5 ספרי בישול שאתם צריכים על המדף שלכם

גלילי, רוסי, צפון אפריקאי, חגיגי ובריא - חמישה ספרי בישול חדשים שיצאו לשנה החדשה מספרים את סיפורו של המטבח הישראלי העכשווי

ספרי בישול חדשים
ספרי בישול חדשים
26 בספטמבר 2016

בלדי

דוחול ספדי ומיכל וקסמן

דוחול ספדי, הבעלים והשף של מסעדת דיאנא מנצרת, אוצר ידע משפחתי אבסולוטי בקולינריה גלילית. מיכל וקסמן המתכונאית (מחברת רבי מכר ובהם "טעמים ראשונים") תיעדה יחד איתו את האוכל הנצרתי במשך כל עונות השנה. התוצאה יפהפייה. תתקשו למצוא עוד ספר בארץ שיפקח את עיניכם באופן בהיר כל כך לחומרי גלם מקומיים ולקלות השימוש בהם; שקדים ירוקים, עשבי תבלין, ועלים ירוקים כמו חוביזה, יכולים בתיבול נכון (למשל סומאק) להפוך לחלק מרנין ועז טעמים מהמטבח שבכל בית. לצד הרעיונות לבישול של הקרע והמלוחיה (שנמכרים קצת בשוק הכרמל ובתקווה ובעיקר בירקניות של יפו), תמצאו מתכונים שהפכו לאהובי הקהל במסעדות התל אביביות דוגמת עראיס או שישברק. "בלדי" הוא ספר חובה שתכתימו את דפיו ללא הרף.

"בלדי, ארבע עונות בנצרת יותר ממאה מתכונים מהמטבח הערבי המסורתי", דוחול ספדי ומיכל וקסמן (ידיעות ספרים, 320 עמ', 138 ש"ח)

ספרי בישול חדשים
ספרי בישול חדשים