עוד בפולין היא הייתה פיתה: מסעדת סנדר מביאה טוויסט מפתיע לאוכל מהשטייטל
מסעדת סנדר שחוגגת בקרוב 70 שנות פעילות מספקת לנו את הפתיחה המפתיעה של השנה וחונכת את סנדר בפיתה. בתפריט: קציצות בציר בקר עם חריף אשכנזי ופרגיות עם בצל מטוגן
מסעדת סנדר מגישה את מיטב המנות מהשטייטל מאז 1948 – אוכל יהודי, מזרח אירופי, חם, מהביל ומחבק שכל מטרתו לתת נחמה. ליהודי פולין הוא התאים כמו צ'ולנט לימים קרים, אבל זמי שרייבר, שאביו היה השף סנדר שהקים את המסעדה, נאבק מדי יום כדי להתעקש על הטעמים שמעלים לאנשים רבים כל כך זיכרונות מעברם. שרייבר לוחם בשורשי החזרת המבעירים את דרכי הנשימה בערבי חג כשהוא טוחן אותם להזמנות הרבות שהוא מקבל, וקוצץ את הכבד מדי יום כדי לשמור על אותו סגנון סבתאי שלא שמע על האופציה להפעיל מעבד מזון ולטחון את האוכל.
עוד כתבות שיעניינו אותך:
המקומות החדשים שיחזירו את החיים למזרח העיר
האם צום מיצים מצדיק את ההייפ? בדקנו
בקרוב: המזללה של לחמניית החלב הכי מושחתת בעיר
למרבה התדהמה דווקא עכשיו – כשהטמפרטורות בעיר מזנקות מעל 30 מעלות והלחות מאמירה אל המיוזע עד אין קץ – פתח זמי שרייבר את סנדר בפיתה. זה נשמע כמו אוקסימורון, הרי עד עתה ידענו שסנדר יכול לבוא רק בחלה או לכל היותר בלחם אחיד, אבל שרייבר מתעקש. בדוכן שהקים סמוך למסעדה הוא מציע פיתות ממולאות בכל טוב מז'אנר עדות אשכנז עם כמה הערות מקומיות.
"אני רוצה לתת לאנשים שחולפים ברחוב ואין להם די תקציב או זמן להיכנס למסעדה אפשרות להתנסות באוכל שלי", מנמק שרייבר את הפתיחה המפתיעה בתבל. תמצאו פה קציצות בקר ברוטב ציר בקר שנכנסות אל הפיתה לצד סלטים של כרוב אדום או כרוב לבן, עגבניות, חומוס ביתי, חריף אשכנזי ששרייבר מכין מפלפלים חריפים והרבה שום עם מיץ לימון. נוסף על כך יהיו פיתה עם השניצל העסיסי של שרייבר, פיתה עם פרגיות שנצלות על הפלנצ'ה ונדחסות אל כיס הפיתה עם המון בצל מטוגן, ולצמחונים פיתה של סביח עם פרוסות חצילי בלאדי מטוגנות, ביצים קשות ותפוח אדמה (18־28 ש"ח לפיתה שמנמנה בעבודת יד ממולאת בכל טוב).
אז יאללה, נסו את הפיתות המזרח אירופיות של שרייבר בזמן שתלגמו גזוז של תל אביב הישנה כמובן, וחוו דעתכם בפני שרייבר אם הגיע הזמן להתרשת ואם יש מצב לקישקע בפיתה.
סנדר בפיתה. לוינסקי 54, שני־חמישי 11:00־16:30