Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

סלט נבטוטים של משק ברזילי

סלט רענן ומעט מתקתק עם סמלי החג - רימונים ותפוחים - שיכול להתאים גם כמנה ראשונה וגם כתוספת

סלט מונבטים של משק ברזילי. צילום: בן יוסטר
סלט מונבטים של משק ברזילי. צילום: בן יוסטר

אם רוצים להנביט עדשים מתחילים בהכנה שלושה ימים מראש: שוטפים 2 כוסות עדשים ירוקות ומשרים בליטר מי ברז במשך 12 שעות לפחות. בתום ההשריה שוטפים את העדשים ומשאירים במסננת מעל קערה. מכסים במגבת ומניחים כך למשך יומיים-שלושה, אך יש לשטוף את העדשים פעמיים ביום.


החומרים (ל-4 מנות):

300 גרם עלי בייבי

400-500 גרם עדשים ירוקות מונבטות (להשיג במרכולים הגדולים, בחנויות טבע ואצל ירקנים מובחרים).

6 גבעולי סלרי, שטופים ופרוסים דק (ומעט עלי סלרי, שטופים וקצוצים)

2 תפוחי עץ גרני סמית' (ירוקים), חצויים, מגולענים ופרוסים לפרוסות דקות

6-8 תמרים, מגולענים וקצוצים גס

גרגירים משלושה רימונים

200 גרם (כ-2 כוסות) שקדים קלויים (להשיג בפיצוחיות), שבורים גס

לרוטב:

50 מ"ל (1/5 כוס) מירין (יין אורז, להשיג בחנויות אסיאתיות, מעדניות וחנויות מתמחות)

50 מ"ל (1/5 כוס) חומץ תפוחים (להשיג במרכולים)

30 מ"ל (2 כפות) רכז רימונים (להשיג במעדניות ולעתים במרכולים)

100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) מיץ רימונים סחוט

1 כפית חרדל גרגירים דיז'ון

200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) שמן זית

1 כף מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

1. מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

2.שמים בקערת הגשה בינונית-גדולה ונאה את מרכיבי הסלט (לפי סדר הופעתם ברשימה).

3. סמוך להגשה יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

מתכון של שף נריה קלנטרוב, מסעדתמשק ברזילי

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!