סלט סלק, רימונים ואגוזי מקדמיה

צבעוניות מתפרצת: השף ברק אהרוני מכין סלט סלק אדמדם עם תיבול מדויק שאי אפשר להפסיק לאכול

ראש השנה במלון נורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
ראש השנה במלון נורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
22 בספטמבר 2016

החומרים ל־4 מנות

  • 1 ק"ג סלק
  • גרעינים מחצי רימון
  • 15 חמוציות יבשות, קצוצות גס
  • 15 אגוזי מקדמיה קלויים וקצוצים גס
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • חופן עלי נענע שלמים בגודל בינוני
  • 2־8 עלי אנדיב סגול/ירוק
  • ½ כפית מלח

לויניגרט

  • 30 מ"ל שמן זית
  • 15 מ"ל שמן אגוזים (להשיג במעדניות)
  • 10 מ"ל חומץ בלסמי מיושן
  • 5 מ"ל חומץ בן יין לבן

אופן ההכנה

סלקים: מחממים תנור ל־220 מעלות. מכניסים תבנית עם מים חמים לתחתית התנור (זה ישמור על הלחות של הסלקים ועל הטעם שלהם). בתבנית נוספת מניחים את הסלקים ואופים עד לריכוך. מוציאים מהתנור ומצננים.

בזמן הזה, בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הוויניגרט ומניחים בצד.

קולפים את הסלקים בעודם חמימים, חותכים גס יחסית ומעבירים ישירות לקערת הוויניגרט. מניחים להתקרר לגמרי.

מערבבים היטב את הסלקים ומוסיפים את שאר מרכיבי הסלט לקערה; את העלים מוסיפים בסוף. מערבבים היטב, מוסיפים מלח וטועמים. מניחים על צלחת ומפזרים עוד גרעיני רימון ומקדמיה מלמעלה.