בהתאם לתו ולרעב: סיורים קולינריים טעימים (ומותאמים לתקופה)

סיור וירטואלי בסצינה הקולינרית בהר הנגב (כן, כן), או שיטוט אחר הפתעות טעימות בבירה? הסגר הסתיים ואפשר לצאת קצת מהבית (או שלא) וליהנות מאוכל טוב

המפית הקולינרית צילום צור ריכטר־לוין
המפית הקולינרית צילום צור ריכטר־לוין
17 בפברואר 2021

כולם מדברים על הקולינריה הישראלית כאיט גירל, וכשהעולם כולו צבוע אדום – זוהי ההזדמנות לבחון מה קורה בסביבה הקרובה. אבל היי, לא רק בתל אביב. סיורי אוכל מודרכים במגבלות התו הסגול והירוק כמובן מספקים בריחה טעימה מהמציאות ומהמטבח, שאפילו לבשלנים.ות שבינינו קצת נמאס ממנו. אספנו לכם כמה אפשרויות מלהיבות.

Walk Eat Jerusalem

פיתות דקיקות ושווארמה משובחת, מאפה מוטאבק פריך ממולא גבינה מתוקה וקבב בעמידה ברחוב – כל אלה ועוד צובעים את שיטוטי האוכל של לילך רובין בצבעוניות הסוערת שנקראת "ירושלים". כפעילה חברתית, יזמית, חוקרת אוכל ולשעבר בעלת קפה שרגא, רובין מכירה את מקומות האוכל הכי סודיים ואינה חוששת לספר. ולמה שיטוט? כי כל מסלול טומן בחובו הפתעות: שיחה ספונטנית עם יצרן מקומי, טעימות מעבר ללו"ז והצצה לתוך סירים – כולם מתובלים באנקדוטות וסיפורים על מרקם החיים השברירי בירושלים. המסלולים מדגישים את רב־הלאומיות שבבירה ועוברים גם במזרח העיר – לונה פארק קולינרי מסעיר, שאחריו שלום וקירוב לבבות הופכים ליותר מאשר סתם סיסמה. 250־280 ש"ח, walkeatjlm.com

Walkeat. היי ג'רוז. צילום: צור ריכטרלוין
Walkeat. היי ג'רוז. צילום: צור ריכטרלוין

המפית הקולינרית

אם סיור קבוצתי אינו כוס התה שלכם, למה לא סיור בהדרכה וירטואלית? המפית הקולינרית, יוזמה חדשה של איש הקולינריה דוד כהן, כאילו נתפרה למידות התקופה הנוכחית, שמכתיבה ריחוק חברתי וגמישות מקסימלית. לאחר ההרשמה מקבלים קישור להורדת אפליקציה וקוד אישי, ומכאן נפתח בפניכם כל טוב הסביבה. לאחר סיבוב מוצלח באזור הר הנגב חוזרת המפית עם סיור נוסף ברמת נגב, ירוחם ומצפה רמון וגם עם סיור ברהט במסגרת דרום אדום. אפשר לדלג בין הנקודות בכל סדר שמתחשק ואפילו לפרוס אותן על פני הסופ"ש. האפליקציה מספקת מידע על כל נקודת טעימה ומכוונת גם לאטרקציות מעניינות בסביבה שאינן אוכל, למשל תחנת הכוח הסולרית באשלים. 140-160 ש"ח, al-hamapit.co.il

סיורי המפית. צילום: צור ריכטר-לוין
סיורי המפית. צילום: צור ריכטר-לוין

חוויית תרבות קולינרית

בסיורים של דוד קישקה, יזם ואיש תוכן קולינרי, אוכל, אנשים והחיבור התרבותי ביניהם הוא העיקר. מזה שנים שהוא מוביל גרגרנים סקרנים בסיורים שהם הרבה יותר מטעימה כזו או אחרת. הסיורים בחו"ל כרגע מושבתים (אבל תרשום אותנו לפריז בבקשה), ולכן קישקה משייף את מיומנותו בארץ בסיורים במספר שווקים כמו לוינסקי, הכרמל ומחנה יהודה או הפשפשים ויפו העתיקה, אבל גם בחוויות במדבר, ברמת הגולן, ביקבים ועוד. בקיצור רק תנו לו לוקיישן והוא כבר יביא את האוכל והסיפורים בהתאמה מדויקת להרכב המשתתפים, ממסיבת רווקות ועד יום הולדת לסבתא, ממסע קרניבורים ועד טיול טבעוני. 280 ש"ח לאדם כולל אלכוהול.
davidkichka.com

