סלט נבטוטים של משק ברזילי

סלט רענן ומעט מתקתק עם סמלי החג - רימונים ותפוחים - שיכול להתאים גם כמנה ראשונה וגם כתוספת

סלט מונבטים של משק ברזילי. צילום: בן יוסטר
סלט מונבטים של משק ברזילי. צילום: בן יוסטר
10 בספטמבר 2017

אם רוצים להנביט עדשים מתחילים בהכנה שלושה ימים מראש: שוטפים 2 כוסות עדשים ירוקות ומשרים בליטר מי ברז במשך 12 שעות לפחות. בתום ההשריה שוטפים את העדשים ומשאירים במסננת מעל קערה. מכסים במגבת ומניחים כך למשך יומיים-שלושה, אך יש לשטוף את העדשים פעמיים ביום.  


החומרים (ל-4 מנות):

300 גרם עלי בייבי

400-500 גרם עדשים ירוקות מונבטות (להשיג במרכולים הגדולים, בחנויות טבע ואצל ירקנים מובחרים).

6 גבעולי סלרי, שטופים ופרוסים דק (ומעט עלי סלרי, שטופים וקצוצים)

2 תפוחי עץ גרני סמית' (ירוקים), חצויים, מגולענים ופרוסים לפרוסות דקות

6-8 תמרים, מגולענים וקצוצים גס

גרגירים משלושה רימונים

200 גרם (כ-2 כוסות) שקדים קלויים (להשיג בפיצוחיות), שבורים גס

לרוטב:

50 מ"ל (1/5 כוס) מירין (יין אורז, להשיג בחנויות אסיאתיות, מעדניות וחנויות מתמחות)

50 מ"ל (1/5 כוס) חומץ תפוחים (להשיג במרכולים)  

30 מ"ל (2 כפות) רכז רימונים (להשיג במעדניות ולעתים במרכולים)

100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) מיץ רימונים סחוט

1 כפית חרדל גרגירים דיז'ון

200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) שמן זית

1 כף מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

1. מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

2. שמים בקערת הגשה בינונית-גדולה ונאה את מרכיבי הסלט (לפי סדר הופעתם ברשימה).

3. סמוך להגשה יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

מתכון של שף נריה קלנטרוב, מסעדת משק ברזילי