סלט נבטוטים של משק ברזילי
סלט רענן ומעט מתקתק עם סמלי החג - רימונים ותפוחים - שיכול להתאים גם כמנה ראשונה וגם כתוספת
אם רוצים להנביט עדשים מתחילים בהכנה שלושה ימים מראש: שוטפים 2 כוסות עדשים ירוקות ומשרים בליטר מי ברז במשך 12 שעות לפחות. בתום ההשריה שוטפים את העדשים ומשאירים במסננת מעל קערה. מכסים במגבת ומניחים כך למשך יומיים-שלושה, אך יש לשטוף את העדשים פעמיים ביום.
החומרים (ל-4 מנות):
300 גרם עלי בייבי
400-500 גרם עדשים ירוקות מונבטות (להשיג במרכולים הגדולים, בחנויות טבע ואצל ירקנים מובחרים).
6 גבעולי סלרי, שטופים ופרוסים דק (ומעט עלי סלרי, שטופים וקצוצים)
2 תפוחי עץ גרני סמית' (ירוקים), חצויים, מגולענים ופרוסים לפרוסות דקות
6-8 תמרים, מגולענים וקצוצים גס
גרגירים משלושה רימונים
200 גרם (כ-2 כוסות) שקדים קלויים (להשיג בפיצוחיות), שבורים גס
לרוטב:
50 מ"ל (1/5 כוס) מירין (יין אורז, להשיג בחנויות אסיאתיות, מעדניות וחנויות מתמחות)
50 מ"ל (1/5 כוס) חומץ תפוחים (להשיג במרכולים)
30 מ"ל (2 כפות) רכז רימונים (להשיג במעדניות ולעתים במרכולים)
100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) מיץ רימונים סחוט
1 כפית חרדל גרגירים דיז'ון
200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) שמן זית
1 כף מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
1. מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
2. שמים בקערת הגשה בינונית-גדולה ונאה את מרכיבי הסלט (לפי סדר הופעתם ברשימה).
3. סמוך להגשה יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.
מתכון של שף נריה קלנטרוב, מסעדת משק ברזילי