אוכל, אווירה, תרבות: הניצוץ הקולינרי הסתיים עם טעם של עוד

סדרת אירועי הקונספט הקולינריים Sparks השתלטה לנו על כל החושים. מה היה לנו שם? ובכן, תמונה שווה אלף מילים, ולנו יש כמה

השאירו לנו טעם של עוד - Sparks של פררלה. צילום: דני גולן
השאירו לנו טעם של עוד - Sparks של פררלה. צילום: דני גולן
28 במאי 2018

המסעדות הטובות בארץ חברו למותג המים המינרליים הטבעיים המוגזים היוקרתי Ferarrelle  (פֵרַרֶלֵה) ולמגזין TimeOut תל אביב, ושמו לעצמן מטרה אחת: לקחת את טרנד ארוחות הקונספט שלב אחד קדימה. הפרויקט הראשון מסוגו בארץ התרחש בין 6 ל-17 במאי והפך את את שתי האהבות הכי גדולות שלנו – אוכל ותרבות – לחלום שכולו צבע, טעם וריח. מהמערב הפרוע דרך המולין רוז' והרחובות התוססים של האראג'וקו- בארוחות הקונספט האלה החוק היחיד היה אוכל משובח. כל היתר נתון לדמיון.

הינדי פודיז – ארוחת הקונספט בטופולופומפו.
הינדי פודיז – ארוחת הקונספט בטופולופומפו.
הינדי פודיז – ארוחת הקונספט בטופולופומפו.
הינדי פודיז – ארוחת הקונספט בטופולופומפו.
המולאן רוז' הגיע למסעדת קוואטרו. צילום: דני גולן
המולאן רוז' הגיע למסעדת קוואטרו. צילום: דני גולן

כל הארוחות כללו את שלושת הדברים שכל ארוחת קונספט טובה צריכה – נגיעה אמנותית, מנות משובחות ומים מינרליים מוגזים טבעיים ועדינים שמאפשרים לחך לחוות את מירב הטעמים. ציורי מנגה, מסאג' לכל סועד, עבודות גרפיטי, וידאו ארט של בוגרי בית הספר "מנשר", מתופפי להקת "טררם", הרכב הפולק JonZ ועוד הרכבים מוזיקליים מהמיוחדים בארץ, השתלבו כולם באופן מושלם במגוון המנות שעמלו עליהן השפים וצוותי המטבח.

"בארוחות קונספט מהסוג הזה אין מקום למשהו רגיל", מספר שחף שבתאי, שאירח את ארוחת "אמנות בהפתעה" בניטן תאי. "האורחים אצלנו היו בשני חללים שונים, הם תופפו, ראו אמנות, רקדו, לא היה להם רגע דל. לבשל לאנשים בארוחה כזו זה אתגר – אי אפשר ליצור משהו מסודר ופשוט, זה צריך להיות קיצוני בטעמים ובמראות כדי להיות אירוע שנשאר גם אחרי שהוא נגמר. אני גאה בכל דבר שאנחנו עושים, ושיתוף הפעולה הזה עם פֵרַרֶלֵה היה מוצלח במיוחד. הבאנו את הטאץ' האסיאתי למותג האיטלקי".

המפיק המוזיקלי פו סינגהארט במסיבת החוף התאילנדית בקאב קם. צילום: רביד פרי
המפיק המוזיקלי פו סינגהארט במסיבת החוף התאילנדית בקאב קם. צילום: רביד פרי

כל ערב ב-Sparks הביא איתו הפתעה חדשה. בכניסה למסעדות המשתתפות האורחים נכנסו לעולם אחר – החל באולם דיסקו שיצא הישר משנות ה-80, דרך ארוחה קובנית, איטלקית, ים תיכונית, וייטנמית, וכלה בארוחה שכולה בשר והמערב הפרוע. גם אם לא הספקת להזמין כרטיסים לפני שהם אזלו, סדרת אירועי הקונספט הקולינריים של מותג המים היוקרתי פֵרַרֶלֵה פתחה לנו את התאבון, אל תדאגו – יש עוד למה לצפות.

אמן הגרפיטי אלימלך אגדה בארוחת הקונספט בניטן תאי. צילום: אדריאן סבל
אמן הגרפיטי אלימלך אגדה בארוחת הקונספט בניטן תאי. צילום: אדריאן סבל
ארוחת הקונספט בניטן תאי. צילום: אדריאן סבל
ארוחת הקונספט בניטן תאי. צילום: אדריאן סבל
ציירת המנגה שיר בראייר בארוחת ההאראג'וקו במסעדת אמאמה. צילום: רביד פרי
ציירת המנגה שיר בראייר בארוחת ההאראג'וקו במסעדת אמאמה. צילום: רביד פרי