשייק המושלם - קבלו 13 סיבות מעולות לכך שאתם חייבים דלי יוגורט במטבח שלכם

כל הסיבות להחזיק אצלכם יוגורט. צילום: שאטרסטוק
כל הסיבות להחזיק אצלכם יוגורט. צילום: שאטרסטוק
21 בפברואר 2018

1. בצק

כוס קמח תופח וכוס יוגורט יצרו את הבצק הטעים והאוורירי ביותר שטעמתם. בין שאתם מכינים באמצעותו לחמניות או בצק לפיצה, אלו שני מרכיבים שיוצרים מנה מפנקת ביותר. תסמכו עלינו, זה באמת עובד.

2. רוטב

יוגורט הוא אלטרנטיבה מצוינת לרוטב למגוון סלטים. כף שמן זית, מלח, פלפל ותבלינים והנה לכם רוטב מרענן, קריר שונה וטעים. נסו להשתמש ביוגורט במקום במיונז בסלטים – המרקם יהיה קצת יותר קליל אך יחסוך לכם הרבה קלוריות.

3. שייק איט

יוגורט הוא הבסיס המושלם לשייקים. תשכחו מבסיס חלב או תפוזים, כל מה שאתם צריכים זה הפירות שאתם הכי אוהבים, יוגורט ומיקסר. נסו להקפיא את היוגורט לפני שאתם מכניסים אותו למיקסר ותקבלו משקה סמיך ומרענן.

4. לאבנה

גם אתם יכולים לומר לכולם שאת הלאבנה הכנתם לבד, וזה באמת כזה פשוט. רפדו מסננת צפופה בבד סינון או בחתיכה גדולה של בד גזה, צקו פנימה שתי כוסות יוגורט מעורבבות עם חצי כפית מלח והניחו מעל קערה ליום־יומיים במקרר. את הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה אתם יכולים לזרוק והנה לכם לאבנה ביתית מעולה.

5. לפעם הבאה שאתם מכינים בראוניז

זה נכון להרבה מאוד עוגות, אך ספציפית בבראוניז יוגורט יעשה פלאים. במקום כוס שמן להכנת הבלילה, הוסיפו 4\3 כוס יוגורט. הבראוניז יהיו נימוחות הרבה יותר ועל הדרך יכילו עוד קצת חלבון למנה היומית שלכם.

6. פירה היסטרי

תשכחו מחמאה, תשכחו מחלב – יוגורט הוא המרכיב שחיפשתם כדי להגיע לפירה המושלם. הוא יוצא קרמי, אוורירי וקליל הרבה יותר מפירה עמוס חמאה.

7. מקפא טעים ובריא

אפשר לאכול גלידה על מקל שלא גורמת לכם להתחרט ולחשב קלוריות. ערבבו תותים חתוכים, אוכמניות, גרנולה ויוגורט, הקפיאו עד שיתמצקו וקיבלתם את הקינוח הכי כיפי שיש.

8. התחליף לשמנת

אל תפחדו לנסות את זה בבית. יוגורט משמש תחליף מעולה לשמנת לבישול, ולא צריך לשבור את הראש – השתמשו באותה הכמות שנמצאת במתכונים השונים ותיווכחו בעצמכם כמה קלילות יהפכו המנות שלכם.

9. צזיקי

אחת המנות היווניות המוכרות ביותר היא גם אחת הפשוטות ביותר. מדובר בטחינה של היוונים, אם תרצו, וכל מה שאתם צריכים לעשות כדי ליצור את המנה הוא שום, מלפפונים, שמיר, מיץ לימון ויוגורט, כמובן.

10. קראסט, חברים, קראסט

יוגורט, מיץ לימון, מלח ופלפל הם כל מה שאתם צריכים למרוח על הדג שלכם לפני שאתם מכניסים אותו לתנור. התוצאה היא קראסט קראנצ'י וטעים להפליא שלא יאכזב אף ארוחה שלכם.

11. המוזלי שלא חשבתם עליו

כולנו מכירים את הגרסה המתוקה – פירות חתוכים, אגוזים, גרנולה ודבש עם יוגורט. אך מה לגבי הגרסה המלוחה? בצל קצוץ, אבוקדו, שמן זית וירקות בתנור עם יוגורט ייצרו לכם מנה טעימה, מיוחדת ומלאה בכל טוב.

12. מקרוני וגבינה מהיר

זה באמת קל כמו שזה נשמע. ערבבו יוגורט, גבינת צ'דר מגורדת, תבלינים ומעט מהמים שבהם בישלתם את הפסטה, וצקו על הפסטה החמה שלכם. בתיאבון.

13. הוא פשוט יעשה לכם טוב

יוגורט הוא לא רק עוד מוצר ברשימת המוצרים שכדאי לנו לאכול, הוא עוזר בעיקר לשמור על תזונה מאוזנת ובעל יתרונות רבים בשמירה על המשקל. הוא תורם לתחושת שובע, עוזר בפירוק המזון, מחזק את מערכת ההגנה הטבעית של הגוף ואף עוזר להורדת כולסטרול בדם. פלא לבן, כבר אמרנו?