דוד קישקה בסלפי של פאולה (צילום: יח"צ)
דוד קישקה בסלפי של פאולה (צילום: יח"צ)

אצל ארז במטבח

"הנסיך של ואדי ניסנס", כך קוראים לארז גולקו מאחורי גבו מטיילים שחוו סיורי אוכל בהדרכתו. השף החיפאי חש בוואדי ניסנס כמו במטבח הפרטי שלו: מכאן הוא אוסף חומרי גלם לבישול ארוחות שהוא עורך בביתו ולמארזי בראנץ' סקסיים שמשוגרים במשלוח. זעתר וסומק טרי, חלבה ודבש חרובים, סביצ'ה מדג טרי שנאכל בעמידה בפתח חנות דגים, חומוס מסורתי ופלאפל מיתולוגי מתבלים את הסיור בטעמים עונתיים ומקומיים. בכל עצירה מסביר גולקו על הייחוד של הדוכן או החנות, ומומלץ בהחלט למלא את הסל שמקבלים בתחילת הדרך במעדנים חיפאיים למזכרת. 150 ש"ח, inmykitchen.co.il

האוכל הטוב בישראל

שיער אדום־אש וטמפרמנט תואם הם סימני ההיכר של לין לוי, עיתונאית אוכל העורכת סיורי קולינריה בחורפיש. המסלול שמתמקד בהעצמה נשית, לא דבר של מה בכך בחברה הדרוזית, נפתח במקום שמייצר את הפיתה הדרוזית הכי גדולה בארץ (דמיינו גלגל משאית) ומשם הוא נוסק לשלל טעימות: לבנה ביתית ועלי גפן, מאפה פטאייר ממולא בתרד בר, מאכלים ביתיים ופטיר – מאפה בצק מתוק במילוי סחלב, בסך הכול כ־15 טעימות שאחריהן חגורת הבטיחות ברכב בקושי נסגרת. בתחנה היחידה שאינה מבוססת אוכל מבקרים בנקודת תצפית מרהיבה שמזינה את הלב והנשמה. 250 ש"ח, בנייד: 054-5587742 או באינסטגרם: thebestfoodinisrael@

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lin Levy (@the_best_food_in_israel)

טעימות בשדרות

"כשאני שואלת אנשים מהי המילה הראשונה שמתקשרת בעיניהם עם שדרות, 90 אחוזים אומרים קסאמים וצבע אדום – אבל יש כאן אוכל נהדר", אומרת עדי רוזן, יזמית תושבת העיר, ששמה את הקולינריה השדרותית על המפה. ואכן, סיור טעימות מגלה שבעיר הדרומית התפתחה סצנת אוכל מסקרנת: פיצה צ'יפס ופיצה ארטישוק, פיצוחי פירות יער ופיצוחי חלבה ושוקולד, לחמניית פרנה בעבודת יד במילוי מעורב ירושלמי ו"החומוס של טחינה", חומוסייה שנולדה בשדרות, שלה סניפים בתל אביב וירושלים. ביקורים במוזיאון הקסאמים ובכפר הסטודנטים שנבנה ממכולות מחברים בין האוכל לעיר ולאנשיה, שלא יעזבו את שדרות לטובת אף מקום אחר. 200 ש"ח, בנייד: 054-2212646 או באתר: travelandeat.co.il

פרנה בשדרות, שדרות בתוך פרנה, ווי ווי ווי. צילום: בית הספר לחשיפה
פרנה בשדרות, שדרות בתוך פרנה, ווי ווי ווי. צילום: בית הספר לחשיפה